Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

Wspaniała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno :) Takie paszteciki są też smakowitym dodatkiem do czerwonego barszczu ( choć jeśli chodzi o mnie, to taki barszczyk tylko z uszkami ;) ). Wykonałam je z ciasta krucho - drożdżowego;  wg mnie takie ciasto sprawdza się w pasztecikach najlepiej, no i dłużej utrzymuje świeżość. Choć jest dość tłuste, to nie redukowałabym ilości masła; dzięki takim proporcjom składników z ciastem bardzo dobrze się pracuje - nie klei się ani do rąk, ani do stolnicy. Z po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Opowieści z piekarnika

Autor

Aleksandra BurdynAleksandra Burdyn

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, rosół, paszteciki, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, drożdżowe, kurczak, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, seler, przekąska, barszcz, drobiowe, barszcz czerwony, przekąski, pasztet, marchewka, jajka z farszem, przekąski na ciepło, kurczak z warzywami, paszteciki drożdżowe, barszcz z uszkami, pasztet wieprzowy, ciasto na zimno, ciasta z masa, uszka z mięsem, kurczak pieczony

Inne przepisy z Opowieści z piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.