przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:33/182)

Rolada drobiowa z brokułem i serem 161

Rolada drobiowa z brokułem i serem może wystąpić w roli głównego dania obiadowego, jak i przekąski na stole. Smakuje tak na ciepło, jak i na zimno. W dodatku przygotowanie jest ekspresowe, a smakowo rewelacja! Opcjonalnie zamiast jednej dużej rolady można przygotować… Artykuł Rolada drobiowa z brokułem

Kolorowy Przepisownik
CHRUPIĄCE GOFRY Z SEREM I BAZYLIOWYM PESTO 156

czosnku, orzeszków pinii, świeżej bazylii, sera, dobrej oliwy i aromatycznych przypraw spraw, że gofry zachwyciły swoim smakiem! Są świetnym pomysłem na lekki obiad albo kolację na ciepło. Świetnie sprawdzą się też jako przekąska na wycieczkę czy drugie śniadanie w pracy. Dla mnie takie połączenie to strzał w 10! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 1 szkl * duże jajko

Ostra na Słodko
Pleciona pizza z parówką 360

Pizza w innym wydaniu bo pleciona i z parówkami. Bardzo dobra na ciepło i na zimno. Idealna jako przekąska, na kolację, ale można też zabrać ją do pracy. Jest bardzo prosta do zrobienia. Dodatki można dać takie jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej

wesoła kuchnia
Pieczone pierożki z farszem z kaczki 230

kruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka 150 ml śmietany 18% Składniki

Kierunekuchnia
GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU 182

Zima zbliża się wielkimi krokami. Z dnia na dzień sięgamy po cieplejsze ubrania . Ochota na szybkie przekąski powoli nam mija . Dlatego na ciepły obiad mam rozwiązanie- Orientalny Gulasz na Mleczku kokosowym, który przygotowałam w G arnku z pokrywą firmy BERLINGER HAUS z serii FOREST LINE    Oczywiście ze sklepu https://www.tanieagd.pl/   Je śl i Ktoś jeszcz(...)Garnku BERLINGER HAUS  B, S twierdzam , że od tej pory nie użyje już innego do przygotowania dań.      Garnek bardzo szybko się nagrzał T rzymał ciepło -przygotowanie gulaszu zajęło mi o połowę mniej czasu niż w zwykłym garnku   M i ę so usmażyło si ę ekspresowo   Mycie - szybko bez zacieków   Jeśli

Gotowanie Patki
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 311

facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza

Ostra na Słodko
NALEŚNIKI Z PIECZONYMI JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I SOSEM WANILIOWYM 162

Naleśniki z pieczonymi jabłkami, żurawiną i sosem waniliowym to pyszna, lekko słodka przekąska lub podwieczorek.  Podajemy je na ciepło, podpieczone na maśle, z owocami i cukrem pudrem.  SKŁADNIKI :   500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem 185

Brak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać  ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczarki Portobello ze szparagami 163

To ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem

Kulinarne przygody Gatity
SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 189

mogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła 2 ząbki czosnku

Kuchnia w opałach
Francuskie ślimaczki 164

Dziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tarta pomidorowa z klopsikami 215

które możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty są niezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę z klopsikami. Przepis zarówno na ciasto jak i na klopskimi znajdziecie poniżej. Tarta

mecooks
Biała kiełbasa zapiekana z pieczarkami i serem 289

Jeśli ktoś lubi białą kiełbasę, na pewno ten przepis przypadnie mu do gustu. Składniki: 5-6 białych kiełbas parzonych 200 g pieczarek cebula 150 g sera

e-PrzepisyKulinarne
Przepisy z łososia- kanapki 211

Uwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste

codojedzenia
Krążki cebulowe z papryką (wersja z bułką tartą) 243

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki

Di gotuje
Biała kiełbasa zapiekana w sosie pieczarkowym 189

Polecam przepis na białą kiełbasę w łagodnym sosie śmietanowo-pieczarkowym. Składniki: 6 białych kiełbas surowych duża cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki wody sól, pieprz, papryka

e-PrzepisyKulinarne
Placuszki chlebowe z pieczarkami 96

Polecam przepis na pyszne placuszki. Świetny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Składniki: 5-6 kromki czerstwego chleba ok. 1/2 szklanki mleka 2 jajka 200g pieczarek 1/2

e-PrzepisyKulinarne
Biała kiełbasa pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 212

