Wytrawne muffiny z serem i bekonem
Wytrawne muffiny z serem i bekonem
Muffiny z serem cheddar i bekonem nadają się na śniadanie lub jako przekąska na imprezę. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis na 12 sztuk pieczonych w tradycyjnej foremce do muffinów. 1 jajko 185 g mąki pszennej 130 ml mleka 70 ml oliwy z oliwek 80 g sera cheddar lub innego twardego 60 g bekonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól i pieprz Bekon pokroić w drobną kostkę, krótko podsmażyć na patelni i odłożyć na papierowy r... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
muffiny, cheddar, śniadania, babeczki, przekąska, impreza, przekąski, ciasto, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, przekąski na ciepło, mleko w proszku, ciasto na zimno
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję