Pizza w innym wydaniu bo pleciona i z parówkami. Bardzo dobra na ciepło i na zimno. Idealna jako przekąska, na kolację, ale można też zabrać ją do pracy. Jest bardzo prosta do zrobienia. Dodatki można dać takie jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej
wesoła kuchniakruchego, półfrancuskiego ciasta. Wypełnione farszem z pieczonej kaczki doskonale komponują się z żurawinowym dipem. Zaletą tych pierożków jest to, że można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna przekąska np. podczas oglądania meczu. Składniki na ciasto (50 szt pierożków): 200 g masła 500 g mąki pół łyżeczki soli 3 jajka 150 ml śmietany 18% Składniki
KierunekuchniaZima zbliża się wielkimi krokami. Z dnia na dzień sięgamy po cieplejsze ubrania . Ochota na szybkie przekąski powoli nam mija . Dlatego na ciepły obiad mam rozwiązanie- Orientalny Gulasz na Mleczku kokosowym, który przygotowałam w G arnku z pokrywą firmy BERLINGER HAUS z serii FOREST LINE Oczywiście ze sklepu https://www.tanieagd.pl/ Je śl i Ktoś jeszcz(...)Garnku BERLINGER HAUS B, S twierdzam , że od tej pory nie użyje już innego do przygotowania dań. Garnek bardzo szybko się nagrzał T rzymał ciepło -przygotowanie gulaszu zajęło mi o połowę mniej czasu niż w zwykłym garnku M i ę so usmażyło si ę ekspresowo Mycie - szybko bez zacieków Jeśli
Gotowanie Patkiząb o każdej porze dnia. Z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego możemy przygotować szybkie i fantazyjne (nie tylko w smaku, ale i kształcie) przekąski, które smakują podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. Palmiery smakują dodatkowo obłędnie wzbogacone domowymi dipami. Domowe palmiery można przygotować z pastą pomidorową, paprykową, serem, szynką, suszonymi pomidorami, fetą
Zasmakuj Kuchnifacebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza
Ostra na SłodkoNaleśniki z pieczonymi jabłkami, żurawiną i sosem waniliowym to pyszna, lekko słodka przekąska lub podwieczorek. Podajemy je na ciepło, podpieczone na maśle, z owocami i cukrem pudrem. SKŁADNIKI : 500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia
Kulinarne Fantazje MarioliBrak pomysłu na przekąskę? Tarta jest idealną propozycją. Na ciepło. I na zimno. Zawsze się sprawdzi. Można ją nadziać chyba wszystkim! I zabrać ze sobą niemal wszędzie. Dziś u mnie tarta na gotowym cieście , ale przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar
Z Kuchni Do KuchniTo ostatni moment na kupienie i przygotowania świeżych zielonych szparagów. Tegoroczny sezon skończy się lada moment. Dlatego dziś zapraszam Was na jeszcze jeden przepis z wykorzystaniem
Kulinarne przygody Gatitymogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła 2 ząbki czosnku
Kuchnia w opałachDziś ekspresowa propozycja na karnawałową ale nie tylko przekąskę. Ślimaczki z ciasta francuskiego na ciepło ale można je też zjeść na zimno. Idealne na każdą imprezę typu domówka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniktóre możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty są niezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami przepisem na pyszną tartę z klopsikami. Przepis zarówno na ciasto jak i na klopskimi znajdziecie poniżej. Tarta
mecooksRobiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zimno.Do obiadu lub przekąskę tak same :) Składniki: 10 dużych pieczarek cukinia obrana i starta 400 g papryka czerwona 1 szt papryka biała 1 szt czosnek 3 ząbki sprasowany sol i pieprz do smaku
Różowa kuchniaJeśli ktoś lubi białą kiełbasę, na pewno ten przepis przypadnie mu do gustu. Składniki: 5-6 białych kiełbas parzonych 200 g pieczarek cebula 150 g sera
e-PrzepisyKulinarneUwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste
codojedzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki
Di gotuje