Zbliża się Wielkanoc, więc nie może zabraknąć białej kiełbasy. Polecam przepis na pyszną białą kiełbasę pieczoną w piekarniku z cebulą w słodko-ostrej marynacie. Składniki: 5

e-PrzepisyKulinarne
Ryba z greckim sosem 189

Ryba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często pojawia się na wigilijnym stole i przy innych okazjach. Składniki ok. 800 g dowolnej … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 223

Przepis na kulebiaka, czyli nic innego jak drożdżową roladę z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Danie będzie idealnie pasowało na Bożonarodzeniowy stół. Do farszu można

e-PrzepisyKulinarne
Domowe Sajgonki + film 178

Sajgonki czyli azjatyckie krokieciki  z mięsno-warzywnym nadzieniem smażone na głębokim tłuszczu to chrupiąca przekąska, którą można zajadać zarówno na ciepło jak i na zimno. Sajgonki możemy dowolnie modyfikować a najlepiej smakują podane z ulubionym sosem. składniki na 30 sztuk 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 30 arkuszy papieru ryżowego 3 liście kapusty pekińskiej 100 g makaronu ryżowego

Smakowite Dania
Bakłażany z owczym serem i suszonymi pomidorami. 189

który utworzy sos do polania gotowych bakłażanowych wałeczków. Na bakłażanowe plastry kładziemy farsz i zwijamy je w ruloniki. Całość wykładamy na talerz i polewamy sosem. Przekąska smakuję najlepiej kiedy jest jeszcze ciepła

Smaki Przyprawy i Kolory
Czebureki z pieczarkami 275

Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekany chleb w kratkę 1046

Ładnie się prezentujący chleb zapiekany to dobry pomysł na dodatek do grilla czy przekąskę na imprezie. Składniki: bochenek chleba 250 g sera żółtego 4 ząbki czosnku

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżowe kieszonki z salami i serem 175

Pyszna przekąska z ciasta drożdżowego z salami, żółtym serem i sosem pomidorowym w środku. Składniki: Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczka

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety ziemniaczane z parówką 170

Przepis na parówkę w bardzo smacznym wydaniu Świetnie smakuje w towarzystwie sosu czosnkowego lub pomidorowego. Składniki: 0,5 kg ziemniaków ok 3/4 szklanki mąki 3 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Dietetyczne pizzerinki z cukinii (46 kcal) 3018

Szybka, lekka warzywna przekąska, która sprawdzi się na spotkaniu z przyjaciółmi i nie tylko. Jedna cukinia ma tylko 274 kcal, a 100 g czyli ok 2

e-PrzepisyKulinarne
Domowa pizza na grubym cieście 282

Przepis na pyszną, domową pizzę na grubym i puszystym cieście. Składniki: 3,5 szklanki mąki tortowej szklanka wody łyżka oleju 30 g drożdży, szczypta soli łyżeczka

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika 165

Przetwarzania ciąg dalszy :). Mamy teraz pierwsze najlepsze fasolki, bo jeszcze nie łykowate. Smakowo trio fasolowe z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym sprawia, że to pyszna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło jak również na zimno. Moje już gotowe, pasteryzują się.... Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 10 dużych marchewek 10 dużych cebul 1000 g pikantnego keczupu

