patelni rozpuściłam masło i dodałam do niego starte ząbki czosnku. Wsypałam bób i wszystko razem przez około 5 minut mieszałam. Dodałam soli i pieprzu do smaku. I przekąska gotowa. Podawać na ciepło. Smacznego! Polecam sałatkę z bobem i tuńczykiem
potrawyregionalneCiasto francuskie z kurczakiem, pomidorkami i trzema rodzajami sera.Doskonałe jako przekąska imprezowa lub na ciepłą kolację. Szybkie i łatwe do zrobienia. Składniki na 6 sztuk: arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka 1 mały krążek sera camembert 1 kulka mozarelli (125g) 60 g żółtego sera kilknaście pomidorków koktailowych ostra i słodka papryka sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka(...)połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabułka paluch – 2 szt parówka – 2 szt cebula majonez ogórek keczup Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem
Camilla w kuchniCukinia faszerowana a'la sushi jest idealnym daniem na przyjęcia. Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie włożenia we właściwej chwili na pół godziny do piekarnika. Podana z
Smak mojego domuPrzepis na pyszny wytrawny placek ziemniaczano-drożdżowy z ulubionymi dodatkami na wierzchu. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 500 g ziemniaków spora cebula 50 g
e-PrzepisyKulinarnekrem ze szpinaku z jajkiem. Szpinak można jeść na surowo, jak i po ugotowaniu czy podsmażeniu. Dzięki temu możesz go dodać do sałatki na zimno, jak i przekąski czy obiadu na ciepło. Możliwości jest bardzo wiele. Składniki: 3 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki 1 łyżka oleju sól pieprz 1 jajko sadzone na jedną porcję
Smaczne PotrawyUwielbiam takie przekąski, szczególnie serwowane na ciepło. Postanowiłam, że wezmę udział w wypiekaniu na śniadanie i wspólnie z innymi blogerami przygotuję podpłomyki. Co prawda miały być z pomidorami, ale coś ostatnio pomidory mi szkodzą, dlatego upiekłam je skropione oliwą i posypane ziołami a do nich podałam sos jogurtowo-cytrynowy oraz cukinię na ciepło. Mogę Wam tylko powiedzieć
Magiczne Życie MartyRoladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania
Pyry na GazDługi jednak krótki w tym roku weekend majowy za nami. Wracamy do rzeczywistości i pracy, a przy okazji trzeba nadrobić publikację przepisów w ten czas zrobionych
BaRepaspierogi świata... Dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego omija nas przygotowanie ciasta na pierogi. Dodatkowo ciasto francuskie sprawia, że pierogi są bardzo delikatne. Danie może być podane na obiad, ciepłą kolacją lub jako przekąska na imprezie. Dla 2 osób Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 duża cebula szczypiorek natka pietruszki 1/2 łyżeczki tymianku (lub świeży) 1 łyżka margaryny
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Zastanawiałem się, co też to ja mogę dziś na obiad zrobić. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem racuchy; chyba moja babcia ostatnio mi racuchy robiła, lat temu
BaRepasZostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe
BaRepasOstatni okres pod względem zawodowym był bardzo intensywny. Brakowało mi na wszystko czasu. Gotowałem i owszem, ale nie miałem chwili, by tym wszystkim się z Wami
BaRepasJedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu. 'camembert z szynką parmeńską' Składniki: - 1 krążek sera camembert - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) - świeży rozmaryn Ser camembert
CookYourself