SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

SZPINAKOWE PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Uwielbiam pierogi, mogła bym je jeść zawsze, wszędzie i o każdej porze. Dziś postanowiłam pokombinować z ciastem francuskim. I tak oto powstały chrupiące szpinakowe pierożki. Doskonale smakują na ciepło, dają też radę jako zimna przekąska. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g świeżego szpinaku 6-7 suszonych pomidorów z zalewy 70 g dobrej gatunkowo fety 1 łyżeczka masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 jajko A jak to zrobić: Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Lekko pods... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Autor

Katarzyna CzapranKatarzyna Czapran

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ser feta, feta, francuskie, pierogi przepis, szpinak, pierogi, suszone pomidory, przekąska, przekąski, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto na zimno, ciasto szpinakowe, przekąski na ciepło, jajka z farszem, pierogi ze szpinakiem

Inne przepisy z Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.