Przepisy te podzielone są wg poszczególnych kategorii: Na śniadanie i kolację: - pieczywo bezglutenowe i zamienniki pieczywa - dodatki do pieczywa - na ciepło - na słodko Na obiad: - zupy - dania z mięsem i rybami - dania bezmięsne i wegetariańskie - surówki Przekąski: Sałatki na lekki lunch lub kolację: Desery i wypieki: Każdy przepis jest starannie opracowany , a wszystkie proponowane potrawy są bardzo proste
Di gotujeKompozycja warzywna to kwestia upodobań lub tego, co akurat mamy pod ręką ;) W przypadku szaszłyków możemy wykazać się dużą kreatywnością! SKŁADNIKI (8 sztuk): 1 cukinia 1
wege i kropkaroli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyjęcie. Bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok. 150 g ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów cienko pokrojona szynka, np. suszona parmeńska lub gotowana tarty
Smakowity Blog KulinarnySmaczna i tania wytrawna tarta na cieście francuskim z serowym nadzieniem z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, podana na ciepło od razu po wyjęciu z pieca, doskonały pomysł na przekąskę lub kolację. Forma 23/29 cm SKŁADNIKI: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 1 cukinia 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub cherry 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka
Wanilia i KardamonPanierowane pieczarki w jajku i bułce tartej to prosta i smaczna przekąska, jak również pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakują na ciepło jak również i na zimno. Polecam :) Składniki: pieczarki jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki umyć, odciąć ogonki, osuszyć. Do miseczki wbić jajka, roztrzepać. Dodać soli, pieprzu, wymieszać. Do drugiej miseczki
magiczna kuchnia KasiPyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu – wykorzystujemy bowiem pozostałe pieczywo i zalegający w lodówce żółty ser.... Tryb czytania Artykuł Muffiny
PysiaGotuje.plKruche paszteciki z kapustą i grzybami Są mięciutkie, kruche i rozpływają się w ustach. Idealnie smakują zarówno jako przekąska, jak i w towarzystwie czerwonego barszczu. Można zajadać na ciepło jak i na zimno. Paszteciki zachwycają smakiem i aromatem, polecam je na święta, domowe przyjęcia i inne okazje. Przepis jest prosty i przygotowanie nie zajmuje dużo czasu :)) Składniki: Farsz wykonany
Blog z ApetytemKrokiety z gyrosem to pyszne naleśniki z farszem z kurczaka, pieczarek i sera żółtego z przyprawą kebab gyros. Danie jest bardzo smaczne, idealne na imprezę. Składniki
e-PrzepisyKulinarnewytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu […] Artykuł Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem pochodzi z serwisu
PysiaGotuje.plKapsalon to holenderska wersja kebaba. Domowa wersja jest wyjątkowo smaczna i przygotowana ze składników, które sami wybieramy. Danie to tradycyjnie przygotowuje się w aluminiowych foremkach i
e-PrzepisyKulinarneMoim zdaniem ten ser jest milion razy lepszy niż feta (oczywiście mówimy o oryginalnej greckiej fecie). Nie jest tak słony – jest delikatny, lekko kremowy
Szybko Tanio Smacznieodrobina chili w posypce dodała daniu nieco pikantnego akcentu. Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką może być nie tylko przekąska, ale także lekkim letnim obiadem. Podajmy ja wtedy na ciepło, będzie pysznie ! 😋 Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 200 g zielonej fasolki szparagowej
Kulinarne przygody GatityDoskonała przekąska na imprezę, piknik czy wycieczkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło od razu po wyjęciu z piekarnika jak również na zimno z dodatkiem keczupu czy sosu czosnkowego. Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Smakołyki AsiPyszne kąski z kurczaka obtoczone w cieście i podane z sosem tzatziki i frytkami to dla mnie obiad idealny. Kurczak w cieście naleśnikowym to danie bardzo
e-PrzepisyKulinarneW sezonie wiosennym nie może zabraknąć tej potrawy. Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste i pyszne tradycyjne polskie danie. Idealny dodatek do młodych ziemniaków. Składniki
e-PrzepisyKulinarne