przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:12/182)

Paszteciki w bułeczkach 141

czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać na ciepło jako przekąskę

Tradycyjna Kuchnia
MINI KROKIECIKI ZIEMNIACZANE ( croquettes de pommes de terre ) 671

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną przekąskę na ciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek do mięs, ryb ) albo na ciepłą kolację. Rewelacyjnie komponują się z sosami – grzybowym, czosnkowym, koperkowym albo pomidorowym! Koniecznie wypróbujcie! Są to najlepsze krokiety ziemniaczane jakie kiedykolwiek robiłam! Gwarantuję, że zrobią furorę

Ostra na Słodko
Pieczone pierożki drożdżowe 195

mógł odpocząć od przeglądania stron internetowych i wertowania książek kucharskich w poszukiwaniu świątecznych dań i deserów. Od jutra jednak zacznie się gorączka przed Sylwestrem. Dziś podrzucam pomysł na przekąskę na ciepło, którą możecie przygotować dwa, trzy dni wcześniej i podgrzać przed podaniem. Pierożki można wypełnić dowolnym nadzieniem takim jak szpinak, pieczarki czy też mięso lub skorzystać z podanego pomysłu

Chocolate Muffin Blog
PLACKI ZIEMNIACZANE Z JARMUŻEM – najlepsze! 195

zdrowe! O właściwościach j armużu pisałam juz na blogu i doskonale wiemy ile w nim witamin. Takie danie jest świetnym pomysłem na obiad … kolację na ciepło albo przekąskę. Spróbujcie! SKŁADNIKI: PLACKI ZIEMNIACZANE : * duże ziemniaki – 3 szt * cebula – 1 szt * mąka pszenna – 2 łyżki * jajko – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * sól – 1 łyżeczka * pieprz – 1 szczypta * olej

Ostra na Słodko
Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim 187

ciasta zebrać i skleić na górze. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem Piec w temp 200 st z termoobiegiem ok 20 min. Podawać jako przystawka czy przekąska na ciepło lub na zimno. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 431

złoto są niesamowicie chrupiące! Świetnym dodatkiem do nich jest ulubiony sos – czosnkowy, jogurtowy czy też śmietanowy. Są idealnym pomysłem zarówno na obiad, kolację, jak i i mprezową przekąskę na ciepło. Śmiało można je odgrzewać w piekarniku – absolutnie nie stracą wtedy na smaku a będą gotowe do podania w każdej chwili! Polecam! SKŁADNIKI: * kalafior – 1 szt * mąka

Ostra na Słodko
Faszerowane parówki 169

Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Muffinki pizzowe 226

smaczne muffinki o smaku pizzy. Ciasto drożdżowe i dowolne składniki - u mnie salami, pieczarki, papryka i ser żółty. Bardzo proste i nie wymagające dużego nakładu pracy. Świetne jako przekąska na ciepło np. na imprezę lub kolację lub na zimno - do zabrania do pracy, na spacer czy na wycieczkę. SKŁADNIKI: (na ok 18-20 szt) 5 dag drożdży

Kto ugości moich gości?
Jajka zapiekane ze szpinakiem 212

Jajka zapiekane ze szpinakiem to pomysł na ciepłe i bardzo smaczne śniadanie. Lekko płynne żółtko,  ścięte białko i ugotowany szpinak - idealna przekąska na ciepło. Poniższe jajka świetnie smakują podane ze świeżym, ciemnym pieczywem posmarowanym masłem.  Jeżeli chcecie bardziej płynne jajka, to skróćcie czas pieczenia.  Składniki na 2 porcje: 2 jajka 2 garście świeżego szpinaku 1 łyżka

Ugotować
Sos szpinakowy 152

Sos szpinakowy robiłam do placków ziemniaczanych. Równie dobrze nadaje się do makaronu i drobiu. Na pewno nie raz jeszcze go zrobię. Składniki: 250 g mrożonego szpinaku

Mama Gotuje
Paratha śródziemnomorska z koperkiem 186

Paratha, jest idealną przekąską na ciepło jak i zimno, można ją zjeść jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięs czy sałatek. Soli praktycznie nie używamy, bo w serku i kapary słony smak wyczuwamy. Sezon jest teraz na świeży koperek, a jak dodamy do niego serek i kapary, to będziemy mieć przysmak doskonały.  Składniki: 200 g mąki orkiszowej

Moniki Smakołyki
Karmelizowane młode warzywa 180

warzywa. czyli marchewka, ziemniaki i czosnek. Wszystko smażone i duszone w miodzie i occie balsamicznym. Idealne jako dodatek do mięsa, ale równie dobrze mogą też nam posłużyć jako ciepła letnia przekąska. Warzyw nie podlewałam wodą, gdy je przykryjemy, będą się gotowały w parze, która się wytworzy. Karmelizowane młode warzywa Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3-4 osób Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Sos Holenderski 214

Sos holenderski jest sosem na bazie żółtek i masła. Świetnie pasuje do warzyw,ryb i jajek. Również jest doskonałym dodatkiem do wędlin. Składniki: 4 żółtka 100

Mama Gotuje
Pieczona dynia hokaido z olejem sezamowym 180

stawić do piekarnika nagrzanego do 180 st opni  C z  termoobiegiem  na  około 20-25 minut.  Tak przygotowaną dynię można podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i zimno. Lub przeznaczyć ją na zupę albo składnik sałatki z większą ilością składników. Na taką właśnie sałatkę zaproszę Was już wkrótce. Pozdrawiam i życzę Smacznego

Gosia gotuje
Pierogi empanadas 412

Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem warzyw są duże i bardzo sycące. Można podać je na ciepło jako przekąskę lub na obiad z dodatkiem surówki i sosu: np. czosnkowego. Ciasto na bazie serka kremowego jest bardzo delikatne i kruche, farsz zaś

Marta Gotuje