Ślimaki z ciasta francuskiego
Ślimaki z ciasta francuskiego
Dzisiaj bardzo prosta propozycja, bo raczej przepisem tego nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego sera 130g salami w plasterkach 5 połówek suszonych pomidorów 1 roztrzepane ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pełny talerz
Autor
Kasia | Pełny talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, sezam, ser żółty, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, suszone pomidory, przystawki, przekąska, roladki, przekąski, ciasto francuskie, proste ciasto, przekąski na ciepło, ciasto na zimno
Inne przepisy z Pełny talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję