śmietany. Kawałki kabanosów maczamy w cieście. A następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Smażoną przekąskę z kabanosem podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Przekąska smakuje dobrze na ciepło, jak i na zimno. Smacznego
Słodkie okruszkipóźniej zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Czyli do wyboru do koloru. Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym. Po przestygnięciu też są bardzo smaczne. Naprawdę polecam wypróbować. Składniki (12-14 sztuk): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół
Healthy food explorerPyszny szybka przekąska,dobre i na ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego 1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie
Swojskie jedzonkoHej, hej! Pamiętacie zapiekanki z pieczarkami z dawnych czasów. Były to raczej zapiekanki z cebulą, bo pieczarki były wtedy na wagę złota. Te czasy dawno minęły
codojedzeniaProste danie okraszone musem truskawkowym. Idealne na szybki obiad w sezonie truskawkowym lub poobiedni deser dla większych łasuchów. Pyszne, lekkie i szybkie leniwe. Przypominają knedle
Fit Food Brunetkizachodu, a do tego daje nieograniczone możliwości łączenia składników nadzienia i co za tym idzie, zagospodarowania tego, co zalega w lodówce. Taką tartę można podawać na ciepło lub jako zimną przekąskę, zabrać na piknik, spotkanie z przyjaciółmi albo lunch do pracy. Składniki: Spód: 250 g mąki pszennej szczypta soli 175 g masła 60 ml zimnej wody
Smakowity Blog KulinarnyPizzeriny z dynią i serem camembert, to moja propozycja na niebanalną pizzę w wersji mini. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego sprawdzi się zarówno na ciepły posiłek lub zimną przekąskę - na imprezę, piknik czy do pracy. Pizzeriny mimo niewielkiej ilości dodatków, bo jest na nich tylko dynia i ser - smakują wyjątkowo i wcale nie grzeszą prostotą
kolorowotorcikowoWiele szumu jest na temat skrzydełek smażonych z KFC, że to tajna receptura i jeśli ją odgadniesz natychmiast zostaniesz „sprzątnięty”
kuron.com.plkażdej imprezie doskonale spisują się przekąski z tortilli na ciepło. Ten przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Najlepsze są zgrillowane na grilu elektrycznym, są wtedy mega chrupiące, więc jeśli ktoś ma taką możliwość to jak najbardziej polecam, ale te z patelni też nie ujmują smakiem. Doprawione ostrym ketchupem są bardzo smaczne. Polecam
Wanilia i KardamonPyszna przekąska, która smakuje na ciepło i na zimno, a dzieci zjadają cały wypiek w kilka minut. Ciasto robimy z 1 kg mąki typ 450 lub 650, 50 g drożdży, łyżki cukru, łyżki soli, ~450-500 ml wody. Najpierw robimy zaczyn: do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, wodę i 2 łyżki mąki, odstawiamy pod przykryciem na 10-15 minut
chleba naszegoułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdy kawałek posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. Przekąska smakuje doskonale na ciepło jak i na zimno
Kolorowa kuchnia ElkiCIASTO: mąka pszenna - 200 g jajka-2 szt mleko - 500 ml cukier - szczypta sól - szczypta FARSZ: pieczarki - 1 kg ser mozzarella - 400 g cebula - 3 szt
Camilla w kuchniProsta, szybka a przede wszystkim smaczna przekąska. Najlepiej smakuje na ciepło podany z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem. Również z żurawiną po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: * 1 krążek sera camembert * jajko do panierki * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Ser camembert pokroić na 8 trójkątów. Każdy panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej
Zrób to smacznieszybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około
Kuchnia Beaty