Apetyczna babeczka
Kotlety mielone z jajkiem. 263

wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy, aż się pięknie zarumienią, wyławiamy i odsączamy na ręczniku papierowym.  Jest to bardzo uniwersalne danie, można je podać na ciepło na obiad lub jako zimną przekąskę, czy imprezową zakąskę

Rozpustne gotowanie
Domowe nuggetsy drobiowe - specjalność Siostry Ewy. Doskonałe do menu imprezowego jak i rodzinno - domowego. Lepsze niż z sieció 202

panierce. Czynność powtarzamy 3-4 krotnie. Kąski smażymy w pół - głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyć tłuszcz. Są doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno; jako przekąska na imprezę, dodatek do sałatek czy mięsna część obiadu. Na zdjęciach jako składnik prostej sałatki na lekką i smaczną kolację. Panierka przypomina bardziej tą z Mc... niż

Kuchnia po mojemu
Wytrawne muffiny z serem i bekonem 201

Muffiny z serem cheddar i bekonem nadają się na śniadanie lub jako przekąska na imprezę. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis na 12 sztuk pieczonych w tradycyjnej foremce do muffinów. 1 jajko 185 g mąki pszennej 130 ml mleka 70 ml oliwy z oliwek 80 g sera cheddar lub innego twardego 60 g bekonu 1 łyżeczka

Trzeci talerz
Chipsy cebulowe + film 180

Chipsy cebulowe to znakomita przekąska do piwa. Dodatek ostrej papryki oraz panierka z płatków kukurydzianych nadaje im wyjątkowego smaku. Przekąska n ajlepiej smakuje podana na ciepło od razu po przygotowaniu. składniki na talerz chipsów 3 średnie cebule szklanka mąki pszennej 2 jajka 1/2szklanki mleka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szklanka płatków kukurydzianych olej do smażenia sól

Smakowite Dania
Pasta z fasoli i dyni 167

lepszej przekąski, niż świeże pieczywo z jeszcze ciepłą pasta kanapkową przygotowaną np. z grochu i dyni. Najlepiej pastę podać na ciepłym toście i skropić oliwą z oliwek. Pycha! 3 / 4 szklanki suchego grochu 0,3 kg dyni masłowej lub hokkaido 1 cebula 3 ząbki czosnku tymianek, bazylia, cząber, pieprz, sól oliwa z oliwek Groch namoczyć dzień wcześniej, następnie opłukać(...)dodać groch i dynię, przyprawy i zmiażdżony czosnek, dodać oliwę z oliwek, tak aby masa była mniej sucha i nabrała jedwabistości. Oliwę można zastąpić masłem. Pasta najlepiej smakuje na ciepło

Jadło i czytadło
Ryż po meksykańsku z kurczakiem 319

daniem to dopiero można pokombinować. Świetny dodatek do obiadu, idealna przekąska na kolację. Coś i na ciepło i na zimno. Wystarczy dorzucić kawałki kurczaka i pyszny lunch box zabrać ze sobą do pracy. Także gotujmy!  Składniki : * 200g ryżu * 3 łyżki oliwy z oliwek * filet z kurczaka - około 300g * pół puszki kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli  * czerwona papryka

Magiczne Życie Marty
PLACKI Z KUKURYDZY 132

całość dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smażyć na delikatnie naoliwionej patelni, z dwóch stron na złoty kolor. Placuszki równie dobrze smakują na ciepło, jak i w formie zimnej przekąski

Kuchnia w opałach
Karnawałowy ring 327

jedzonka :). Ring jest świetny jako przystawka na karnawałową zabawę jednak jako kolacja czy obiad też się świetnie nadaje. Jest bardzo sycący no i z mięsem. Na ciepło i na zimno. Z taką przekąską możemy zaczynać zabawę ... Składniki: 300 g mąki 30 g mąki ziemniaczanej 150 g masła ok 3 łyżek ciepłej wody szczypta soli farsz 100 g mięsa mielonego

