miksującego i wymieszać czas 15 s/obr 4 pieczemy na rozgrzanej patelni (można z odrobiną oleju) na złoty kolor z obu stron Smakują idealnie na ciepło jak i na zimno :) idealne również jako przekąska do szkoły lub na spacer. Smacznego
Gotowanie z pasjąmiksującego i wymieszać czas 15 s/obr 4 pieczemy na rozgrzanej patelni (można z odrobiną oleju) na złoty kolor z obu stron Smakują idealnie na ciepło jak i na zimno :) idealne również jako przekąska do szkoły lub na spacer. Smacznego
Gotowanie z pasjąprzygotowania tych małych placuszków używa się mąki z ciecierzycy. Mąkę łączy się z cebulą i przyprawami takimi jak kminek czy kolendra. Bhaji podawać można jako przekąskę czy przystawkę. Koniecznie należy serwować je na ciepło. Moje cebulowe bhaji w przeciwieństwie do tych tradycyjnych powstały z dodatkiem mąki pszennej. Podałam je z fantastycznym sosem śliwkowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego
mecooksgrill #kurczak #obiad #barbecue #pomarańcza #marynata #zdrowawersja Idzie z powrotem ciepło, więc także czas na grilla i inne przekąski w plenerze. Przedstawiam zdrową wersja marynaty barbecue. Szybko, łatwo i przyjemnie, a co najważniejsze zdrowiej od kupowanych gotowych marynat i już przygotowanych w opakowaniach mięs na grilla. Składniki na 6 porcji: sok z 1 pomarańczy +skórka z pomarańczy 1/2 papryczka
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyPałki z kurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:). 1 kg podudzi z kurczaka 200g boczku wędzonego w cienkich plastrach 3 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę
Szefowa kuchnibułce tartej. 5. Gotowe kuleczki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy na ręcznik papierowy. Podajemy je na ciepło jako dodatek do obiadu lub same jako przekąska. Smacznego ! Na sam koniec chciałabym Was zachęcić do udziału w konkursie na www.konkurstunczyk.eu Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na durszlak.pl: "Wiosna na widelcu
Gotowanie...to proste !tortilli. Miało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pysznie Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego… Podaję składniki na dwie – trzy osoby do „pochrupania”, dowolnie możecie modyfikować i zwiększać
Zasmakuj KuchniPrzepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa
e-PrzepisyKulinarneCześć Sezon grzybowy w pełni Pogoda sprzyja grzybiarzom. Podobno lasy są pełne grzybów. Niestety przez moją nieszczęsną nogę sama nie mogę tego sprawdzić. :( Pocieszam się tym
blog.moje-pasje.infozawsze smakuje doskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku
Lena Gotujesłodko.... Pychota! Tu przedstawiam Wam bardzo prostą propozycję z mnóstwem sera, z szynką i delikatną roszponką. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Pominę opisywanie kuszącego zapachu, który towarzyszy podczas jej pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy
Di gotujeDietetyczne placuszki z kalafiora robi się bardzo szybko i nie wymagają wiele pracy. Jest to danie wegetariańskie i bardzo lekkie – w sam raz po świątecznym
e-PrzepisyKulinarnejest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła
Di gotujewgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniaswoją objętość. Nakłuwamy nożem lub przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchnia