przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:60/182)

Samosy 112

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Samosy to bardzo popularna przek\u0105ska kuchni indyjskiej, kt\u00f3r\u0105 coraz cz\u0119\u015bciej mo\u017cemy spotka\u0107 nawet

Mostek w kuchni
Kanapka z serem wędzonym i żurawiną 209

plastry sera wędzonego, 1/2 cebuli, pokrojonej na cieniutkie plasterki, 1 łyżeczka konfitury z żurawiny do mięs. Dzisiaj zaproponuję świetną przekąskę dla wszystkich miłośników serów wędzonych. Kanapka z serem wędzonym i żurawiną, to forma grillowanego tosta, podawanego na ciepło z dodatkiem lekko roztopionego sera, rukoli, cebuli i żurawiny. Wcześniej pokrojony ser, umieścić w piekarniku najlepiej z opcją grillowania

Świat Domowej Kuchni
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 229

Błyskawiczna w wykonaniu i bardzo smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Świetna na imprezy, spotkania rodzinne jak i na co dzień. Fajnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno, doskonale nadają się np. na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa

Kuchnia z widokiem na ogród
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 197

Szukacie pomysłu na oryginalną i smaczną przekąskę? Wystarczy gotowe ciasto francuskie, ser, szynka, ulubione zioła..i piekarnik. Po paru minutach ślimaczki gotowe. Pyszne na ciepło jak i na zimno.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią

Z Majeczką w kuchni
Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną + film 129

Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną to dobry sposób na smaczny i ciepły posiłek który zachwyci nie jedno podniebienie. Przygotowuje się je bardzo szybko i rzecz

Smakowite Dania
Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto 92

Miękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal.   Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek

Kucharzyca
Pierożki na słono z ciasta francuskiego 223

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta francuskiego z wędliną, serem, oliwkami i papryką. Zrobiłam je na kolację z składników, które

Marta Gotuje
Pieczone jadalne kasztany 154

Idealna przekąska na długie wieczory. Ciekawy aromat i tekstura przypadną do gustu nie tylko poszukiwaczom nowych smaków. Najlepsze na ciepło :) Zapraszam! Pieczone jadalne kasztany Składniki: jadalne kasztany Przygotowanie: Kasztany opłukać zimną wodą, osuszyć. Ponacinać wypukłą stronę kasztana na krzyż. Poukładać na papierze do pieczenia, nacięciami do góry. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200'C na 15-20 min. Gotowe

Tagebuch po polsku
Lekka sałatka na lato 163

podpowiada by zachować umiar.  Dziś lato jest wyjątkowo łaskawe i po ostatnich deszczowych i zimnych dniach wręcz rozpieszcza swym ciepłem. A ja chcę korzystać z tych dobrodziejstw w każdej chwili... Z przyjemnością przygotowuję lekkie i orzeźwiające sałatki, przekąski, desery. Tym razem zapraszam do spróbowania sałatki z arbuzem. Sałatka z arbuza i roszponki składniki: 2 garście roszponki kawałek arbuza kawałek

Przysmaki Karolki
Parówki w cieście drożdżowym 207

Domowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z wołowiną curry 220

Nie robiłam jej chyba z 5 lat... jest świetna na ciepło i na zimno, najlepsza na drugi dzień! Idealnie sprawdza się jako obiad do pracy

Kulinarne Inspiracje
Pieczarki faszerowane 260

Witamy w Nowym Roku :)! Mam nadzieję, że nabraliście znowu ochoty gotowanie ;)! U nas w tym roku szykuje się trochę zmian… Córka stwierdziła, że nie będzie

UgotujmyTo.pl
Ser pieczony w orzechach 201

Sery są fantastycznym dodatkiem do wina podawane zarówno na zimno jak i na ciepło. Rozpływający się brie czy camembert to czysta poezja… do tego

UgotujmyTo.pl
Zupa krem z pora 174

Mimo, że temperatury u nas nie spadają poniżej zera, to i tak jest wystarczająco chłodno, żeby z przyjemnością sięgnąć po coś rozgrzewającego. Dzisiaj będzie to zupa

UgotujmyTo.pl
Roladki z francuskiego ciasta z łososiem 797

Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna  jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład  jajek faszerowanych pastą łososiową .  Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej

Kulinarne przygody Gatity
Rolada z mięsa mielonego faszerowana papryką i serkiem 223

Taka rolada jest bardzo prosta do wykonania, zrobi j ą nawet początkująca osoba. Świetnie się prezentuje na stole, łatwo nią zaskoczyć rodzinę. Idealna na ciepło i na zimno, jako obiad i jako zimna przekąska. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ser halloumi z pomidorami z grilla 149

Grillowany ser halloumi z pomidorami to lekka i bardzo smaczna przekąska. Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Świetnie smakuje dodany do sałatek, a także na ciepło z grilla, podany z pomidorami i truskawkami. Podstawowym dodatkiem do grillowanego sera halloumi są grillowane pomidory. Ser dodatkowo połączyłam z truskawkami, które bardzo przyjemnie podkreśliły jego(...)smak. Całość skropiłam odrobiną oliwy z oliwek wymieszanej z octem balsamicznym i podałam z listkami bazylii. Przystawka z grillowanego sera halloumi najlepiej smakuje na ciepło. Składniki: (2 porcje) 225 g sera halloumi  2 pomidory 4 dojrzałe truskawki (opcjonalnie) świeża bazylia 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ser i pomidory pokroić

Kuchcik gotuje
Choinka - Wyśmienita przekąska na Święta Bożego Narodzenia 384

Witam serdecznie Chciałabym pokazać jak upiec świąteczną przekąskę w kształcie choinki. Przekąska jest piękna, przepyszna i na pewno każdemu będzie smakowała. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto. Do przygotowania choinki będziemy potrzebowali: krążki wykrawałam foremką o średnicy 8 centymetrów na ciasto 400 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 220 ml letniej wody 7 g drożdży instant (1 opakowanie(...)przez około 90 sekund – masło jest gotowe. Od razu po upieczeniu choinkę maluje roztopionym masłem. Choinkę można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem choinkę możemy dodatkowo udekorować na przykład pokrojoną papryką, koperkiem lub tym tym co lubimy. Przekąska w kształcie choinki jest gotowa, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania