Mini pizze to świetny pomysł na smaczną przekąskę. Smakują równie dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Można zabrać je ze sobą na wycieczkę, do pracy czy szkoły albo poczęstować gości na domówce. Część z nich można zamrozić po wystudzeniu i wyjąć świeże z zamrażarki kiedy przyjdzie nam na nie ochota. Dzisiejsza wersja jest lekko pikantna. Składniki
Ze smakiem i z pasjąinnego Wam już nie zostaje jak namoczyć papier ryżowy na talerzu z ciepłą wodą, przełożyć go na deskę do krojenia, ułożyć na środku warzywa i zawijać jak sajgonki lub gołąbki. Szybko, zdrowo, kolorowo Jeśli jesteśmy już przy papierze ryżowym, to kolejną ciekawą, mundialową przekąską mogą być sajgonki i to takie, których nie musisz stać i smażyć przed meczem, a wyciągasz(...)tuż przed z piekarnika Przepis na Sajgonki z piekarnika znajdziecie TUTAJ Świetnie smakują na ciepło jak i na zimno więc można je spokojnie przygotować wcześniej A na koniec mam dla Was przepis na pyszne, zapiekane a’la kanapki z tortilli Do ich przyrządzenia, będziecie potrzebowali: Tortille pełnoziarniste 2 piersi z kurczaka kilka pieczarek tarty ser mozzarella 1 puszka
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSłyszeliście o jajkach po szkocku? Jest to uwielbiana przez Brytyjczyków barowa przekąska, klops z jajka owiniętego mielonym mięsem. Dziś mam dla Was wegetariański wariant tego przysmaku, w którym zamiast mięsa używamy przypominającą falafel masę z ciecierzycy. Podrzucam Wam ten przepis przed Wielkanocą - takie falafele możecie podać podczas świątecznego śniadania lub obiadu. Na pewno zrobią wrażenie na gościach! Wegetariańskie jajka(...)musiałam jednak zmienić podane przez nich proporcje, bo moja ciecierzycowa masa wyszła zbyt sucha. "Falafele po szkocku" są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego sprawdzą się także jako imprezowe finger food oraz piknikowa przekąska. Ach, wiosna tak nam się pięknie zapowiada! Myślę, że okazji na zrobienie tych falafeli będzie jeszcze dużo, również po Wielkanocy :) Falafele
Chilli Czosnek i Oliwainną konsystencję niż tradycyjny budyń, można go przygotować na mleku krowim lub roślinnym, albo na wodzie i podać z ulubionymi dodatkami. Na ciepło lub na zimno, co kto lubi. Idealnie sprawdza się jako śniadanie, zdrowa przekąska czy deser. Dziś chciałam Wam zaproponować ten właśnie budyń w wersji z jabłkami karmelizowanymi na oleju kokosowym, który dodatkowo dodał im ciekawego
Cynamonowe szczęścieZapraszam na genialną przekąskę: oszukane przepiórcze udka. Zaskocz gości niebanalną przekąską np. w Sylwestrową noc lub podczas rodzinnej imprezy! Możemy podawać je na ciepło i na zimno, bez dodatków bądź z ulubionymi sosami. CIASTO: 300g mąki pszennej, 200 ml kefiru, ½ łyżeczka sody oczyszczonej, Szczypta soli. FARSZ: 350g mięsa mielonego z indyka 2 cebule Ulubione przyprawy do mięsa mielonego sól
Podróż w kulinariazarówno na co dzień, jak i podczas różnych uroczystości jak np. zbliżającego się Sylwestra czy minionych Świąt. Stanowi wspaniały obiad, lunch lub przekąskę. Prosta w wykonaniu a zaskakująca w smaku! Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno z sosami lub surówkami. Jednym słowem jest to danie uniwersalne. Taka pieczona rolada serowa z mięsem mielonym nie tylko
