przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:27/182)

Świetna przekąska! 112

Święta, święta i po świętach...Już pojutrze Nowy Rok, a na wieczór sylwestrowy przyda się przepis na fajną, smaczną przekąskę. Kotleciki z kurczaka, na ciepło czy na zimno, z ziemniakami czy sałatką smakują wybornie. Szybkie w przygotowaniu, bardzo lubiane przez dzieci. Składniki: 2 piersi z kurczaka pieczarki 200 g  cebula 1 szklanka mąki mleko jajko sól, pieprz, przyprawa

Na moim talerzu
sufleciki mięsno-serowe 98

zamieniłam na smażone w przyprawach) ale jestem przekonana, że wersja pierwotna także byłaby pyszna.  Te mięsne babeczki są niezwykle delikatne, niczym suflet. Przepysznie smakują na ciepło ale na zimno jako przekąska też są dobre. Zrobiłam je ostatnio na rodzinny obiad i gościom bardzo smakowały, przepis od razu poszedł w świat.  Uwaga techniczna: jeśli chcecie zjeść

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki prawie jak pizza 144

Pyszne i proste placuszki, idealne na kolacje ale też świetnie sprawdzą się jako obiad np z dodatkiem surówki i sosów. Polecam je nie tylko na ciepło, ale też jako zimną przekąskę. Smacznego!  Składniki : * 10 łyżek mąki pszennej  * 3 łyżki mąki ziemniaczanej  * szklanka wody mineralnej lekko gazowanej  * 2 jajka * sól, pieprz, oregano * ulubione dodatki : papryka, pomidor

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami 186

Wczoraj na obiad przygotowałam najlepsze naleśniki w wytrawnej wersji. Nie z kapusta kiszona czy mięsem, ale z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami. Idealna jako przekąska na zimno lub na ciepło. Bardzo szybkie w przygotowaniu, niedrogie i ciekawe danie.  Ciasto na naleśniki , moje ulubione znajdziecie na blogu. Placki są cienkie jak chusteczka i przepyszne! Naleśniki z kaszą

Moja smaczna kuchnia
Serowe pizzerinki, hit na imprezę! 112

Najłatwiejsza przekąska na imprezowym stole, na ciepło, na zimno, świetnie się prezentuje. Zarażam nią wszystkich znajomych i bliskich, każdy chrupie w różnych smakach. Bo pomysłów na nie jest masa:) Rozpływający się żółty ser i parmezan, delikatna, dobra szynka, no pycha! Można przed upieczeniem posmarować je jajkiem i posypać np. makiem, sezamem lub czarnuszką. Polecam na każdą imprezę, na ciepło

Zasmakuj Kuchni
Tartaletki z czerwoną cebulą 191

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Słodkawy smak cebuli i wyrazistego boczku otulony delikatną masa jajeczną tworzy przepyszny posiłek. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: olej do smażenia 4-5 średnich czerwonych cebul 200g wędzonego

Pyry na Gaz
Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami 190

Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami to świetna przekąska , która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem

Pieguskowa Kuchnia
Imprezowe tartaletki z groszkiem 151

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdza się także jako danie piknikowe lub dodatek do grilla. Słodkawy groszek świetnie komponuje się z wyrazistym czosnkiem i kruchą babeczką. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 250g zielonego

Pyry na Gaz
Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą 131

Szybka przekąska do zjedzenia zarówno na ciepło i na zimno. Ciasto francuskie, chociaż do "fit" nie należy, jest świetną opcją na wykorzystanie końcówek z lodówki. Resztki pesto ze słoiczka, kawalek cukinii, końcówka zalegającego świeżego szpinaku i cudowny zapach rozniósł się po całym mieszkaniu. Składniki (4 porcje) -opakowanie ciasta francuskiego (zazwyczaj używam okrągłego ok. 240g) -2 łyżki zielonego pesto -kawałek

Zielona Kuchnia
Parówki w cieście drożdżowym 149

Parówki otulone sprężystym, drożdżowym ciastem. Efektowna i pyszna przekąska, która najlepiej smakuje na ciepło. Składniki: 500 g mąki pszennej pół szklanki mleka pół szklanki wody pół szklanki oleju 1 duże jajko 3 dag świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Dodatkowo: 8 dłuższych, cienkich parówek żółtko do smarowania kminek do podsypywania           Mąkę

Praktyczna pl
Nuggetsy z kurczaka w płatkach owsianych 158

mąki kukurydzianej. Do tego soczyste w środku. Wspaniałe danie lub przekąska na Sylwestra Wbrew pozorom szybka przystawka. Do tego kilka dipów, np. pomidorowy, czosnkowy, ajwar i przekąska (na zimno lub na ciepło) gotowa! Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko garść płatków owsianych 2-3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś

Zasmakuj Kuchni
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 210

Tradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej

Ola la LCHF
Przekąski imprezowe dla wybrednych 363

wykroić paski, które należy delikatnie zwinąć w spiralę. Przygotowane paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15-18 minut w  180ºC.  Przekąski świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno. Przygotowywanie ślimaczków z pikantnym nadzieniem Przygotowywanie paluszków z łagodnym nadzieniem

Ugotować
Placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków z parmezanem 123

właśnie zostały takie ugotowane ziemniaki i postanowiłam ulepić z nich placki obtoczone w bułce tartej z dodatkiem parmezanu i kilku przypraw. Jest to bardzo dobra przekąska w ciągu dnia – na ciepło lub na zimno, podana z różnymi sosami lub dipami albo zupełnie bez niczego, do popołudniowej herbaty. Wykonanie bardzo proste, a zawsze to coś innego niż klasyczny placek

Zasmakuj Kuchni
Pomidorki i kapary w cieście francuskim 96

Pomidorki i kapary w cieście francuskim na ciągnącym się delikatnie serze w ziołowej oliwie z oliwek. Wspaniała aromatyczna przekąska! Może być podana na ciepło lub zimno, sama lub maczana w dipach. Wybierzcie sami, tak jak warzywa, które dowolnie można wrzucić na takie ciasto, w zależności od upodobań. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego kilka plasterków żółtego sera kolorowe pomidorki koktajlowe

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania