przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:25/182)

Mozzarella smażona w migdałach z sałatką pomidorową na grzance. 151

Inspiracje, z których czerpię swoje pomysły przenoszone na talerz czerpię z wielu miejsc. Ostatnio wirtualnie za pomocą FB poznałem bardzo bliską kulinarnie mi osobę. Wymieniamy się

BaRepas
Drobiowe hamburgery w wersji dziecięcej z sosem majonezowo - ketchupowym. 193

Mój czteroletni syn ma bardzo okrojone menu. Nie przepada za nowymi smakami i niestety wszystko co chcę mu pokazać, a czego nie zna, musi odbywać się

BaRepas
Panini z gorgonzolą, rukolą i kwaśnym sosem ogórkowym. 202

Coś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę

BaRepas
Pełnoziarniste cebularze z pomidorami i mozzarellą. 124

Tak się ostatnio naoglądałem różnie przygotowywanych cebularzy, a tak na prawdę nie wiedziałem co to takiego. Pomyślałem sobie przyjdzie i czas i okazja na to. I

BaRepas
Parówki z meksykańskim czatnejem zapiekane w cieście francuskim. 122

I stało się. Zostaliśmy z Żoną Mą słomianymi rodzicami na najbliższy tydzień. Spakowany w stosunku 1-3, gdzie trzy to ilość zabawek, młody,  pojechał na

BaRepas
Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy 132

słodzik i kakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki.  Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie

Humanistka w kuchni
Boczniaki w panierce 177

Składniki: 500 gram boczniaków sól 2 jajka bułka tarta oliwa Boczniaki lekko oprószyć solą. Jajka rozbełtać i obtoczyć w nich grzyby, następnie w bułce tartej. Smażyć

tojestpyszne.blogspot.com
Ślimaczki z ciasta francuskiego 178

Bardzo smaczna i efektowna przystawka na różne okazje - idealna do barszczyku czerwonego. Wykonanie proste i bardzo szybkie. Składniki: ciasto francuskie szynka konserwowa ser żółty w plastrach

tojestpyszne.blogspot.com
Jajka z tuńczykiem pod pierzynką 173

Składniki: 5 jajek tuńczyk w kawałkach(1/2 puszki) ser żółty (1 plaster pokrojony w drobną kostkę) 1 łyżka jogurtu naturalnego natka pietruszki sól i pieprz oliwa

tojestpyszne.blogspot.com
Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku. 176

Sto lat, sto lat...usłyszałem rano. Jak miło;) Żona Ma od rana krząta się po kuchni w przygotowaniu tortu dla mnie, a ja między kąpielą wodną

BaRepas
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 159

Mam problem z ilością jedzenia. Często pytacie mnie, w jaki sposób wykorzystać resztki z dnia poprzedniego, co można z czym połączyć, by stworzyć całkiem nową potrawę

BaRepas
Jaglane muffiny ze szpinakiem i kozim serem 210

roli głównej. Wytrawne muffiny w formie mini zapiekanek z kaszy jaglanej. Do tego papryka, pomidorki cherry, aromatyczny czosnek i przyjemnie chrrrupiące nasiona słonecznika. Pyszne i zdrowe przekąski, doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju przyjęciach Składniki (na ok. 10-12 muffinek):-100 g suchej kaszy jaglanej- ok. 200 g mrożonego szpinaku

Kuchnia Ellie
Panini. 129

Dziś na śniadanie zrobiłem coś szybkiego,  niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne.Wersja moja

BaRepas

Proponowane wyszukiwania