Sznycle grzybowe – kuchnia podkarpacka

Sznycle grzybowe – kuchnia podkarpacka

Sznycle grzybowe – kuchnia podkarpacka

Sznycle grzybowe - kuchnia podkarpacka Sznycle grzybowe to bardzo smaczny pomysł na urozmaicenie obiadu. Przygotowuje się je z drobno pokrojonego mięsa drobiowego, pieczarek, cebuli, żółtego sera i jajek. Przepis na sznycle grzybowe pochodzi z Głogowa Małopolskiego, a znaleźć go można w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Składniki (na 4 porcje): 2 filety z piersi kurczaka 2 jajka 1 cebula 6 dużych pieczarek 100 g startego żółtego sera 3 łyżki mąki ziemniaczanej olej do smażenia sól, pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sznycel, sznycle, mięso, pieczarki, piersi, drobiowe, pierś, pierś kurczaka, ziemniaki, obiad, kurczak, surówka, pierś z kurczaka, dania mięsne, pomysł na obiad, filet z kurczaka, kurczak z pieczarkami, kurczak z serem, pieczarki do obiadu, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.