przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:26/182)

Chrupiąca smażona przekąska z kabanosem 176

śmietany. Kawałki kabanosów maczamy w cieście. A następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Smażoną przekąskę z kabanosem podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Przekąska smakuje dobrze na ciepło, jak i na zimno. Smacznego

Słodkie okruszki
Muffinki naleśnikowe 97

później zjeść z miodem, czekoladowym kremem lub dżemem. Czyli do wyboru do koloru.  Takie muffinki świetnie sprawdzą się na śniadanie albo jako szybka i oryginalna przekąska. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym. Po przestygnięciu też są bardzo smaczne. Naprawdę polecam wypróbować. Składniki (12-14 sztuk): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół

Healthy food explorer
Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami 144

Pyszny szybka przekąska,dobre i na ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego  1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie

Swojskie jedzonko
Zapiekanki z pieczarkami i serem 136

Hej, hej! Pamiętacie zapiekanki z pieczarkami z dawnych czasów. Były to raczej zapiekanki z cebulą, bo pieczarki były wtedy na wagę złota. Te czasy dawno minęły

codojedzenia
Fit Leniwe 80

  Proste danie okraszone musem truskawkowym. Idealne na szybki obiad w sezonie truskawkowym lub poobiedni deser dla większych łasuchów. Pyszne, lekkie i szybkie leniwe. Przypominają knedle

Fit Food Brunetki
Tarta z botwinką i serem feta 94

zachodu, a do tego daje nieograniczone możliwości łączenia składników nadzienia i co za tym idzie, zagospodarowania tego, co zalega w lodówce.   Taką tartę można podawać na ciepło lub jako zimną przekąskę, zabrać na piknik, spotkanie z przyjaciółmi albo lunch do pracy.   Składniki: Spód: 250 g mąki pszennej szczypta soli 175 g masła 60 ml zimnej wody

Smakowity Blog Kulinarny
Pizzeriny z dynią i camembertem 128

Pizzeriny z dynią i serem camembert, to moja propozycja na niebanalną pizzę w wersji mini. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego sprawdzi się zarówno na ciepły posiłek lub zimną przekąskę - na imprezę, piknik czy do pracy. Pizzeriny mimo niewielkiej ilości dodatków, bo jest na nich tylko dynia i ser - smakują wyjątkowo i wcale nie grzeszą prostotą

kolorowotorcikowo
Skrzydełka smażone. Przepis krok po kroku. 106

Wiele szumu jest na temat skrzydełek smażonych z KFC, że to tajna receptura i jeśli ją odgadniesz natychmiast zostaniesz „sprzątnięty”  

kuron.com.pl
Imprezowe tortille 228

każdej imprezie doskonale spisują się przekąski  z tortilli na ciepło. Ten przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Najlepsze są zgrillowane na grilu elektrycznym, są wtedy mega chrupiące, więc jeśli ktoś ma taką możliwość to jak najbardziej polecam,  ale te z patelni też nie ujmują smakiem. Doprawione ostrym ketchupem są bardzo  smaczne.  Polecam

Wanilia i Kardamon
Parówki z szynki w cieście 206

Pyszna przekąska, która smakuje na ciepło i na zimno, a dzieci zjadają cały wypiek w kilka minut. Ciasto robimy z 1 kg mąki typ 450 lub 650, 50 g drożdży, łyżki cukru, łyżki soli, ~450-500 ml wody. Najpierw robimy zaczyn: do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, wodę i 2 łyżki mąki,  odstawiamy pod przykryciem na 10-15 minut

chleba naszego
Łosoś w cieście francuskim 142

ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,każdy kawałek posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.  Przekąska smakuje doskonale na ciepło jak i na zimno

Kolorowa kuchnia Elki
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 166

CIASTO: mąka pszenna - 200 g jajka-2 szt mleko - 500 ml cukier - szczypta sól - szczypta FARSZ: pieczarki - 1 kg ser mozzarella - 400 g cebula - 3 szt

Camilla w kuchni
SZYBKA PRZEKĄSKA- PANIEROWANY CAMEMBERT 196

Prosta, szybka a przede wszystkim smaczna przekąska. Najlepiej smakuje na ciepło podany z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem. Również z żurawiną po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: * 1 krążek sera camembert * jajko do panierki * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Ser camembert pokroić na 8 trójkątów. Każdy panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej

