Szybka i smaczna przekąska, zadowoli każdego, pięknie się prezentuje. Idealna na wspólne wieczory ze znajomymi. Smaczna serowa przekąska w ciągu dnia, do pracy. Na ciepło lub na zimno. Roladki z sosem pomidorowym i wędliną serowo-ziołowe z delikatnym posmakiem ziół i ostrej papryki. Pasują do nich różne salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym(...)się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie
Zasmakuj KuchniTakie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć
Zrób to smacznieduża. Nazwa cukinia pochodzi od włoskiego słowa zucchina. U mnie dzisiaj nie tylko bigos z cukinii ale także cukiniowe krążki. Nie powiem, że będzie to dietetyczna przekąska bo taka nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki maluśki grzeszek;) Składniki: 3 małe, młode cukinie 5 jajek bułka tarta wegeta do smaku olej(...)krążek maczamy z obu stron w bułce, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu
Krakowskie smaki AniPrzekąska idealna do domowych dipów. Do tego smaczna na ciepło lub na zimno. Jak kto woli. Już mówię czemu tyle tych pyszności;) Weekendowo spotkaliśmy się z naszymi znajomymi z Kampinosu - tego typu przekąski (pół torby! - nikogo to już nie dziwi, że przyjeżdżam prawie zawsze z kulinarnymi tobołami;) były wręcz rozchwytywane. Zanim ktokolwiek rzucił hasło, że można
Zasmakuj Kuchnimiędzy podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębanalny ani niesmaczny. Połączenie melona z szynką spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami. Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu . Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam(...)plasterków szynki. Jeśli chcecie zrobić więcej kawałków melona w szynce kupcie dwa albo i trzy opakowania szynki. Lubisz szynkę parmeńską? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej. The post Melon w szynce parmeńskiej appeared first on MeCooks
mecooksosoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące, smaczne, zdrowe, jako przekąska genialne. Składniki: 500 g maki pszennej ( użyłam typ 405), 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli, ½ płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
Moniki Smakołykiobawiaj się być inny. Obawiaj się być taki sam jak inni". Moja dzisiejsza propozycja to szybka i (nie)banalna przekąska ze szparagami. Sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, zabrana np. na piknik. Boczek możecie zamienić na szynkę a żółty ser np. na mozzarellę - też wyjdzie pysznie :) Ilość porcji zależna będzie od ilości użytego przez Was ciasta
My simple kitchenKolejną wariacją znanych Wam już kotlecików z jajek są kotlety jajeczne z tuńczykiem. Sycący i smakowity posiłek, ale i przekąska od święta. Znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie komponują się z sosem holenderskim a w wersji z nabiałem z różnego rodzaju sosami śmietanowymi jak czosnkowy, koperkowy, ziołowy itp. Mogą po nie sięgać zarówno osoby
Ola la LCHFpiekarnika, skręcając temp. do 160⁰C. Szynkę pieczemy jeszcze ok pół godziny, do zrumienienia. Możemy użyć funkcji opiekania, jeśli nasz sprzęt takową posiada. Podajemy na ciepło z sosem lub na zimno jako przekąska
Kuchnia w czekoladziebył niedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie również znakomitą przekąską, szczególnie do piwa lub wina. Składniki na s pód tarty: 200 ml letniej wody ( lub nieco więcej w zależności od chłonności mąki) 300 g mąki
Codziennik KuchennyDrożdżowe zawijaski można upiec na przekąskę czy na kolację. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam zanurzać je w sosie i tak podjadać. Takie bez sosu można ze sobą zabrać na piknik czy na wycieczkę, a upieczone w ładnej formie np. wianuszka będą się ładnie prezentowały, można wtedy odrywać sobie po takim zawijasku. Zapraszam:) Do przygotowania roladek
IzabelawkuchniChlebek ziołowy Pyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z blaszki – znika w błyskawicznym tempie Jeśli lubicie bułki czosnkowe, to na pewno ten przepis Wam posmakuje. Jeśli nie przepadacie za bardziej aromatycznymi i ostrzejszymi smakami, dodajcie więcej ziół i przypraw
Taste and Cookmaczamy w cieście (wkładałam po kilka do ciasta i wyławiałam :) ) i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron jemy na ciepło (uwaga wciąga) lub na zimno jako przekąska podobno z keczupem smakuje jeszcze lepiej ;) Smacznego
Gotowanie z pasjąsuszonymi pomidorami smakuje fenomenalnie. Ps. dzięki TARGROCH odkryłam suszone koktajlowe pomidory – mistrzostwo świata! Idealna zarówno na lekki, letni obiad, jak i np. zdrową przekąskę w ciągu dnia. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjna! Powiem Wam, że to chyba moja ulubiona salatka! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza Bulgur ( do kupienia TU ) – 1 szkl * bulion warzywny
Ostra na SłodkoImponująca przekąska, która ładnie wygląda i smakuje na ciepło i na zimno. Tortille zawijane z nadzieniem serowym i szynką posmarowane passatą i przyprawami. Ciepłe z lekko ciągnącym się serem. Weekendowe szaleństwo! Zawsze pierwsze znikają ze stołu:) W zależności ile potrzebujecie zwiększcie składniki. Składniki: 2 placki tortilli kilka plastrów żółtego sera kilka plastrów dobrej wędliny tarty parmezan kilka łyżek passaty
Zasmakuj Kuchniwspaniały produkt, dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Ciastka i ciastaGrzanki ze szpinakiem – fajna przekąska na imprezę, lub pyszna kolacja na ciepło Dla mnie zdecydowania opcja druga, czyli ciepła, smaczna i zdrowa kolacja dla całej rodziny Składniki na grzanki: bagietka świeże liście szpinaku świeży czosnek ser mozzarella sól, pieprz zioła prowansalskie ( opcjonalnie ) Przygotowanie grzanek: Umyte i osuszone liście szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu
