Kwiaty cukinii to mój letni rarytas ! Szczególnie lubię żeńskie kwiaty, czyli takie, które w pakiecie mają jeszcze malutką cukinię. Możemy je smażyć, zapiekać lub grillować. Możemy
Kulinarne przygody GatityParówki w cieście drożdżowym mogą być pomysłem na ciepłą kolację lub imprezową przekąską. Ja owinęłam je dodatkowo serem i boczkiem. Wyszło pysznie:). Plusem jest to, że nie musimy czekać na wyrośnięcie ciasta - możemy owijać nim parówki bezpośrednio po wyrobieniu. 6 parówek 6 plastrów sera żółtego 6 plastrów boczku 250g mąki 1/2 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1,5 łyżki
Szefowa kuchniprzygotowana z odrobiną przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia. Nie może jej zabraknąć na grillu. Zaręczam, że zniknie ze stołu w pierwszej kolejności. Cukinie możesz podać na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa z grilla lub po prostu dodatek obiadowy. Bardzo prosta do przygotowania, polecam! Składniki: cukinia sól, pieprz suszone oregano tarty parmezan olej Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujewody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujeKrążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki
Kulinarne PrzebojeFuczki to nieskomplikowane placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty pochodzące z Bieszczad. Podałam je na ciepło z sosem czosnkowym. Składniki: 1 jajko szklanka mleka, 1
e-PrzepisyKulinarneposiekaną natką pietruszki. Roladę rozwijamy, wierzch smarujemy serem feta. Następnie rozkładamy na całości usmażone grzyby. Ciasno zwijamy w rulon. Kroimy w plastry. Roladę możemy podać na ciepło lub jako zimna przekąska. Podajemy z sosem czosnkowo chrzanowym (jogurt wymieszamy z chrzanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem). #Ambition A dla moich Czytelników specjalna niespodzianka na zakupy w internetowym sklepie
VioletoweKucharzenienabierze gęstej konsystencji. Można dodać do smaku odrobinę soku z cytryny oraz soli. Tutaj trzeba się pobawić trochę własnym smakiem ;) Kotleciki smakują dobrze podane na ciepło, jak i jako przekąska w podróży lub w pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również
Calzonella.comPrzepis na nieco nietypowe (ja przynajmniej wcześniej takich nie jadłam) krokiety z ryżem. Są bardzo smaczne, najlepiej smakują podane z barszczem. Składniki: Naleśniki: 400 ml mleka
e-PrzepisyKulinarneMacie dużo cukinii w ogrodzie i nie wiecie co z nią zrobić. Z chęcią bym przyjęła cukiniowe dary ale jest to niestety niemożliwe. Mam za to
codojedzeniatartej. Piekłam około 35 minut w 190 stopniach. Na ostatnie 10 minut włączyłam górną grzałkę z funkcją grilla by ładnie przypiec wierzch dania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło i jako zimna przekąska. Równie pysznie smakować będzie bez szynki, jeśli wolicie wersję bezmięsną. Pichceniomaniowe niebo w gębie
PichceniomaniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Camilla w kuchniPrzepis na pizzę na cienkim cieście z sosem pomidorowym, kurczakiem i pysznymi dodatkami. Składniki (na 2 pizze o śr. ok 20 cm): Ciasto: 25 g świeżych
e-PrzepisyKulinarne