Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa
e-PrzepisyKulinarneCześć Sezon grzybowy w pełni Pogoda sprzyja grzybiarzom. Podobno lasy są pełne grzybów. Niestety przez moją nieszczęsną nogę sama nie mogę tego sprawdzić. :( Pocieszam się tym
blog.moje-pasje.infozawsze smakuje doskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do dania głównego na ciepło, ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska. Składniki: ok 1 kg schabu, 200 g śliwek suszonych, 2 łyżki majeranku, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki chili w proszku, 3 ząbki czosnku
Lena Gotujesłodko.... Pychota! Tu przedstawiam Wam bardzo prostą propozycję z mnóstwem sera, z szynką i delikatną roszponką. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Pominę opisywanie kuszącego zapachu, który towarzyszy podczas jej pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy
Di gotujeDietetyczne placuszki z kalafiora robi się bardzo szybko i nie wymagają wiele pracy. Jest to danie wegetariańskie i bardzo lekkie – w sam raz po świątecznym
e-PrzepisyKulinarnejest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem i marynowanymi pieczarkami. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy na tarty - klik . (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej 150g masła
Di gotujewgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniaMiało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pyyyyysznie:) Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego... Podaję składniki na dwie - trzy osoby do "pochrupania", dowolnie możecie modyfikować i zwiększać składniki. Składniki
Zasmakuj Kuchniswoją objętość. Nakłuwamy nożem lub przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniaHej :-)) Ogórasy zrobiłam :-)) Zeszło prawie cały dzień, ale pyszne są i będzie zapas na zimę jak znalazł :). W tym roku robiłam tylko te z musztardą i
kruche babeczkiPrzepis na smaczne pierogi pieczone z farszem z kiełbasy i pieczarek. Składniki (na 6 dużych pierogów): Ciasto: 300 g mąki pszennej 60 g oleju 1 i
e-PrzepisyKulinarneProsty przepis, który nie sprawi trudności nawet osobom nie potrafiącym gotować, na wytrawne babeczki z chleba, idealne na imprezową przekąskę. Jest to również świetny sposób na
e-PrzepisyKulinarneAwokado zapiekane z jajkiem to smaczna i sycąca przekąska. Można je też podać na śniadanie lub ciepłą kolację. Przygotowanie zajmie chwilę, co jest niewątpliwą zaletą w naszym zabieganym, codziennym dniu. Wybierzcie dojrzałe, niemal miękkie awokado, ono ma więcej smaku i po upieczeniu, można je zjeść łyżeczką. Składniki na 1 porcję: 1 dojrzałe awokado 2 jajka odrobina twardego żółtego sera sól
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybkie placuszki z jabłkami, podobne do racuchów, tylko bez sody, której nie toleruję w potrawach. Składniki (na 6 placuszków): 4 średnie jabłka 2 jajka szklanka mąki
e-PrzepisyKulinarneWaniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami jest to przekąską na słodko, która świetnie smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe, mleczne kuleczki. Namięka, staje się przezroczysta i zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Zasmakuje każdemu, kto lubi jeść budynie i mleczne kremy. Ponadto pudding z tapioki będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej
Ugotować