Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy

Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy

Dietetyczny deser otrębowo-kakaowy

Przepis na : deser

Na dwie porcje: pół litra mleka 4 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki otrąb pszennych 2 krople aromatu migdałowego na spirytusie 1 łyżka kakao 1 łyżeczka słodzika Do zimnego mleka wsypujemy otręby, słodzik i kakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki.  Jeżeli ktoś woli rzadsze musi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.