Fuczki - placki z kiszonej kapusty

Fuczki - placki z kiszonej kapusty

Fuczki - placki z kiszonej kapusty

Przepis na : obiad

Fuczki - niepozorna nazwa prostej, ale bardzo smacznej potrawy, pochodzącej z Bieszczad. Są to placki z ciasta naleśnikowego i kapusty kiszonej. Kiedy pierwszy raz przygotowywałam je, byłam niesamowicie ciekawa jak smakują. Niektórzy robią je z kapusty ugotowanej, ja wolę z surowej, gdyż więcej smaku oddaje plackom. Polecam wielbicielom prostego i szybkiego jedzenia, nie zawiedziecie się. Składniki: 200 g kiszonej kapusty 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka sól, grubo mielony pieprz dodatkowe przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.