Przepis na : obiad
Nie należę raczej do grona wielbicieli karkówki, szczególnie tej z grilla. Ale przyrządzona w ten sposób jest mięciutka i krucha. Warzywa natomiast nadają jej odpowiedniego aromatu. Sprawdziła się na niedzielny obiad. Składniki: 4 plastry karkówki - 1-1,5 cm grubości 2 łyżki smalcu dwie średnie cebule kawałek małej cukinii dwie gałązki selera naciowego 3-4 średnie ziemniaki 3-4 ząbki czosnku ewentualnie inne warzywa miękkie - ale cebula i ziemniaki powinny być obowiązkowo Na marynatę: sól, pieprz, mielona słod...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)