Zrób to smacznie
Kiełbaska w cieście 101

szybką przekąskę możemy podawać na ciepło i zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
Kwiaty cukinii nadziewane krewetkami 169

Kwiaty cukinii to mój letni rarytas ! Szczególnie lubię żeńskie kwiaty, czyli takie, które w pakiecie mają jeszcze malutką cukinię. Możemy je smażyć, zapiekać lub grillować. Możemy

Kulinarne przygody Gatity
Parówki z serem w cieście drożdżowym 254

Parówki w cieście drożdżowym mogą być pomysłem na ciepłą kolację lub imprezową przekąską. Ja owinęłam je dodatkowo serem i boczkiem. Wyszło pysznie:). Plusem jest to, że nie musimy czekać na wyrośnięcie ciasta - możemy owijać nim parówki bezpośrednio po wyrobieniu.  6 parówek 6 plastrów sera żółtego 6 plastrów boczku 250g mąki 1/2 szklanki mleka 25g drożdży świeżych 1,5 łyżki

Szefowa kuchni
Grillowana cukinia z oregano i parmezanem 179

przygotowana z odrobiną przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia. Nie może jej zabraknąć na grillu. Zaręczam, że zniknie ze stołu w pierwszej kolejności. Cukinie możesz podać na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa z grilla lub po prostu dodatek obiadowy. Bardzo prosta do przygotowania, polecam! Składniki: cukinia sól, pieprz suszone oregano tarty parmezan olej Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kalerosse z mozzarellą 99

wody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie

Kuchcik gotuje
Kalerosse z mozzarellą 134

wody, wyłożyć na talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie

Kuchcik gotuje
Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym 1863

Krążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki

Kulinarne Przeboje
Fuczki – placuszki z kiszoną kapustą 127

Fuczki to nieskomplikowane placki z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty pochodzące z Bieszczad. Podałam je na ciepło z sosem czosnkowym. Składniki: 1 jajko szklanka mleka, 1

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z farszem pieczarkowo- szpinakowym 174

Tak mnie dzisiaj naszło na naleśniki z farszem pieczarkowo - szpinakowym. Rano dziecko jadło je z dżemem truskawkowym i zostały mi 4 sztuki suchych naleśników. Postanowiłam więc

tojestpyszne.blogspot.com
Rolada szpinakowa z maślakami 165

posiekaną natką pietruszki. Roladę rozwijamy, wierzch smarujemy serem feta. Następnie rozkładamy na całości usmażone grzyby. Ciasno zwijamy w rulon. Kroimy w plastry. Roladę możemy podać na ciepło lub jako zimna przekąska.  Podajemy z sosem czosnkowo chrzanowym (jogurt wymieszamy z chrzanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem). #Ambition A dla moich Czytelników specjalna niespodzianka na zakupy w  internetowym sklepie

VioletoweKucharzenie
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 341

nabierze gęstej konsystencji. Można dodać do smaku odrobinę soku z cytryny oraz soli. Tutaj trzeba się pobawić trochę własnym smakiem ;) Kotleciki smakują dobrze podane na ciepło, jak i jako przekąska w podróży lub w pracy. Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również

Calzonella.com
Krokiety z ryżem i pieczarkami 240

Przepis na nieco nietypowe (ja przynajmniej wcześniej takich nie jadłam) krokiety z ryżem. Są bardzo smaczne, najlepiej smakują podane z barszczem. Składniki: Naleśniki: 400 ml mleka

e-PrzepisyKulinarne
Cukiniowe paluszki na przegryzkę 153

Macie dużo cukinii w ogrodzie i nie wiecie co z nią zrobić. Z chęcią bym przyjęła cukiniowe dary ale jest to niestety niemożliwe. Mam za to

codojedzenia
Chrupiące placki ziemniaczane z cukiną 202

Lato w pełni. Urodzaj owoców i warzyw. A mnie naszła ochota na placki ziemniaczane. Kartofle są już takie, jak być powinny. Tym razem zmodyfikowałam tradycyjny przepis

tojestpyszne.blogspot.com
Cukiniowa "lasagna" 92

tartej. Piekłam około 35 minut w 190 stopniach. Na ostatnie 10 minut włączyłam górną grzałkę z funkcją grilla by ładnie przypiec wierzch dania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło i jako zimna przekąska. Równie pysznie smakować będzie bez szynki, jeśli wolicie wersję bezmięsną. Pichceniomaniowe niebo w gębie

