przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:23/182)

Cukinia faszerowana a'la sushi 147

Cukinia faszerowana a'la sushi jest idealnym daniem na przyjęcia.  Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie włożenia we właściwej chwili na pół godziny do piekarnika. Podana z

Smak mojego domu
Placek ziemniaczany prawie jak pizza 228

Przepis na pyszny wytrawny placek ziemniaczano-drożdżowy z ulubionymi dodatkami na wierzchu. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 500 g ziemniaków spora cebula 50 g

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem ze szpinaku z jajkiem 146

krem ze szpinaku z jajkiem. Szpinak można jeść na surowo, jak i po ugotowaniu czy podsmażeniu. Dzięki temu możesz go dodać do sałatki na zimno, jak i przekąski czy obiadu na ciepło. Możliwości jest bardzo wiele.   Składniki: 3 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki 1 łyżka oleju sól pieprz 1 jajko sadzone na jedną porcję

Smaczne Potrawy
Podpłomyki z pieca 154

Uwielbiam takie przekąski, szczególnie serwowane na ciepło. Postanowiłam, że wezmę udział w wypiekaniu na śniadanie i wspólnie z innymi blogerami przygotuję podpłomyki. Co prawda miały być z pomidorami, ale coś ostatnio pomidory mi szkodzą, dlatego upiekłam je skropione oliwą i posypane ziołami a do nich podałam sos jogurtowo-cytrynowy oraz cukinię na ciepło. Mogę Wam tylko powiedzieć

Magiczne Życie Marty
Roladki mięsne z kapustą i ciastem francuskim 258

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania

Pyry na Gaz
Biała fasolka z cielęcymi kiełbaskami w sosie pomidorowym z grzankami czosnkowymi. 156

Długi jednak krótki w tym roku weekend majowy za nami. Wracamy do rzeczywistości i pracy, a przy okazji trzeba nadrobić publikację przepisów w ten czas zrobionych

BaRepas
Pierogi z pieczarkami 179

pierogi świata... Dzięki wykorzystaniu ciasta francuskiego omija nas przygotowanie ciasta na pierogi. Dodatkowo ciasto francuskie sprawia, że pierogi są bardzo delikatne. Danie może być podane na obiad, ciepłą kolacją lub jako przekąska na imprezie.  Dla 2 osób Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 duża cebula szczypiorek natka pietruszki 1/2 łyżeczki tymianku (lub świeży) 1 łyżka margaryny

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 155

Zastanawiałem się, co też to ja mogę dziś na obiad zrobić. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem racuchy; chyba moja babcia ostatnio mi racuchy robiła, lat temu

BaRepas
Ślimaki z ciasta francuskiego z wołowiną szynką i serem. 149

Zostało mi trochę mielonej wołowiny i tak się zamyśliłem nad sposobem jej wykorzystania. Nie myślałem zbyt długo tym bardziej, że miałem w domu ciasto francuskie - gotowe

BaRepas
Pulpety z kalafiora i kaszy perłowej z wołowiną z sosem żurawinowo - wiśniowym. 161

Ostatni okres pod względem zawodowym był bardzo intensywny. Brakowało mi na wszystko czasu. Gotowałem i owszem, ale nie miałem chwili, by tym wszystkim się z Wami

BaRepas
Camembert z szynką parmeńską 145

Jedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu. 'camembert z szynką parmeńską' Składniki: - 1 krążek sera camembert - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 ząbek czosnku (opcjonalnie) - świeży rozmaryn Ser camembert

CookYourself
Tradycyjne zapiekanki z szynką na chlebie z sosem żurawinowym. 165

Dziś mieliśmy w planach wyjście na obiad do restauracji jednak plany się trochę zmieniły i ostatecznie wychodziliśmy na kolację. Nie mieliśmy możliwości ugotowania już niczego w

BaRepas
Pieczeń rzymska z jajkiem. Smaczna na zimno i na ciepło. 342

Dziś zapraszam na tradycyjna pieczeń rzymską z jajkiem. Bardzo soczysta i aromatyczna, doskonała zarówno na zimno jako przystawka czy przekąska jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki ( na keksówkę o wym. 24x10 cm.) - 1 kg. mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - 4 duże ugotowane na półtwardo jajka - 2 surowe jajka - 1 bułka kajzerka - 2 ząbki czosnku - cebulka

Kuchnia z widokiem na ogród
Surimi w cieście francuskim 157

jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180°C i piec około 25 minut (tak długo, aż ciasto francuskie uzyska lekko złoty kolor). Powyższa przekąska smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Ugotować
Focaccia 163

używam na spód pod pizze, bułki, paszteciki i chlebek pszenny. Jeżeli drożdże są świeże, to nie ma mocnych aby wypiek się nie udał.  Domowa, świeża i ciepła focaccia to doskonała przekąska i materiał na wszelkiego rodzaju kanapki.   Proporcje na bardzo dużą blachę (może być nawet ta duża z wyposażenia piekarnika) 400 g mąki pszennej 1/3 kostki drożdży

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania