Przepis na : obiad
Jeśli ktoś nie miał do czynienia do czynienia z królikiem to jest to idealne danie do pierwszych prób. Jest trochę czasochłonne ale jednocześnie nie jest pracochłonne. Mięso wyszło smaczne, delikatne i aromatyczne. Sam przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska PWN i mogę go z pełną świadomością polecić. Składniki: 1 tuszka królika warzywa korzeniowe: marchewka, seler, pietruszka i por listek laurowy, goździki, ziele angielskie 100 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki mąki (u mnie bezglutenowe... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)