Pichceniomania
Kotlety z żółtego sera 447

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Camilla w kuchni
Domowa pizza kebab-gyros 134

Przepis na pizzę na cienkim cieście z sosem pomidorowym, kurczakiem i pysznymi dodatkami. Składniki (na 2 pizze o śr. ok 20 cm): Ciasto: 25 g świeżych

e-PrzepisyKulinarne
MŁODA BOTWINA Z PARMEZANEM 94

Lekko duszona BOTWINA Z PARMEZANEM w winno-miodowym sosie to doskonały... Artykuł MŁODA BOTWINA Z PARMEZANEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 209

Kiedy nie mamy czasu na smażenie naleśników można je zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam przepis na pyszne krokiety z farszem meksykańskim zapiekane z żółtym serem. Składniki

e-PrzepisyKulinarne
Kapuśniaczek z kukurydzą 166

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie paszteciki. Do przygotowania tego pysznego dania będziemy potrzebowali: 2-3 opakowania ciasta francuskiego (w zależności od jego wielkości) 500g. dobrej kiszonej kapusty 25g. suszonych grzybów Mała puszka drobnej kukurydzy (ja używam kukurydzy

MarcinChef
Pancakes z mąki kasztanowej 168

W związku z tym, że nie mogę m.in. glutenu wszystko w moim życiu, czyli kuchni musiało ulec zmianie. Skończył się raj jedzenia wszystkiego. Nadal jednak lubię

Humanistka w kuchni
Podpłomyki z patelni 206

rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką.   Podpłomyki piec z obydwu stron na suchej patelni do zarumienienia (po ok. 1 minucie z każdej strony). Podawać na ciepło lub zimno, jako przekąska, dodatek do zup czy zamiennik chleba. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki dyniowe z jajkami przepiórczymi 123

Dzisiaj prezentuję muffinki dyniowe dla jedzących inaczej: bez krowiego mleka i tłuszczu, bez kurzych jajek i bez glutenu. Bez tego wszystkiego także mogą być pyszniutkie... 100

Humanistka w kuchni
Pieczarki – obieracie czy myjecie? 125

Pieczarki, zresztą jak i inne grzyby uwielbiam. Jem je na okrągło. Nic dziwnego grzyb dostępny przez cały rok. Aby pieczarki zachowały swoje walory smakowe należy je

codojedzenia
Jak zrobić frytki z batatów 107

Jak zrobić frytki z batatów? Aby zrobić naprawdę idealne frytki z batatów, złociste, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem wcale nie jest trudne! Frytki z batatów

codojedzenia
Sos grzybowy 102

U mnie w domu sos grzybowy podaje się w Wigilię i polewamy nim pierogi z kapustą i grzybami lub gołąbki z kaszy jęczmiennej. Składniki: 150 g

e-PrzepisyKulinarne
Szybkie paszteciki z kapustą i pieczarkami 118

Przepis na proste i szybkie paszteciki z ciasta francuskiego. Idealne do barszczu. Składniki (ok 20 pasztecików): 2 płaty ciasta francuskiego 200 g pieczarek 200 g kapusty

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z serem żółtym 201

Jeśli masz w domu zalegające duże pieczarki, polecam ich przygotowanie z farszem. Składniki: kilka dużych pieczarek (ok. 10 sztuk) 1/2 małej cebuli 200 gram mięso mielone

tojestpyszne.blogspot.com
Saszetki szpinakowe w cieście francuskim /Szpinak z serem kozim w cieście francuskim 1780

Szpinak - oprócz tego, że jest zdrowy to można go podać na wiele sposobów. Tym razem pomysł ten powstał od początku w mojej głowie i postanowiłam go

tojestpyszne.blogspot.com
Hot dogi Kasi 101

Bułka paluch – 2 szt Parówka wędzona – 2 szt Ser topiony w plastrach – 2 szt Ogórek kiszony Ogórek zielony Cebula pomidor sałata Normal 0 21 Bułki i

