Szybka i smaczna przekąska, zadowoli każdego, pięknie się prezentuje. Idealna na wspólne wieczory ze znajomymi. Smaczna serowa przekąska w ciągu dnia, do pracy. Na ciepło lub na zimno. Roladki z sosem pomidorowym i wędliną serowo-ziołowe z delikatnym posmakiem ziół i ostrej papryki. Pasują do nich różne salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym(...)się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie
Zasmakuj KuchniTakie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć
Zrób to smacznieduża. Nazwa cukinia pochodzi od włoskiego słowa zucchina. U mnie dzisiaj nie tylko bigos z cukinii ale także cukiniowe krążki. Nie powiem, że będzie to dietetyczna przekąska bo taka nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki maluśki grzeszek;) Składniki: 3 małe, młode cukinie 5 jajek bułka tarta wegeta do smaku olej(...)krążek maczamy z obu stron w bułce, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu
Krakowskie smaki AniPrzekąska idealna do domowych dipów. Do tego smaczna na ciepło lub na zimno. Jak kto woli. Już mówię czemu tyle tych pyszności;) Weekendowo spotkaliśmy się z naszymi znajomymi z Kampinosu - tego typu przekąski (pół torby! - nikogo to już nie dziwi, że przyjeżdżam prawie zawsze z kulinarnymi tobołami;) były wręcz rozchwytywane. Zanim ktokolwiek rzucił hasło, że można
Zasmakuj Kuchnimiędzy podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębanalny ani niesmaczny. Połączenie melona z szynką spodoba się głównie tym osobom, które lubią łączyć mięso z owocami. Melona w takiej postaci podać można jako przekąskę w formie na zimno lub na ciepło np. podpieczonego na grillu . Tak czy owak warto wypróbować, gdyż czas przygotowania to dosłownie 5 minut . Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam(...)plasterków szynki. Jeśli chcecie zrobić więcej kawałków melona w szynce kupcie dwa albo i trzy opakowania szynki. Lubisz szynkę parmeńską? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zimną przekąskę z ogórka i szynki parmeńskiej. The post Melon w szynce parmeńskiej appeared first on MeCooks
mecooksosoby grillować, jedna ciasto wałkuje, a druga na grillu placki pilnuje. Dzięki współpracy 12 placków w kilka chwil zostanie upieczone i ze smakiem zjedzone. Na ciepło idealne, na zimno chrupiące, smaczne, zdrowe, jako przekąska genialne. Składniki: 500 g maki pszennej ( użyłam typ 405), 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli, ½ płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka
Moniki Smakołykiobawiaj się być inny. Obawiaj się być taki sam jak inni". Moja dzisiejsza propozycja to szybka i (nie)banalna przekąska ze szparagami. Sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno, zabrana np. na piknik. Boczek możecie zamienić na szynkę a żółty ser np. na mozzarellę - też wyjdzie pysznie :) Ilość porcji zależna będzie od ilości użytego przez Was ciasta
My simple kitchenKolejną wariacją znanych Wam już kotlecików z jajek są kotlety jajeczne z tuńczykiem. Sycący i smakowity posiłek, ale i przekąska od święta. Znakomicie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie komponują się z sosem holenderskim a w wersji z nabiałem z różnego rodzaju sosami śmietanowymi jak czosnkowy, koperkowy, ziołowy itp. Mogą po nie sięgać zarówno osoby
Ola la LCHFpiekarnika, skręcając temp. do 160⁰C. Szynkę pieczemy jeszcze ok pół godziny, do zrumienienia. Możemy użyć funkcji opiekania, jeśli nasz sprzęt takową posiada. Podajemy na ciepło z sosem lub na zimno jako przekąska
Kuchnia w czekoladziebył niedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie również znakomitą przekąską, szczególnie do piwa lub wina. Składniki na s pód tarty: 200 ml letniej wody ( lub nieco więcej w zależności od chłonności mąki) 300 g mąki
Codziennik KuchennyDrożdżowe zawijaski można upiec na przekąskę czy na kolację. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam zanurzać je w sosie i tak podjadać. Takie bez sosu można ze sobą zabrać na piknik czy na wycieczkę, a upieczone w ładnej formie np. wianuszka będą się ładnie prezentowały, można wtedy odrywać sobie po takim zawijasku. Zapraszam:) Do przygotowania roladek
IzabelawkuchniChlebek ziołowy Pyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z blaszki – znika w błyskawicznym tempie Jeśli lubicie bułki czosnkowe, to na pewno ten przepis Wam posmakuje. Jeśli nie przepadacie za bardziej aromatycznymi i ostrzejszymi smakami, dodajcie więcej ziół i przypraw
Taste and Cookmaczamy w cieście (wkładałam po kilka do ciasta i wyławiałam :) ) i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron jemy na ciepło (uwaga wciąga) lub na zimno jako przekąska podobno z keczupem smakuje jeszcze lepiej ;) Smacznego
Gotowanie z pasją