przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:31/182)

Pieczone pierożki z farszem z kaczki 226

kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka 150 ml śmietany 18% Składniki

Kierunekuchnia
GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU 181

Zima zbliża się wielkimi krokami. Z dnia na dzień sięgamy po cieplejsze ubrania . Ochota na szybkie przekąski powoli nam mija . Dlatego na ciepły obiad mam rozwiązanie- Orientalny Gulasz na Mleczku kokosowym, który przygotowałam w G arnku z pokrywą firmy BERLINGER HAUS z serii FOREST LINE    Oczywiście ze sklepu https://www.tanieagd.pl/   Je śl i Ktoś jeszcz(...)Garnku BERLINGER HAUS  B, S twierdzam , że od tej pory nie użyje już innego do przygotowania dań.      Garnek bardzo szybko się nagrzał T rzymał ciepło -przygotowanie gulaszu zajęło mi o połowę mniej czasu niż w zwykłym garnku   M i ę so usmażyło si ę ekspresowo   Mycie - szybko bez zacieków   Jeśli

Gotowanie Patki
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 310

facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza

Ostra na Słodko
NALEŚNIKI Z PIECZONYMI JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I SOSEM WANILIOWYM 159

Naleśniki z pieczonymi jabłkami, żurawiną i sosem waniliowym to pyszna, lekko słodka przekąska lub podwieczorek.  Podajemy je na ciepło, podpieczone na maśle, z owocami i cukrem pudrem.  SKŁADNIKI :   500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem 184

Brak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać  ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczarki Portobello ze szparagami 161

To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem

Kulinarne przygody Gatity
SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 186

mogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła 2 ząbki czosnku

Kuchnia w opałach
Francuskie ślimaczki 162

Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tarta pomidorowa z klopsikami 211

które możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty są niezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę z klopsikami. Przepis zarówno na ciasto jak i na klopskimi znajdziecie poniżej. Tarta

mecooks
Biała kiełbasa zapiekana z pieczarkami i serem 285

Jeśli ktoś lubi białą kiełbasę, na pewno ten przepis przypadnie mu do gustu. Składniki: 5-6 białych kiełbas parzonych 200 g pieczarek cebula 150 g sera

e-PrzepisyKulinarne
Przepisy z łososia- kanapki 209

Uwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste

codojedzenia
Krążki cebulowe z papryką (wersja z bułką tartą) 241

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki

Di gotuje
Biała kiełbasa zapiekana w sosie pieczarkowym 187

Polecam przepis na białą kiełbasę w łagodnym sosie śmietanowo-pieczarkowym. Składniki: 6 białych kiełbas surowych duża cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki wody sól, pieprz, papryka

e-PrzepisyKulinarne
Placuszki chlebowe z pieczarkami 96

Polecam przepis na pyszne placuszki. Świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Składniki: 5-6 kromki czerstwego chleba ok. 1/2 szklanki mleka 2 jajka 200g pieczarek 1/2

e-PrzepisyKulinarne
Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 208

Zbliża się Wielkanoc, więc nie może zabraknąć białej kiełbasy. Polecam przepis na pyszną białą kiełbasę pieczoną w piekarniku z cebulą w słodko-ostrej marynacie. Składniki: 5

e-PrzepisyKulinarne