Ola la LCHFjesienne owoce, więc warto je jeść teraz, gdy właśnie trwa na nie sezon. Owsiankę może potraktować, jako pożywne śniadanie lub jako odżywczą przekąskę w ciągu dnia. Zjedzcie ją tak, jak najbardziej lubicie, czyli albo na ciepło, albo na zimno. Każda z tych wersji będzie pyszna! Na blogu znajdziecie także inne pomysły na owsianki: Owsianka z masłem orzechowym Nocna owsianka
Kulinarne przygody GatityFasolka obowiązkowo polana roztopionym tłuszczem, u nas masłem wymieszanym z bułką tartą. Świetny obiad wege, dla tych co za mało niech będzie przekąska czy przystawka, wstęp przed kolejnym daniem lub coś na ząb, obowiązkowo na ciepło i z bułeczką! Jeśli lubisz i jadasz także zieloną fasolkę to ugotuj ją w podobny sposób, pamiętając tylko że zielona fasolka dłużej się
Zasmakuj KuchniTaka sałatka jest idealną propozycją na sytą przekąskę, która może sprawdzić się również jako szybki obiad. Można ją spożywać na ciepło oraz po schłodzeniu. Wśród moich bliskich jest bardzo lubiana, więc kto się skusi na jej przygotowanie? Polecam! 100g kaszy bulgur 2 puszki makreli/tuńczyka w oleju (u mnie makrela, ale możecie użyć dowolnej ryby) 1/2 puszki białej
Di gotujeobtaczanej w bułce tartej czy mące, bo oprócz pysznego wnętrza mamy także mięciutkie ciasto o wytrawnym smaku. Jest smaczna na ciepło, np. podana z ziemniakami i sosem tatarskim, ale także sprawdzi się jako przekąska na zimnym stole. Gdy nam zostanie jej więcej, można z powodzeniem wykorzystać do ryby po grecku, czy do domowych burgerów. Znajdzie też zastosowanie na Wigilijnym
Poezja Smaków - blog kulinarnysera dodałam mozzarellę, dzięki temu nadzienie nie jest takie ciężkie. Tarta jest pyszna, nie wymaga wiele zachodu, a smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy ją podać jako danie obiadowe, lub jako przekąskę. Na pewno przypadnie do gustu Waszym stołownikom 😋. Tarta z groszkiem i marchewką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy
Kulinarne przygody Gatityrazy, co daje naprawdę wysoki wynik, zważywszy, że przeciętny wpis ma około 10 tysięcy odsłon. Polubiliście go zdecydowanie :-) Taka pizza to idealna przekąska do pracy, do szkoły, na imprezę. Smaczna i na zimno, i na ciepło :-) Zawsze chętnie też zaglądaliście po słodkości, bo na drugim i trzecim miejscu stanęły dobroci, które podajemy z okazji Tłustego Czwartku. Fit pączk
Poezja Smaków - blog kulinarnyPlacki z cukinii i marchewki to bardzo zdrowe a zarazem szybkie danie. Polecam wypróbować na obiad lub szybką przekąskę, idealne również do lunch-boxa, zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki: -2 duże marchewki -2 cukinie -2 duże jajka lub 3 małe -8 łyżek mąki -zielona pietruszka -sól, pieprz -olej do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce na dużych
Receptura smakuNigelli, nie zapisałam dokładnie, jak szykowała tę potrawę, ale jest to bardzo podobna wersja tego smacznego dania. Robię tortille na ciepłą kolację, ale okazało się na przyjęciu, że już chłodne kawałki, traktowane jako przekąska, też smakują bardzo dobrze. Potrzebujecie: - placki tortilli pszennej lub pszenno-kukurydzianej - 3 rodzaje twardych serów, najlepiej, aby jeden z nich był wędzony - dużą garść posiekanej zielonej
I tu będę miała takie teDziś zapraszam na pyszne, soczyste pieczarki smażone w chrupiącej panierce. Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakowity dodatek do obiadu, jak również pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej
Rozpustne gotowanie