przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:42/182)

FALAFEL 160

tłuszczu kulki z ciecierzycy. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku. Zdrowe i bardzo aromatyczne. Łatwe i szybkie do przygotowania.  Najlepsze na ciepło zaraz po usmażeniu, dobrze smakują też po wystygnięciu, jako przekąska. Świetne na spotkania z przyjaciółmi. Przygotowujemy je zawsze  z surowej ciecierzycy, którą wcześniej należy długo moczyć w zimnej wodzie. Po napęcznieniu dokładnie odsączamy(...)się klei (w razie potrzeby można dosypać trochę mąki, np. z ciecierzycy), a kulki podczas smażenia trzymają strukturę. Masy wychodzi dość sporo, a falafel, jak wspomniałam, najlepiej smakuje na ciepło, dlatego polecam jej zapas przechowywać w lodówce i sukcesywnie formować i smażyć, dokładnie  tyle kuleczek, na ile w danej chwili mamy ochotę. SKŁADNIKI / 2-3 PORCJE FALAFEL

cool and minty
Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe 175

kalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch. mielone: 40 dkg filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki migdałów mielonych 1/3 kalafiora sól, pieprz 1/2 łyżeczki

wesoła kuchnia
Sos z suszonymi pomidorami 117

można dodać do niego rozdrobnione listki świeżej bazylii. Sos zachowuje swoje walory smakowe nawet do 3 dni. Sos z suszonymi pomidorami pasuje do różnych przekąsek warzywnych, przystawek mięsnych zarówno zimnych, jak i na ciepło. Uwielbiam go zwłaszcza do wędlin, kurczaka i różnych kotletów. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka

Gotuj w domu
Paszteciki z pieczarkami 139

Takie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500  g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Delusional Trine
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KIEŁBASKAMI I PIECZARKAMI + FILMIK 131

Paszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam.  SKŁADNIKI :  550 g mąki pszennej  50 g świeżych drożdży 200 ml mleka  1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Ser żółty smażony w lekko pikantnym cieście 94

przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem. Ja mogłabym się nim zajadać do znudzenia... Jeśli nie boicie się kalorii, albo od czasu do czasu pozwalacie sobie na smakowite przyjemności to koniecznie skorzystajcie z przepisu! Polecam. około

Di gotuje
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 153

Kolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody

VioletoweKucharzenie
Placuszki bananowe bez mąki, w dwóch odsłonach – przepis krok po kroku 117

już wszystko. Nasze placuszki bananowe są już gotowe. Takie placuszki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, na deser lub po prostu jako przekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które

Okiem Blondynki by McBlondi
Mięsne kulki 106

Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem. Mięsne kulki Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 4 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki orzeszków ziemnych 3 łyżki sezamu czarnego (lub białego) 1 jajko pieprz sól Dodatkowo: tłuszcz

PatiGotuje
Quiche serowy z młodymi szparagami zielonymi 148

warzyw, które możemy użyć. Niekonieczne jest dodawanie do quichu mięsa czy ryb, same warzywa też sprawdzają się bardzo dobrze. Quiche można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się jak przekąska serwowany na przyjęciach. Spokojnie możemy go podać naszym gościom na grilu czy na imieninach Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia

mecooks
Naleśnikowe szlafroczki 130

naczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół.   Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli chcecie zrobić szybką przekąskę, albo nawet podać na obiad, to... przepis jest przed Wami. Życzę Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz

Kuchnia u Krysi
Pieczona ciecierzyca 121

Dziś na blogu pieczona ciecierzyca lub jak kto woli cieciorka. Z odrobiną przypraw, podana na ciepło lub na zimno, będzie pyszną i bardzo zdrową przekąską lub przegryzką 😍. Zdecydowanie lepszą od przemysłowych chipsów czy też solonych orzeszków. Do upieczenia ciecierzycy możemy również wykorzystać gotowe ugotowanie ziarna z puszki lub ze słoika. Wtedy czas jej przygotowania zdecydowanie się skróci. Pamiętajcie tylko

Kulinarne przygody Gatity
PASZTECIKI 157

zapakować i zabrać ze sobą gdzie tylko chcemy np.na piknik, do pracy lub na wycieczkę. W okres wakacji jest to fajne rozwiązanie na sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.  Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze

Kuchnia Paulettes
Barcelona i sos pomidorowy 112

miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej

Szybko Tanio Smacznie
Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku 111

Tapas podawane na ciepło. Oryginalne chorizo z Madery.    Składniki 200 g chorizo, najlepiej gotowanej 1 duża łyżka miodu 100 ml czerwonego wytrawnego wina

R'n'G Kitchen