Przepis na : sałatka
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem Rewelacyjna sałatka, którą przygotujemy w kilka chwil przed przyjściem gości. Prawdziwa eksplozja smaków, kolorów i witamin. Ta francuska sałatka doczekała się już niezliczonej ilości wersji. Zapraszam na moją propozycje, z łososiem, jajkami i oliwkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 4- 5 jajek 100g wędzonego łososia 100g pomidorków koktajlowych pół zielonego ogórka 100g czarnych oliwek sos: dwie łyżki jogurtu naturalnego, łyżka musztardy Dijon, 1 ząbek czosnku sól, pi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...