Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Takie drożdżowe paszteciki na pewno sprawdzą się jako dodatek do zupy. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno do ciepłej zupy lub jako przekąska też się idealnie sprawdzą. Ciasto drożdżowe jest trochę pracochłonne, ale opłaci się nam cierpliwość w jego przygotowaniu. Paszteciki z pieczarkami składniki: 1 białko jajka sezam 500  g pieczarek 1 duża cebula Ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 jajko 50 g roztopionego masła 20 g drożdży 250 g mąki 1/4 szklanki letniego mleka Paszteciki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczarki, paszteciki, drożdżowe, ciasto drożdżowe, zupa, roladki, pieczarki w cieście, paszteciki drożdżowe, przekąski, przekąska, przekąski na ciepło, pieczarki przekąska

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.