Zgłodniałem po wieczornych zajęciach. Zastanawiałem się co tu sobie zrobić na kolację i tak wpatrywałem się w tę lodówkę i pustka. Zamknąłem ją. Znów otworzyłem i
BaRepasInspiracje, z których czerpię swoje pomysły przenoszone na talerz czerpię z wielu miejsc. Ostatnio wirtualnie za pomocą FB poznałem bardzo bliską kulinarnie mi osobę. Wymieniamy się
BaRepasMój czteroletni syn ma bardzo okrojone menu. Nie przepada za nowymi smakami i niestety wszystko co chcę mu pokazać, a czego nie zna, musi odbywać się
BaRepasCoś mnie łapie. Jakieś grypsko okrutne. Nie wiem, czy też tak macie, ale ja lubię w trakcie choroby wszystko na ciepło jeść. Dodatkowo zawsze tracę
BaRepasTak się ostatnio naoglądałem różnie przygotowywanych cebularzy, a tak na prawdę nie wiedziałem co to takiego. Pomyślałem sobie przyjdzie i czas i okazja na to. I
BaRepasI stało się. Zostaliśmy z Żoną Mą słomianymi rodzicami na najbliższy tydzień. Spakowany w stosunku 1-3, gdzie trzy to ilość zabawek, młody, pojechał na
BaRepassłodzik i kakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki. Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie
Humanistka w kuchniSto lat, sto lat...usłyszałem rano. Jak miło;) Żona Ma od rana krząta się po kuchni w przygotowaniu tortu dla mnie, a ja między kąpielą wodną
BaRepasMam problem z ilością jedzenia. Często pytacie mnie, w jaki sposób wykorzystać resztki z dnia poprzedniego, co można z czym połączyć, by stworzyć całkiem nową potrawę
BaRepasroli głównej. Wytrawne muffiny w formie mini zapiekanek z kaszy jaglanej. Do tego papryka, pomidorki cherry, aromatyczny czosnek i przyjemnie chrrrupiące nasiona słonecznika. Pyszne i zdrowe przekąski, doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju przyjęciach Składniki (na ok. 10-12 muffinek):-100 g suchej kaszy jaglanej- ok. 200 g mrożonego szpinaku
Kuchnia EllieDziś na śniadanie zrobiłem coś szybkiego, niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne.Wersja moja
BaRepasPlacki tortilla powinny być pod ręką zawsze. Są super wyjściem na nagłą chęć szybkiej przekąski, lekki obiad, czy ciepłą kolację. Można je jeść jako quesadillas lub jako wrapy.Dziś mój sposób na wrap. Innowacyjną częścią wykonania było użycie papirusów firmy Winiary.Do wykonania wrapów potrzebowałam:- 2 tortille szpinakowe (można użyć dowolnej, ulubionej tortilli)- 200g piersi z kurczaka
Z butelką mleczka w tleParówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny. Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego opcjonalnie: 6 plasterków szynki lub chudego boczku
Słodka Strona