Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele
O kuchni z uczuciemWitam 😎 Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na dodatek do obiadu. Wystarczą tylko 3 składniki ogólnie dostępne oraz tanie, aby stworzyć przepyszną kolorową surówkę, która z pewnością nawet małym niejadkom posmakuje 😏 Składniki: -1 kapusta pekińska -1 papryka (u mnie czerwona) -2 średnie marchewki -koperek -sos winegret (u mnie własnej roboty) Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską siekamy drobno i wrzucamy
Zdrowie i pysznie na talerzugotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Po tym czasie zagęszczamy wywar za pomocą mąki i śmietany, chwilkę podgotowujemy, sosik zacznie gęstnieć. Zrazy podajemy z sosem, z ziemniaczkami i ulubioną surówką
Z Majeczką w kuchniBurak to nie tylko ćwikła, barszcz i surówki. Warzywa te... Artykuł BURAKI NA 101 SPOSOBÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEBardzo lubię kiszone buraczki, zawsze mam je w domu szczególnie teraz kiedy cały czas sporządzam zakwas buraczany a buraki wykorzystuję do różnych sałatek i surówek. Najbardziej smakują mi takie z dresingiem czosnkowym, idealnie pasują do mięsa. Składniki: 5 kiszonych buraczków 3 łyżki oliwy 0,2 łyżeczki soku z cytryny 1 ząbek czosnku Sól, pieprz Kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania
Bajeczna Kuchniakrólika i całość zagotować. Można dodać jeszcze więcej soku z cytryny i pieprzu jeśli potrawka będzie nazbyt mdła. Potrawkę podawać z ryżem, kaszą lub tłuczonymi ziemniakami i kwaśną surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego
Ze smakiem bez glutenustronę, do zezłocenia i lekkiego zrumienienia panierki. Wyjmujemy usmażoną rybę z tłuszczu i odsączamy jego nadmiar na papierowych ręcznikach. Podajemy od razu – z dodatkiem cząstek cytryny do skropienia, surówki, frytek (np. tych chrupiących, pieczonych w piekarniku ) i z szybkim sosem tatarskim. Mrożona ryba też potrafi być pyszna! SKŁADNIKI PANIERKI panierka wystarcza na 500-700g filetów rybnych 50g mąki kukurydzianej
Karo in the Kitchenugotowany dodajemy do warzyw i kurczaka oraz mieszamy - najlepiej na patelni dodatkowo wszystko razem podgrzewając. Całość podajemy z natką pietruszki. Z moim chińskim daniem doskonale komponuje się chińska surówka - przepis znajdziesz -> tutaj . SMACZNEGO
MintTasteZwinąć mięso w roladki. Spiąć wykałaczkami i oprószyć papryką w proszku. Roladki ułożyć na blasze posmarowanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez kwadrans. Podawać z surówką i pieczonymi ziemniakami. Przed podaniem usunąć wykałaczki. Niegdyś zaczytywałam się powieściami Marii Ulatowskiej . Przy okazji wyzwania u magdalenardo przypomniałam sobie o zarzuconym gdzieś "Ostatnim liście" . Okładka mocno mnie zwiodła
Weekendy w domu i ogrodziesolimy. Kluseczki powoli wrzucamy i na małym ogniu gotujemy pod przykryciem aż wypłyną. Wyciągamy z wody i od razu podajemy najlepiej z sosem, mięsem i surówką . Smacznego
Pani na deserDzisiaj mieliśmy ochotę na coś lekkiego. Wybór padł na kotlety jajeczne, które każdy z nas lubi. Do tego pyszna lekka surówka z cukinii i nie trzeba nam nic innego. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieprzyprawą do ryb, czosnkiem i posypujemy posiekaną pietruszką. Przykładamy papierem. Układamy na grillu kontaktowym i pieczemy przez kilka minut. Rybę podajemy z przygotowanymi frytkami ( polecam dodatkowo kapustę kiszoną na surówkę ). SAMCZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcji ok. 300 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewydzieci kapryszą przy jedzeniu. Rodzicom nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać, aż ten okres kulinarnego buntu minie. Nie pomoże podsuwanie pod nos zdrowych warzyw, surówek, zup itd. Maluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany
Smaki Na TalerzuWyśmienity schab w sosie cebulowym to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Podałam z puree z ziemniaków i surówką z kapusty. Składniki: około 0,5 kg schabu bez kości mąka 2 spore cebule szklanka bulionu ok 100 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego kurkuma, sol, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem
e-PrzepisyKulinarne