delikatnym ogniu podsmażać, aż wyparuje woda. Następnie dodać mięso, całość wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem cayenne i curry.Na talerzu ułożyć ryż, obok mięso z dodatkami i ulubioną surówkę
Mix smakupieczenia), wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię.Piec w piekarniku nagrzanym do 180º C około 1,5 godziny.Podawać na gorąco, pokrojony na kawałki. Jako dodatek może być kwaśna śmietana, surówka, różnego rodzaju sosy – grzybowy, pieczarkowy… Jeszcze lepszy jest na drugi dzień, pokrojony na kawałki i odsmażony… oczywiście, o ile zostanie. Możecie mi wierzyć, mój Tato wie co dobre.Smacznego.Wydrukuj
mojewypiekiinietylkominut do lodówki.2. Odrobinkę oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy mięso i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Mięso odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.3. Tortille rozgrzewamy, nakładamy warstwę surówki z czerwonej kapusty i kilka kawałków mięsa. Zwijamy i podajemy.Smacznego
Kuchnia domowa AniPyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać
Monia miesza i gotujewersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie. Stripsy Rybne - Składniki:3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz)przyprawa do rybysłodka papryka w proszkupieprzok. 1/2 szklanki mąki na panierkęciasto
Słodka Stronaformować.Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmycebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe.Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej kapusty.Idealnie pasują do bigosu wigilijnego.Smacznego
Maminek kulinarnyboczek albo łata wołowa. Mięso z indyka (zwłaszcza pierś) może być w szaszłykach zbyt suche. Z drobiu raczej wybrałabym kurczaka. Szaszłyki podajemy do chleba lub do pieczonych ziemniaków i surówki
prawdziwe jedzenienajlepsze! Tak właśnie jest z tym pstrągiem. Upiekłam go z minimalną ilością dodatków, a on odwdzięczył mi się doskonałym smakiem. Jeśli chcecie możecie podać go z ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty, ale solo lub ze świeżą, chrupiącą bagietką, również smakuje doskonale. Polecam! Pstrąg pieczony z koperkiem i pietruszkąSkładniki na 2 porcje:2 średniej wielkości pstrągi
Obiad za dychękostkę. Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy: ziemniaki i buraki w małą kostkę, marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy dość drobno jak na surówkę. Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy, aż zmiękną ale nie powinny być rozgotowane, dodajemy kapustę, czosnek, koncentrat barszczu, doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie jeszcze solą oraz lekko zakwaszamy sokiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzełożyć do garnka. Podlać wodą, skropić maggi i dusić kilka minut pod przykryciem. Sznycle podawać z ziemniakami puree i mizerią posypane orzechami włoskimi.* * Można podać z ryżem i inną surówką ale u mnie zestaw jest nie do ,, ruszenia" - ziemniaki i mizeria i już
Buniabaje w kuchnimięsie" jest mała. Od razu wyjaśniam - nie jest to konieczność , a raczej świadomy wybór. Po prostu zdecydowałam, że warto spróbować zrobić kotleciki które będzie można podać z zestawem surówek bez dodatków typu ziemniaki, ryż . Miały być samodzielną potrawą samą w sobie. Z tego też powodu powinny być moim zdaniem dość mocno doprawione bo nie planowałam sosu. Postawiłam na doprawienie
Buniabaje w kuchniSałatka z wędzonym kurczakiem to nie lada przysmak na każdą okazję. Samo mięso z wędzonego kurczaka jest bardzo soczyste i aromatyczne. W towarzystwie dodatków takich jak
Pieprzyć z FantazjąSałatka z surowych szparagów. Dla nas nowość. Przepis Kingi Błaszczyk- Wójcickiej. Składniki pół pęczka młodych zielonych szparagów 4 rzodkiewki pół zielonego ogórka awokado zioła : mięta, bazylia
R'n'G KitchenSałatka jest bardzo prosta, smaczna i pożywna. Idealnie pasuje na każdą okazję i zapewniam, że zachwyci smakiem niejedną osobę. U mnie sprawdziła się już niejednokrotnie z
Di gotujeBardzo smaczna sałatka z jajkiem, serem oraz warzywami, polana sosem chrzanowym na bazie jogurtu, majonezu oraz chrzanu. Sałatkę polecam rozłożyć do szklanek zamiast podać w dużej
Kraina Miodem Płynąca