 Paszteciki w bułeczkach 161
Paszteciki w bułeczkach 161czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać na ciepło jako przekąskę
Tradycyjna Kuchnia MINI KROKIECIKI ZIEMNIACZANE ( croquettes de pommes de terre ) 708
MINI KROKIECIKI ZIEMNIACZANE ( croquettes de pommes de terre ) 708Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek do mięs, ryb ) albo na ciepłą kolację. Rewelacyjnie komponują się z sosami – grzybowym, czosnkowym, koperkowym albo pomidorowym! Koniecznie wypróbujcie! Są to najlepsze krokiety ziemniaczane jakie kiedykolwiek robiłam! Gwarantuję, że zrobią furorę
Ostra na Słodko Pieczone pierożki drożdżowe 227
Pieczone pierożki drożdżowe 227mógł odpocząć od przeglądania stron internetowych i wertowania książek kucharskich w poszukiwaniu świątecznych dań i deserów. Od jutra jednak zacznie się gorączka przed Sylwestrem. Dziś podrzucam pomysł na przekąskę na ciepło, którą możecie przygotować dwa, trzy dni wcześniej i podgrzać przed podaniem. Pierożki można wypełnić dowolnym nadzieniem takim jak szpinak, pieczarki czy też mięso lub skorzystać z podanego pomysłu
Chocolate Muffin Blog PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM – najlepsze! 228
PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM – najlepsze! 228zdrowe! O właściwościach j armużu pisałam juz na blogu i doskonale wiemy ile w nim witamin. Takie danie jest świetnym pomysłem na obiad … kolację na ciepło albo przekąskę. Spróbujcie! SKŁADNIKI: PLACKI ZIEMNIACZANE : * duże ziemniaki – 3 szt * cebula – 1 szt * mąka pszenna – 2 łyżki * jajko – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * sól – 1 łyżeczka * pieprz – 1 szczypta * olej
Ostra na Słodko Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim 209
Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim 209ciasta zebrać i skleić na górze. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem Piec w temp 200 st z termoobiegiem ok 20 min. Podawać jako przystawka czy przekąska na ciepło lub na zimno. Opublikowany
Gotowanie jest łatwe SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 460
SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 460złoto są niesamowicie chrupiące! Świetnym dodatkiem do nich jest ulubiony sos – czosnkowy, jogurtowy czy też śmietanowy. Są idealnym pomysłem zarówno na obiad, kolację, jak i i mprezową przekąskę na ciepło. Śmiało można je odgrzewać w piekarniku – absolutnie nie stracą wtedy na smaku a będą gotowe do podania w każdej chwili! Polecam! SKŁADNIKI: * kalafior – 1 szt * mąka
Ostra na Słodko Faszerowane parówki 196
Faszerowane parówki 196Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia Muffinki pizzowe 253
Muffinki pizzowe 253smaczne muffinki o smaku pizzy. Ciasto drożdżowe i dowolne składniki - u mnie salami, pieczarki, papryka i ser żółty. Bardzo proste i nie wymagające dużego nakładu pracy. Świetne jako przekąska na ciepło np. na imprezę lub kolację lub na zimno - do zabrania do pracy, na spacer czy na wycieczkę. SKŁADNIKI: (na ok 18-20 szt) 5 dag drożdży
Kto ugości moich gości? Jajka zapiekane ze szpinakiem 239
Jajka zapiekane ze szpinakiem 239Jajka zapiekane ze szpinakiem to pomysł na ciepłe i bardzo smaczne śniadanie. Lekko płynne żółtko, ścięte białko i ugotowany szpinak - idealna przekąska na ciepło. Poniższe jajka świetnie smakują podane ze świeżym, ciemnym pieczywem posmarowanym masłem. Jeżeli chcecie bardziej płynne jajka, to skróćcie czas pieczenia. Składniki na 2 porcje: 2 jajka 2 garście świeżego szpinaku 1 łyżka
Ugotować Sos szpinakowy 183
Sos szpinakowy 183Sos szpinakowy robiłam do placków ziemniaczanych. Równie dobrze nadaje się do makaronu i drobiu. Na pewno nie raz jeszcze go zrobię. Składniki: 250 g mrożonego szpinaku
Mama Gotuje Paratha śródziemnomorska z koperkiem 210
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 210Paratha, jest idealną przekąską na ciepło jak i zimno, można ją zjeść jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięs czy sałatek. Soli praktycznie nie używamy, bo w serku i kapary słony smak wyczuwamy. Sezon jest teraz na świeży koperek, a jak dodamy do niego serek i kapary, to będziemy mieć przysmak doskonały. Składniki: 200 g mąki orkiszowej
Moniki Smakołyki Karmelizowane młode warzywa 234
Karmelizowane młode warzywa 234warzywa. czyli marchewka, ziemniaki i czosnek. Wszystko smażone i duszone w miodzie i occie balsamicznym. Idealne jako dodatek do mięsa, ale równie dobrze mogą też nam posłużyć jako ciepła letnia przekąska. Warzyw nie podlewałam wodą, gdy je przykryjemy, będą się gotowały w parze, która się wytworzy. Karmelizowane młode warzywa Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3-4 osób Składniki
Kulinarne przygody Gatity Sos Holenderski 241
Sos Holenderski 241Sos holenderski jest sosem na bazie żółtek i masła. Świetnie pasuje do warzyw,ryb i jajek. Również jest doskonałym dodatkiem do wędlin. Składniki: 4 żółtka 100
Mama Gotuje Pieczona dynia hokaido z olejem sezamowym 206
Pieczona dynia hokaido z olejem sezamowym 206stawić do piekarnika nagrzanego do 180 st opni C z termoobiegiem na około 20-25 minut. Tak przygotowaną dynię można podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i zimno. Lub przeznaczyć ją na zupę albo składnik sałatki z większą ilością składników. Na taką właśnie sałatkę zaproszę Was już wkrótce. Pozdrawiam i życzę Smacznego
Gosia gotuje Pierogi empanadas 445
Pierogi empanadas 445Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem warzyw są duże i bardzo sycące. Można podać je na ciepło jako przekąskę lub na obiad z dodatkiem surówki i sosu: np. czosnkowego. Ciasto na bazie serka kremowego jest bardzo delikatne i kruche, farsz zaś
Marta Gotuje