Miękkie, wilgotne drożdżowe ślimaki-kapuśniaki. Farsz czyli duet kapusty kiszonej i czerwonej to mój mały eksperyment. Przyznaję, że udany. Ślimaki polecam na ciepło lub na zimno jako przekąskę lub dodatek np do barszczu. FarszSkładniki:200g kiszonej kapusty1/4 główki czerwonej kapusty1 cebulagarść suszonej żurawiny1 łyżka smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiemsól, pieprzcukier do smakuCiastoSkładniki:3 szklanki mąki
Smakowity Blog KulinarnyŚwietny na ciepło do obiadu, bądź na zimno do kanapek zamiast wędliny.Składniki:- 1 duży brokuł (mój miał 800 g)- 2 łyżki
Zainspirowana w kuchniTwarogowe pierożki z tuńczykiem...Złociste, twarogowe ciasto.Nadzienie z tuńczyka i jajek.Smakowita przekąska lub danie główne! Składniki:Ciasto:250 g chudego twarogu;250 g mąki pszennej;250 g margaryny.Farsz:Puszka tuńczyka w sosie własnym, rozdrobnionego (waga netto, po odsączeniu - 130 g);2 jaja ugotowane na twardo;1 surowe jajo;150 g startego sera mozzarella;1 łyżka majonezu;1 łyżka kwaśnej(...)tuńczyka w kawałkach i w razie potrzeby rozdrobnić go widelcem.Mozzarellę można zastąpić starym, żółtym serem.Farsz można dodatkowo skropić sokiem z cytyny.Pierożki znakomicie nadają się jako przekąska na imprezie lub na ciepło jako obiad. U mnie podane z sałatką z pomidorów i serka wiejskiego.Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni Miejskamożemy ją przez pewien czas swobodnie kształtować. To również danie bardzo uniwersalne, gdyż możemy podawać je zarówno na ciepło jak i na zimno. W praktyce może posłużyć zarówno za pełnowartościowy samodzielny posiłek, np. na obiad, jak i pyszną przekąskę o dowolnej porze dnia i roku. Tortilla z kurczakiem i kolorowymi warzywami 2016-01-09 20:28:04 Pyszna tortilla(...)rozgrzanej dużej patelni, aby stały się bardziej wiotkie. Układamy na nich kolejno sałatę, duszone warzywa i kurczaka, po czym zawijamy w koperty. Podajemy na ciepło od razu lub jako zimną przekąskę. Pokrewne inspiracje Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-175 {margin: auto;} #gallery-175 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center
Kulinarna Pokusawciąż brakowało czasu... Serek czekał grzecznie w lodówce i się doczekał - dziś zaserwowałam sobie takie pyszności na szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości SKŁADNIKI: (na 2 porcje) 2 sery camembert 1 małe jajko bułka tarta 4 plastry ananasa z puszki 4 plasterki sera żółtego 1. Sery przeciąć w poprzek
Kto ugości moich gości?Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na Sylwestra! Zbliża się Nowy Rok, więc w moim dzisiejszym wpisie zebrałam pomysły na przekąski, dania, sałatki oraz przystawki, które idealnie wpasują się w sylwestrowe i karnawałowe przyjęcia. Mam nadzieję, że zainspiruję Was do wypróbowania czegoś nowego, co smacznie umili Wam i Waszym gościom imprezy Przy każdej propozycji podlinkowałam przepis z instrukcją wykonania potrawy(...)jest trudna w wykonaniu. Polecam! PIECZEŃ SCHABOWA PRZEPIS TUTAJ Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam! SAŁATKA Z TORTELLINI I PYSZNYM SOSEM PRZEPIS TUTAJ Kolorowa i bardzo smaczna sałatka z makaronem tortellini, szynką, warzywami i pysznym sosem. Polecam! ROLLSY Z TORTILLI Z ŁOSOSIEM
Blog z Apetytemcudownie. Teraz jest częstą przekąską, która czeka na swych amatorów w lodówce- nigdy za długo czekać nie musi ;) Przedstawiam przepis na ciasto z cukinią, świetne jako ciepły posiłek, jeszcze lepsze jako zimna przekąska. Przygotujcie następujące składniki: 400 g cukinii 200 g mąki 50 g parmezanu 100 ml oleju cebula 5 jajek 2-3 łyżeczki soli, 2-3 łyżeczki czarnego pieprz
Pichceniomaniapanów to raczej nie przekona. Mężczyźni woleliby coś konkretniejszego, prawda? :) Proponuje w takim przypadku paszteciki z wędlina i żółtym serem. Takie kanapki inaczej podane, bo na ciepło. Jest to też idealna przekąska, która możemy zaserwować podczas domowego maratonu filmowego, czy podczas wizyty gości. W naszym domu dość często zajadamy się takimi pasztecikami, zmieniają się tylko nadzienia. Z szynką
Codzienna kuchnia niecodziennaograniczone jedynie przez naszą wyobraźnię czy dostępność pozostałych składników:) W KATEGORIACH po prawej stronie bloga znajdziecie część moich "francuskich" propozycji. A dziś kolejna propozycja na szybką, ciepłą kolację lub nawet imprezową przekąskę. Ciasto francuskie z pomidorem, tuńczykiem, żółtym serem i bazylią Składniki: 1 ciasto francuskie (używam gotowego, schłodzonego) 2 pomidory 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamusi składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa. Naprawdę produkowane są kiełbaski, które zawierają porządne składniki. Wracając jeszcze do pasztecików... Idealnie smakują na ciepło z ulubionym sosem, jako przekąska, czy również samoistny posiłek. U mnie znikają nawet już ostygnięte. Polecam. (Około 10 sztuk w zależności od wielkości) 500g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru
Di gotujechcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę. Składniki : ciasto francuskie 250 g brokułu 5 pomidorków koktajlowych 4-5 dużych plastrów
Mechanik w kuchniwyśmienitym dodatkiem do młodych ziemniaków z koperkiem w duecie z jajkiem sadzonym. Do tego kubek chłodnej maślanki i błyskawicznie mamy obiad gotowy. Na letnie upały, na ciepło i na zimno – jako przekąska – gorąco polecam i życzę smacznego. Fasolkę szparagową z czosnkowo cytrynową nutą dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek - 23. czerwca 2017 r. Wydrukuj przepis The post Fasolka szparagowa
mojewypiekiinietylkoPieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Danie proste, tanie i smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :) Składniki: * około 15 niedużych pieczarek
Zrób to smacznieCieciorkę można potraktować jako przekąskę na zimno albo na ciepło podać do ziemniaków. Dzis wersja z kiełbasą ale sama też jest smaczna. Składniki: 500 g ciecierzycy Pętko kiełbasy Majeranek, bazylia lub ziola prowansalskie Sól i pieprz Olej Cieciorkę płuczę pod bieżącą wodą. Następnie zostawiam na 12 godzin do namoczenia. Zazwyczaj zostawiam ją poprostu
prawdziwe jedzeniejest to kuchnia słowacka. O ile przygotowanie langoszy z ziemniakami jeszcze przede mną, tak te robię dosyć często. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do piwa, przekąska w gronie znajomych czy ciepła kolacja. Nie miejmy jednak złudzeń – są bardzo kaloryczne. Langosze najsmaczniejsze są na ciepło, zaraz po przygotowaniu, ale po ostygnięciu też dają radę – ostatecznie
Smaki Na Talerzu