Camilla w kuchni
Krokiety z pieczarkami i parówką 273

Przepis na pyszne krokiety z farszem z pieczarek, pora, sera żółtego i parówek. Najbardziej smakują mi podane z czerwonym barszczem. Składniki (na ok 14 krokietów): 2

e-PrzepisyKulinarne
BÓB Z CZOSNKIEM SMAŻONY NA MAŚLE 127

patelni rozpuściłam masło i dodałam do niego starte ząbki czosnku. Wsypałam bób i wszystko razem przez około 5 minut mieszałam. Dodałam soli i pieprzu do smaku. I przekąska gotowa. Podawać na ciepło. Smacznego! Polecam sałatkę z bobem i tuńczykiem

potrawyregionalne
tartaletki "trzy sery" 150

Ciasto francuskie z kurczakiem, pomidorkami i trzema rodzajami sera.Doskonałe jako przekąska imprezowa lub na ciepłą kolację. Szybkie i łatwe do zrobienia.  Składniki na 6 sztuk: arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka 1 mały krążek sera camembert 1 kulka mozarelli (125g) 60 g żółtego sera kilknaście pomidorków koktailowych ostra i słodka papryka sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka(...)połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Hot dog cebulowo ogórkowy 158

bułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup  Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem

Camilla w kuchni
Cukinia faszerowana a'la sushi 117

Cukinia faszerowana a'la sushi jest idealnym daniem na przyjęcia.  Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie włożenia we właściwej chwili na pół godziny do piekarnika. Podana z

Smak mojego domu
Placek ziemniaczany prawie jak pizza 201

Przepis na pyszny wytrawny placek ziemniaczano-drożdżowy z ulubionymi dodatkami na wierzchu. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 500 g ziemniaków spora cebula 50 g

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem ze szpinaku z jajkiem 122

krem ze szpinaku z jajkiem. Szpinak można jeść na surowo, jak i po ugotowaniu czy podsmażeniu. Dzięki temu możesz go dodać do sałatki na zimno, jak i przekąski czy obiadu na ciepło. Możliwości jest bardzo wiele.   Składniki: 3 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki 1 łyżka oleju sól pieprz 1 jajko sadzone na jedną porcję

Smaczne Potrawy
Młoda kapusta gotowana 188

Kapusta młoda gotowana to jedno ze smaczniejszych dodatków do obiadu. Jej przygotowanie jest proste i bardzo szybkie. Wystarczy kilka składników i danie gotowe. Składniki: główka kapusty

tojestpyszne.blogspot.com
Podpłomyki z pieca 120

Uwielbiam takie przekąski, szczególnie serwowane na ciepło. Postanowiłam, że wezmę udział w wypiekaniu na śniadanie i wspólnie z innymi blogerami przygotuję podpłomyki. Co prawda miały być z pomidorami, ale coś ostatnio pomidory mi szkodzą, dlatego upiekłam je skropione oliwą i posypane ziołami a do nich podałam sos jogurtowo-cytrynowy oraz cukinię na ciepło. Mogę Wam tylko powiedzieć

Magiczne Życie Marty
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 228

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania

Pyry na Gaz
Biała fasolka z cielęcymi kiełbaskami w sosie pomidorowym z grzankami czosnkowymi. 130

Długi jednak krótki w tym roku weekend majowy za nami. Wracamy do rzeczywistości i pracy, a przy okazji trzeba nadrobić publikację przepisów w ten czas zrobionych

BaRepas
Pierogi z pieczarkami 153

pierogi świata... Dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego omija nas przygotowanie ciasta na pierogi. Dodatkowo ciasto francuskie sprawia, że pierogi są bardzo delikatne. Danie może być podane na obiad, ciepłą kolacją lub jako przekąska na imprezie.  Dla 2 osób Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 duża cebula szczypiorek natka pietruszki 1/2 łyżeczki tymianku (lub świeży) 1 łyżka margaryny

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kalafior w panierce 127

Zwykle kalafior w moim domu jest podawany w wersji gotowanej okraszony bułką tartą z masłem. Tym razem postanowiłam przyrządzić go w innej wersji - na chrupiąco. Mało

tojestpyszne.blogspot.com
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 129

Zastanawiałem się, co też to ja mogę dziś na obiad zrobić. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem racuchy; chyba moja babcia ostatnio mi racuchy robiła, lat temu

BaRepas
Ślimaki z ciasta francuskiego z wołowiną szynką i serem. 126

Zostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe

BaRepas
Pulpety z kalafiora i kaszy perłowej z wołowiną z sosem żurawinowo - wiśniowym. 128

