Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym to pomysł na szybką do przygotowania i tanią przekąskę na słodko. Obowiązkowo plasterki jabłek przed smażeniem należy posypać cynamonem, a usmażone obficie posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują podane na ciepło. Składniki na porcję dla 2 osób: ciasto 1/2 szklanki mąki pszennej (75 g) 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo 2-3 jabłka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia Składniki na cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, ciasto naleśnikowe, przekąski, przekąska, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.