Niezły Młynek
Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym 233

To najpyszniejsza przekąska jaką udało mi się kiedykolwiek zrobić! Podbiła nasze serca od pierwszego kęsa. Gorąco polecam - kęski z sosem są przepyszne!!! Składniki:Mięso:2 pojedyncze

Kuchnia domowa Ani
Sylwestrowe świnki 204

Świnki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy nie bolał mnie od tego brzuch :) ) jak i na zimno. Jako nadzienie możecie użyć owoców ze słoika, porządnego babcinego dżemu (dobrze wysmażony i bez żelatyny) lub najprościej - Waszej ulubionej czekolady. Ja upiekłam świnki

Ciastkozercy
C - Sznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym 185

Pozostał mi ostatni kawałek oscypka. Wcześniejsze wykorzystałam jako element przekąski na desce serów , przystawkę na ciepło i pyszny deser z gruszką w roli głównej. Przyszła pora na danie obiadowe. Pomyślałam, że chyba najwygodniej będzie go włożyć w środek jakiegoś mięska. Tym razem wybór padł na sznycle wieprzowe. Z rzeczy dostępnych w lodówce ukręciłam też pyszny

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Szaszłyki z mięsnymi kulkami 190

Szaszłyki z mięsnymi kulkami. Idealne na przekąski, na imprezy. Smakują na zimno jak i na ciepło. Podałam z sosem czosnkowym i ketchupem. Po więcej przepisów na małe co nieco zapraszam na bloga do zakładki PRZEKĄSKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi

O kuchni z uczuciem
Ciabatta na ciepło z szynką szwarcwaldzką 242

też świetnie smakuje. Kiedy wracamy do domu z pracy, zajęć, po treningu czy zakupach ta oto kanapka będzie wspaniałą alternatywą do zwykłych kanapek, jest ciepła, sycąca a przede wszystkim bardzo smaczna. Przekąska szybka w wykonaniu, która mam nadzieję wszystkich zachwyci. Składniki: bułki ciabatty pomidor ser mozzarella kilka listków sałaty lodowej świeża bazylia szynka szwarcwaldzka (wędzona szynka) lub jakaś inna

upichcic
Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską 274

Polędwiczki z suszonymi śliwkami aromatyzowanymi skórką pomarańczową i przyprawą do piernika można zjeść na ciepło, jako danie obiadowe lub na zimno, jako przekąskę. Gdy zdecydujecie się na wersję obiadową, polecam podawać  z sosem z sera camembert z tego przepisu . Polędwiczki są idealne na zimową porę kiedy wszystko, co piernikowe i pomarańczowe ma wzięcie. Spróbujcie tej miłej odmiany. Polędwiczki

Pyza i Surówka
MARCHEWKA KARMELIZOWANA 183

Takie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć

Zrób to smacznie
Krążki cukiniowe 250

duża. Nazwa cukinia pochodzi od włoskiego słowa zucchina.  U mnie dzisiaj nie tylko bigos z cukinii ale także cukiniowe krążki. Nie powiem, że będzie to dietetyczna przekąska bo taka nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki maluśki grzeszek;) Składniki: 3 małe, młode cukinie 5 jajek bułka tarta wegeta do smaku olej(...)krążek maczamy z obu stron w bułce, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu

Krakowskie smaki Ani
Podpłomyki grillowane faszerowane 191

między podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Melon w szynce parmeńskiej 142

banalny ani niesmaczny. Połączenie melona z szynką spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami. Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu . Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam(...)plasterków szynki. Jeśli chcecie zrobić więcej kawałków melona w szynce kupcie dwa albo i trzy opakowania szynki. Lubisz szynkę parmeńską? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej. The post Melon w szynce parmeńskiej appeared first on MeCooks

mecooks
Grillowe pszenne placki na kefirze 201

osoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące, smaczne, zdrowe, jako przekąska genialne. Składniki: 500 g maki pszennej ( użyłam typ 405), 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli, ½ płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka

Moniki Smakołyki