przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:17/182)

Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami 115

wierzchu układamy szparagi i posypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę ze szparagami podajemy jako danie główne lub przekąskę. Smakuje na ciepło i na zimno. Do frittaty można podać  domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem

My Chcemy Jeść
Kotleciki z paluszków surimi nadziewane mozzarellą 160

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Kotlety smakują rewelacyjnie i są doskonałą propozycją na danie obiadowe lub po prostu przekąskę - podawaną na ciepło lub zimno. Ich ł agodny smak wspaniale komponuje się z zimnymi sosami, surówkami, czy sałatkami. Pasują również do frytek.   (5 sztuk) 200g paluszków surimi 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie

Di gotuje
PIZZERINKI Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI 152

mała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska

słodki bratek
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 223

się, że go nie lubię ;)  bo nie próbowałam... A kiedy spróbowałam to lubię je mieć w lodówce lub zamrażarce - idealnie się nadaje do stworzenia szybkich przekąsek tak na ciepło jak i na zimno :) A pierwszy raz spróbowałam naprawdę niedawno... Kupiłam przed Świętami,  a że nie wykorzystałam od razu to potem zrobiłam z niego pierożki z farszem kapuścianym

Kolorowy Przepisownik
Pieczone warzywa z feta 182

minut. Powinny być miękkie i lekko złote (głównie ziemniaki). Po lekkim przestygnięciu wkładamy warzywa do miski, wkruszamy fetę, ilość zależy od upodobań. Całość skrapiamy pozostałą oliwą. To przekąska  świetna na ciepło ale i na zimno. Ciekawie prezentuje się w szkolnej śniadaniówce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapelusze w panierce. 144

rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą.   Smacznego

Moje-pitraszenie
Langos - placek węgierski 132

Jest to pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia na placuszki smażone właśnie z gotowanych ziemniaków z udziałem drożdży. Propozycja na obiadowe danie, kolację ciepłą lub doskonałą przekąskę dla dzieci. Placuszki są daniem uwielbianym, dlatego też szczerze je państwu polecamy! Składniki: 250 g ziemniaków  500 g mąki  250 ml letniego mleka 2 łyżki oliwy 3 łyżeczki cukier

kgwjanczewo
Tatar z kaszy gryczanej i karmelizowanych buraków, truskawki, mozzarella di bufala 199

ekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka

SzczyptaSmaQ
Chlebek /pita wypiekana na patelni z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym 161

Boskie, chrupiące placuszki chlebowe z domowej roboty masłem czosnkowo-ziołowym. Mniam! Na śniadanie, do obiadu, na kolacje lub jako przekąska. Najlepsze na ciepło z rozpływającym się masełkiem... Składniki (12 sztuk): Chlebki: 350 g mąki + spora ilość do podsypywania 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g jogurtu greckiego 100 g mleka Masło czosnkowo

Pora na pora i pomidora
Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem 207

Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny. Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego duża cebula 350 g rozdrobnionego

Słodka Strona
Pissaladiere 149

Czyli bułeczki drożdzowe z anchois, oliwkami i karmelizowaną cebulką. Pyszna przekąska zarówno na ciepło jak i po wystygnięciu. Nie jest to kulinarna bajka dla każdego, bo znam sporo osób, które nie lubią oliwek, cebuli czy anchois. Dla mnie to jednak połaczenie idealne, bo wszystkie elementy tego dania uwielbiam. Zapraszam zatem po przepis. Potrawę tę można również wykonać w formie

Gosia gotuje
Pierożki spanakopitas. 224

Jeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze mogę kupić opakowanie zaoszczędzę sobie kłopotów ;). Przekąska pyszna na ciepło, na zimno też jest smaczna. Jest z nią odrobinę zabawy, ale zapewniam Was Kochani, że warto. Z tej porcji wyjdzie nam naprawdę spora ilość pysznych spanakopitas. Więc śmiało

Malinowe Pocałunki
Jajka faszerowane na gorąco. 157

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz

Kuchnia Beaty
Tarta z dynią 184

wykorzystać wszystko, na co w danej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii

Taste Of My Day
Mini Pizze 284

Mini pizze to idealny pomysł na przekąskę zarówno na ciepło jak i zimno. Świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas kinderbali lub przyjęć dla dorosłych.Mini Pizze - Składniki:ciasto:500 g mąki tortowej1/2 szklanki letniego mleka1/2 szklanki letniej wody30 g świeżych drożdży2 łyżki oleju1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka cukrusłoiczek marynowanych pieczarekok

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania