Jajka zapiekane ze szpinakiem to pomysł na ciepłe i bardzo smaczne śniadanie. Lekko płynne żółtko, ścięte białko i ugotowany szpinak - idealna przekąska na ciepło. Poniższe jajka świetnie smakują podane ze świeżym, ciemnym pieczywem posmarowanym masłem. Jeżeli chcecie bardziej płynne jajka, to skróćcie czas pieczenia. Składniki na 2 porcje: 2 jajka 2 garście świeżego szpinaku 1 łyżka masła sól, pieprz Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak, lekko go posolić. Smażyć tak długo, aż szpinak się ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)