Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem - kuchnia podkarpacka Dzisiejszy przepis na podkarpacki obiad pochodzi z Ziemi Lubaczowskiej. Są to krokiety przygotowane z ciasta na bazie gotowanych ziemniaków, z farszem z mielonego mięsa i żółtego sera. Smaczne i oryginalne. Krokiety można podawać z różnymi sosami i surówkami. Składniki na około 10-12 dużych sztuk: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól Farsz: 400 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) 200 g startego żółteg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.