NiePieprz.plPizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą do pracy, szkoły. Dodatki? To już jest kwestia smaku, można tu dodać to co tylko się lubi :) U mnie pizzerinki były z pozostałym od obiadu sosem pomidorowym z mięsem mielonym
Zrób to smaczniedbających o linię przypadnie do gustu zatem niska zawartość kaloryczna. Polecam na małe co nieco, gdy w czasie diety najdzie nas ochota na słodką przekąskę. :) Do pałaszowania zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno. Pieczone placuszki owsiane Temperatura pieczenia: 180 o C | Czas pieczenia : ~13 min | Ilość : 12 szt. Składniki (składniki na 12 placuszków) 6 łyżek płatków
coolinarnastrefa.blogspot.comPyszne musztardowe skrzydełka z miodową skórką i soczystym środkiem. Idealnie na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąska do piwa. Składniki: 1kg skrzydełek 1 cebula 4 łyżki musztardy (stołowej, miodowej, jaką macie) 1 łyżka musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki miodu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku sól, pieprz wg uznania Skrzydełka myjemy
Gotowanie i blogowaniePrzepyszne, pikantne paszteciki to doskonała przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło. Pasują nie tylko do czerwonego barszczu, ale też do niemal wszelkich czystych zup np. rosołu czy grzybowej. Musiałam więc wypróbować nowy przepis z książki Tadeusza Borowicza "Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne" Do wyboru miałam co prawda kilka różnych przedstawionych przez Autora wariantów pasztecików (m.in. paszteciki ziemniaczane
Kulinaria - potrawy z różnych stron światanich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło z swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Nuggetsy z boczniaków Przepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy: 5 dużych boczniaków
Bananowe PoleKilka składników, kilka(naście) minut lepienia, smażenie lub pieczenie i nuggetsy gotowe! Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Nie ma to jak wegański fast food :) Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów
Bananowe PoleDzisiaj propozycja na aromatyczną i pyszną kolację na ciepło. Bruschetta z pieczarkami jest również idealną przekąską na imprezki. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 250 g pieczarek sól do smaku pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki oregano pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soku z cytryny opakowanie drobno krojonej mozzarelli bagietka natka
Smak mojego domuKolejna odsłona mięsa mielonego - kulki, które można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąskę. Mimo że to mięso mielone to kulki są lekkie i łagodne w smaku. Sprawia to niewątpliwie dodatek migdałów. Natka pietruszki ma smak dominujący, dzięki niej kulki smakują jak warzywne a nie mięsne. Kulki mięsne z migdałami i natką pietruszki Składniki
Pyza i SurówkaJest to idealna przekąska na imprezę. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Przygotowanie jej jest bardzo łatwe. Nie ukrywam, że ze mnie jest łasuch i chętnie nadziałabym je czymś czekoladowym. Zawsze można pójść na kompromis i połowę ptysi przygotować na słono a drugą połowę na słodko. Jaką Wy wersję wolicie..:)? Skła dniki: - 250 ml wody - 70g masła - 1 szklanka
Pan i Pani Smith w kuchniDanie z rodzaju na obiad, przekąskę i na wynos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczarki i pory najpierw dusimy, potem zalewamy ciastem i pieczemy. Przechowywane w lodówce spokojnie postoją kilka
Milion Smakówsłono". Sycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion Smakówszkockie jajko” - potrawa brytyjska – jajko na twardo zawinięte w mielone mięso, w panierce z bułki tartej i smażone w głębokim tłuszczu. Jest to popularna przekąska spożywana na zimno jak również na ciepło. Moja wersja jest troszkę odchudzona. Mięso drobiowe i tylko podsmażone na tłuszczu a następnie podpieczone. Jajka włożyć do zimnej wody i gotować 4 minuty od zagotowania. Wyjąć
królestwo garówbardzo smaczne jak wystygną, podane z ostrym majonezowym sosem. Można zrobić małe, tak jak w przepisie, i wtedy bardzo dobrze sprawdzą się jako przekąska, możemy zrobić większe i podać na ciepło jako część obiadu. Polecam. składniki 11 - 12 sztuk Kotleciki puszka tuńczyka w oliwie 175 g - mała puszka białej fasoli Cannellini na parze łyżka szczypiorku łyżka posiekanej
Stare Garyraczej przepisem tego nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego
Pełny talerzCiastka francuskie z gruszką i twarogiem to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, dlatego też poniższy przepis polecam wszystkim osobom, które nie mają zbyt dużo czasu na pieczenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 gruszki 100 g twarogu 1 jajko 2 łyżki zwykłego
Ugotowaćsłonecznika lub płatkami migdałowymi, czym tylko chcesz. Wstaw do rozgrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez ok. 1,5 godz. Zajadaj zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetny jako przekąska, wyśmienicie smakuje też na kanapach. Ja bardzo lubię podawać go do tradycyjnego zestawu obiadowego, który umieszczam poniżej. Można pokusić się o zrobienie sosu jako dodatku
Roślinna - blog wegańskiJeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku
Zainspirowana w kuchniplasterek parówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę Smarujemy parówki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską Podajemy z keczapem lub bez niego :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com