Kluseczki na bazie jaglanej pozostałej z obiadu, z dodatkiem mąki gryczanej. Wyjdzie nam szybka przekąska lub ciepła kolacja, do podania z pysznym sosem malinowym lub innym ulubionym. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 4 Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 200 g twarogu półtłustego, 6 łyżek maki pszennej, 3 łyżki maki gryczanej, 2 jaja, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru waniliowego
SzczyptaSmaQJedne z moich ulubionych naleśników - super propozycja obiadowa a także sprawdzona przekąska na ciepło na różne imprezy, którą można przygotować wcześniej a później tylko zapiec w piekarniku i gotowe! SKŁADNIKI: Naleśniki - przepis podstawowy, ten jeden jedyny mój ulubiony, z nim niegroźna jest tzw "klątwa pierwszego naleśnika":) Z tego przepisu wychodzą dość grube naleśniki ale do tego rodzaju farszu
Kto ugości moich gości?kanapce czy w sałatce. Jednak w tym wydaniu cebula bardzo mi smakuje i nie odstrasza swoją ostrością i zapaszkiem :). Dodatek sera żółtego jeszcze bardziej ubogaca wspaniały smak. Świetna przekąska na ciepło i na zimno. Warto wypróbować ten przepis! Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki pszennej -opak. drożdży instant (7g) -2 łyżki oleju lub oliwy -1 szklanka letniej wody -szczypta
KasiekGotujePyszna i szybka przekąska na ciepło Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć lub wrzucić na grill/patelnię grillową i gotowe! Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego ew. 1-2 łyżki masła 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować
Kto ugości moich gości?Pyszna i szybka przekąska na ciepło - wersja exclusive Roladek z serem Można przygotować wcześniej, a przy gościach tylko usmażyć i gotowe!Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym.SKŁADNIKI:12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty)12 plastrów sera żółtego12 plastrów szynkiew. 1-2 łyżki masła do smażeniaPanierka:mąkajajkobułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały
Kto ugości moich gości?okazało się, że zamiast tego nadał tartaletkom pazura i sprawił, że stały się dużo bardziej wyraziste. Całość smakowała nam ogromnie - idealne na przystawkę przed uroczystym obiadem, wieczorną przekąskę na ciepło lub lekki lunch, podane z sałatą. Szparagi nie giną, ale idealnie współgrają z serem, delikatną masą jajeczno-śmietanową (trzeba uważać, żeby jej nie przesolić) i chrupiącym, kruchym ciastem. Bazylia
Pożeraczka, czyli raz adobrzegóry wiedziałam, że i cebularze przypadną mi do gustu :) Oryginalny przepis zmodyfikowałam zamieniając mak na chudy boczek. Mięciutkie drożdżowe ciasto i podsmażona cebula z boczkiem stanowią pyszną przekąskę albo ciepłą kolację. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 3 żółtka (białka zostawić do posmarowania brzegów bułek) 1 szklanka letniego mleka 100 g masła 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru
Walijskie Pichcenieplasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam
Aga w kuchnikolejny przepis na szybkie danie obiadowe lub ciepłą przekąskę w ciągu dnia. Powoli kończy się sezon na szparagi, więc czas je wykorzystać zanim znikną ze straganów ! Dzisiejsza tartę zrobiłam na cieście francuskim, ale możemy do jej przygotowania użyć też ciasta kruchego. Tarta ze szparagami i pomidorami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Kulinarne przygody Gatitydziurki po żółtku ale starajmy się pokryć nim całe białko, żeby przypominało całe jajko :) Jajka możemy również podać w takiej postaci, ,muśnięte majonezem i posypane szczypiorkiem. Ja jednak robię ciepłą przekąskę i panieruję je w jajku i bułce. Podaję je z pysznym sosem jogurtowo-ziołowym. Jogurt mieszam z majonezem i posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawiam sokiem z cytryny, solą
Olikowa kuchniaPellegrino. Degustację zaczęliśmy od przystawek, jako pierwszą zimną zakąskę podano nam delikatne carpaccio z gambasa (duża krewetka), z pomidorkami i z dodatkiem kiełków groszku cukrowego. Jako ciepłą przekąskę, na stół wjechały ślimaki z kurkami w sosie czosnkowo-ziołowym. Same ślimaki miały zbliżony smak do serca wołowego, były miękkie, soczyste, ale nie miały wyraźnego smaku ślimaka do jakiego byłam przyzwyczajona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmojej kuchni powstały kolorowe, pełne słońca i optymizmu dania. Jednym z nich pragnę się podzielić już teraz. Zapiekany mus z dyni z chrupiącą skórką z parmezanu to idealna przekąska. Ciepła i słodkawa. Właśnie uświadomiłam sobie, że w tym sezonie jest to pierwsze danie z dyni, które prezentuje na blogu. Zupełnie nie wiem jak to się stało, ale pierwszy
Przysmaki Karolkikiedy zaszyłam się sama w kuchni, odrzuciłam na bok wszelkie książki, zeszyty, karteluszki i dałam ponieść wyobraźni ;) Powstało wtedy coś pysznego, co idealnie sprawdzi się jako imprezowa przekąska zarówno na ciepło, jak i na zimno. Czy może być coś lepszego w ten ostatni dzień roku?Drożdżowe babeczki z nadzieniem mięsno-pieczarkowymskładniki na 24 niewielkie babeczki(użyłam standardowej formy
Ratunku obiadcolumn type="4_4"][et_pb_text _builder_version="3.7.1"] Najlepsze przepisy na Sylwestra – specjalnie dla was przygotowałam zbiór najsmaczniejszych przepisów na pyszne przekąski i szybkie dania na ciepło, które można przygotować wcześniej, a podczas nocy sylwestrowej tylko odgrzać. Natomiast jeśli macie ochotę przygotować jakąś niebanalną sałatkę, zajrzyjcie tutaj . Dzięki tym przepisom na pewno zachwycicie swoich gości, którzy będą(...)version="3.7.1" title="Bigos Z Kiszonej Kapusty" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2011/10/bigos-z-kiszonej-kapusty/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2011/10/bigos-1.jpg" /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section] Artykuł Najlepsze przepisy na Sylwestra – przekąski i dania na ciepło pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnektóra naprawdę nas urzekła . Jest naprawdę pyszna , a do tego smakuje nawet na zimno . Szczerze powiem ,że mi nawet bardziej na zimno niż na ciepło . Tak więc zrobiona rano z powodzeniem może stanowić doskonałą przekąskę na obiad ,czy kolację , a nawet jako głodouciszacz w międzyczasie . Ta wersja jest lżejsza , połowę ziemniaków zastąpiłam cukinią i oczywiście dodałam mój ukochany zielony(...)się rozleci . Obsmażoną z obu stron , przekładamy na talerz , podajemy na gorąco lub zostawiamy żeby wystygła . Wszystko zależy od tego czy ma to być danie obiadowe na ciepło , czy zimna przekąska – tapas do piwa . Doskonała z salsą lub jakimkolwiek sosem pomidorowym , choć czosnkowy ( nasz ulubiony ) też nie wydaje się profanacją . Smacznego ! Artykuł Tortilla z ziemniaków i cukinii , hiszpańskie
Ogrodnik w podróży