Ostatni okres pod względem zawodowym był bardzo intensywny. Brakowało mi na wszystko czasu. Gotowałem i owszem, ale nie miałem chwili, by tym wszystkim się z Wami

BaRepas
Camembert z szynką parmeńską 116

Jedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu. 'camembert z szynką parmeńską' Składniki: - 1 krążek sera camembert - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) - świeży rozmaryn Ser camembert

CookYourself
Tradycyjne zapiekanki z szynką na chlebie z sosem żurawinowym. 135

Dziś mieliśmy w planach wyjście na obiad do restauracji jednak plany się trochę zmieniły i ostatecznie wychodziliśmy na kolację. Nie mieliśmy możliwości ugotowania już niczego w

BaRepas
Pieczeń rzymska z jajkiem. Smaczna na zimno i na ciepło. 319

Dziś zapraszam na tradycyjna pieczeń rzymską z jajkiem. Bardzo soczysta i aromatyczna, doskonała zarówno na zimno jako przystawka czy przekąska jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki ( na keksówkę o wym. 24x10 cm.) - 1 kg. mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - 4 duże ugotowane na półtwardo jajka - 2 surowe jajka - 1 bułka kajzerka - 2 ząbki czosnku - cebulka

Kuchnia z widokiem na ogród
Surimi w cieście francuskim 131

jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180°C i piec około 25 minut (tak długo, aż ciasto francuskie uzyska lekko złoty kolor). Powyższa przekąska smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Ugotować
Focaccia 139

używam na spód pod pizze, bułki, paszteciki i chlebek pszenny. Jeżeli drożdże są świeże, to nie ma mocnych aby wypiek się nie udał.  Domowa, świeża i ciepła focaccia to doskonała przekąska i materiał na wszelkiego rodzaju kanapki.   Proporcje na bardzo dużą blachę (może być nawet ta duża z wyposażenia piekarnika) 400 g mąki pszennej 1/3 kostki drożdży

Jadło i czytadło
Mleczne grzanki z parmezanem pod jajem sadzonym z sosem paprykowym. 190

Zgłodniałem po wieczornych zajęciach. Zastanawiałem się co tu sobie zrobić na kolację i tak wpatrywałem się w tę lodówkę i pustka. Zamknąłem ją. Znów otworzyłem i

BaRepas
Mozzarella smażona w migdałach z sałatką pomidorową na grzance. 135

Inspiracje, z których czerpię swoje pomysły przenoszone na talerz czerpię z wielu miejsc. Ostatnio wirtualnie za pomocą FB poznałem bardzo bliską kulinarnie mi osobę. Wymieniamy się

BaRepas
Drobiowe hamburgery w wersji dziecięcej z sosem majonezowo - ketchupowym. 176

Mój czteroletni syn ma bardzo okrojone menu. Nie przepada za nowymi smakami i niestety wszystko co chcę mu pokazać, a czego nie zna, musi odbywać się

BaRepas
Panini z gorgonzolą, rukolą i kwaśnym sosem ogórkowym. 187

Coś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę

BaRepas
Pełnoziarniste cebularze z pomidorami i mozzarellą. 109

Tak się ostatnio naoglądałem różnie przygotowywanych cebularzy, a tak na prawdę nie wiedziałem co to takiego. Pomyślałem sobie przyjdzie i czas i okazja na to. I

BaRepas
Parówki z meksykańskim czatnejem zapiekane w cieście francuskim. 103

I stało się. Zostaliśmy z Żoną Mą słomianymi rodzicami na najbliższy tydzień. Spakowany w stosunku 1-3, gdzie trzy to ilość zabawek, młody,  pojechał na

BaRepas
Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy 119

słodzik i kakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki.  Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie

Humanistka w kuchni
Boczniaki w panierce 158

Składniki: 500 gram boczniaków sól 2 jajka bułka tarta oliwa Boczniaki lekko oprószyć solą. Jajka rozbełtać i obtoczyć w nich grzyby, następnie w bułce tartej. Smażyć

tojestpyszne.blogspot.com
Ślimaczki z ciasta francuskiego 160

Bardzo smaczna i efektowna przystawka na różne okazje - idealna do barszczyku czerwonego. Wykonanie proste i bardzo szybkie. Składniki: ciasto francuskie szynka konserwowa ser żółty w plastrach

tojestpyszne.blogspot.com
Jajka z tuńczykiem pod pierzynką 156

Składniki: 5 jajek tuńczyk w kawałkach(1/2 puszki) ser żółty (1 plaster pokrojony w drobną kostkę) 1 łyżka jogurtu naturalnego natka pietruszki sól i pieprz oliwa

tojestpyszne.blogspot.com
Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku. 162

Sto lat, sto lat...usłyszałem rano. Jak miło;) Żona Ma od rana krząta się po kuchni w przygotowaniu tortu dla mnie, a ja między kąpielą wodną

BaRepas
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 146

Mam problem z ilością jedzenia. Często pytacie mnie, w jaki sposób wykorzystać resztki z dnia poprzedniego, co można z czym połączyć, by stworzyć całkiem nową potrawę

BaRepas
Jaglane muffiny ze szpinakiem i kozim serem 194

roli głównej. Wytrawne muffiny w formie mini zapiekanek z kaszy jaglanej. Do tego papryka, pomidorki cherry, aromatyczny czosnek i przyjemnie chrrrupiące nasiona słonecznika. Pyszne i zdrowe przekąski, doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju przyjęciach Składniki (na ok. 10-12 muffinek):-100 g suchej kaszy jaglanej- ok. 200 g mrożonego szpinaku

Kuchnia Ellie
Panini. 112

Dziś na śniadanie zrobiłem coś szybkiego,  niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne.Wersja moja

BaRepas
Tortilla z pergaminową piersią z kurczaka. 396

Placki tortilla powinny być pod ręką zawsze. Są super wyjściem na nagłą chęć szybkiej przekąski, lekki obiad, czy ciepłą kolację. Można je jeść jako quesadillas lub jako wrapy.Dziś mój sposób na wrap. Innowacyjną częścią wykonania było użycie papirusów firmy Winiary.Do wykonania wrapów potrzebowałam:- 2 tortille szpinakowe (można użyć dowolnej, ulubionej tortilli)- 200g piersi z kurczaka

Z butelką mleczka w tle
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 295

Parówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny. Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego opcjonalnie:                     6 plasterków szynki lub chudego boczku

Słodka Strona
Sos barbecue 150

barbecue jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wypiekanych przekąsek. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. W efekcie końcowym uzyskujemy słodko-słono-ostry, niepowtarzalny i bardzo wyrazisty smak. Sos można przyrządzić ze składników, które zwykle mamy w domu.7 łyżek cukru4 ząbki czosnku2 łyżeczki ostrej papryki w proszku2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku1 łyżeczka gałki muszkatołowej100ml sosu sojowegoodrobina pieprzu2

Szefowa kuchni
Fasolka szparagowa z mozarellą na cieście francuskim 157

Dziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeś ć gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Składniki: - ok. 300 g mrożonej fasolki szparagowej - dwie kulki mozarelli - opakowanie ciasta francuskiego - szczypta cukru - sól / jarzynka, pieprz Fasolkę rozmrażamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę cukru i szczyptę

Kulinarne zapędy Kokosa
Zapiekane parówki w cieście francuskim 206

Zapiekane parówki w cieście to wspaniała alternatywa dla tradycyjnych parówek na ciepło... szybka i smaczna przekąska dla niespodziewanych gości :) Składniki:   8 parówek   1 opakowanie ciasta francuskiego   do dekoracji: szczypiorek, ketchup Przygotowanie:      Z parówek zdejmujemy foliowe osłonki. Każdą parówkę dokładnie owijamy ciastem francuskim. Następnie kroimy na mniejsze kawałki po ukosie. Kawałki parówek układamy

Aga w kuchni
Frittata: szparagi, papryka 173

Dziś kolejna wersja frittaty, tym razem na ostro, z paryczką chili, czerwoną papryką i szparagami. Szybka przekąska na ciepły letni dzień. Frittata: szparagi, papryka Składniki: 6 jajek 10-12 ugotowanych szparagów 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryczki chili sól, pieprz olej Wykonanie: Na rozgrzanej patelni skropionej olejem podsmażamy posiekaną paryczkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Do miski wbijamy jajka, przyprawiamy(...)fritatę przekładamy na drugą stronę przy pomocy talerza lub pokrywki. Podlewamy delikatnie olejem. Smażymy jeszcze 2-3 minuty, żeby jajka się ścięły. Możemy podawać na zimno i na ciepło

Kulinarne przygody Gatity
Jajka w żółtym sosie chrzanowym 163

Wielkanoc..., więc nie może być inaczej, dziś znowu jajko w roli głównej ! Oto szybki przepis na jajka w troszkę innej odsłonie 

Kulinarne przygody Gatity
Piadina 152

nadzieniem. Farsz może stanowić   ser, rukola, prosciutto z pomidorem lub cokolwiek innego, na co pozwoli nam wyobraźnia. Całość dania to przepyszny placek z nadzieniem, który jest doskonałą przekąską na ciepło.  Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 6 placków Składniki: Na placki Szklanka mąki Łyżka smalcu Pół łyżeczki sody oczyszczonej Troszkę soli* Ciepła woda Farsz: Mozzarella Rukola

Kolizje Smaków
Bakłażan w panierce 104

plaster moczymy w jajku, następnie obtaczamy w mące i smażymy  na rumiano (ok. 1-2 minuty na każdą stronę). Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs lub przekąska na ciepło. insertCookd("170c4718b47c35a82cf2355495fbcac8

Emcia Pichci
Szparagi z boczkiem 121

Prosta i szybka przekąska na ciepło. Świetne połączenie, które zadowoli nawet osoby niezbyt przekonane do szparagów. Oczywiście to tylko przykładowa ilość, spokojnie można przygotować wielokrotność ilości proponowanej w przepisie. Składniki: 4 zielone szparagi 4 plastry wędzonego boczku oliwa sól, pieprz Wykonanie: Ze szparagów usunąć zdrewniałe końcówki, umyć i osuszyć. Każdego szparaga owinąć plastrem boczku i ułożyć w naczyniu

Pasja Smaku
Parówki w cieście francuskim 86

szybką przekąskę bądź ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z ketchupem bądź sosem czosnkowym.   Składniki : * 4 parówki z szynki * opakowanie ciasta francuskiego * tarty żółty ser * ulubione przyprawy * żółtko jajka  * ketchup Przygotowanie : Ciasto francuskie kroimy na 4 części. Na każdy kawałek układamy parówkę, posypujemy serem i przyprawami. Rolujemy. Smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło

Magiczne Życie Marty
Placki z paluszkami krabowymi 229

soli i pieprzu miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy ser i paluszki. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju. Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym i salsą ;) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Przekąski imprezowe-dużo pomysłów 1010

zawijane z grillowaną cukinią i ziołowym serkiem, świetny pomysł na przekąskę na każdą okazję polecam gorąco!! przepis znajdziecie  tutaj Chrupiące nuggetsy z sosem czosnkowym kto ich nie lubi-chyba nie znam takiej osoby,znalazłam przepis na na prawdę pyszne nuggetsy-inaczej kąski z kurczaka,pyszne i na ciepło i na zimno,co jest fajne np na imprezy kiedy(...)dowolnie wedle upodobania,naprawdę polecam,przepis znajdziecie  tutaj Ślimaczki z ciasta francuskiego i parówek do zrobienia w 5 min,pyszne na zimno i na ciepło,przepis znajdziecie   tutaj Krakersy serowe-przekąska w 5 min Błyskawiczne w przygotowaniu-do tego rewelacyjne w smaku-zdecydowanie cię zaskoczą smakiem-przepis znajdziecie  tutaj

Swojskie jedzonko
Piramidki POPCROP - recenzja 121

oraz wartościach odżywczych produktu.  W moim domu idealnie sprawdziły się jako samoistna przekąska oraz dodatek do potraw. Znikały również z roztopionym żółtym serem (podgrzewane na ciepło) i różnymi sosami. Taka lekka przekąska, a doskonała na zabicie małego głodu! Mają jedną wadę - silnie uzależniają i naprawdę trudno poprzestać na kilku sztukach... Dostępność: Piramidki można nabyć w sieci sklepów: Tesco

Di gotuje
Rolada schabowa 159

Rolada schabowa Pyszna i kolorowa pieczeń schabowa faszerowana wędzonym boczkiem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: ok 1,5 kg schabu bez kości 20 dkg boczku wędzonego 1 cebula 3 ogórki kiszone pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 2 łyżki musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek       *** Schab(...)pieczemy jeszcze przez 60 minut *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: SCHAB Z PIEKARNIKA – WĘDLINA NA KANAPKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania