mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:58/76)

Powiedz kotku co masz w środku. 205

mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Wykonanie: Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą, tak, żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem

Kulinarny karnet Christophera
Brigadeiro 128

bardzo smaczny, brazylijski przysmak. Moim zdaniem te kuleczki są idealne na przyjęcie i z pewnością zaskoczycie nimi swoją rodzinę i przyjaciół! Do jego przygotowania wystarczy Wam czekolada i mleko skondensowane. Przyda Wam się także posypka, mogą to być wiórki albo... Jeśli chcecie zobaczyć inną wersję i przepis to zapraszam do  Pauliny , to własnie tam znalazłam ten smaczny deser

Chocolate Stop Tempting
Korzenne Banoffee z Piankami Marshmallow 160

wierzchu ciasta. Ponownie odwracamy ciasto. Przekrawamy wzdłuż uzyskując 3 blaty. Krem: 300 ml śmietany kremówki 48% 1 banan 50 g + garść pianek marshmallow 1 puszka karmelu (lub słodzone mleko skondensowane, gotowane ok. 1,5 h) Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Banana kroimy na drobne kawałki. Pianki jeśli są duże kroimy na mniejsze kawałki. Banana i pianki wsypujemy do ubitej

Made By Mom And Son
Advocat 97

spirytusu PRZYGOTOWANIE:  W garnku podgrzewamy wodę i kładziemy na nim miskę. W takiej kąpieli wodnej ucieramy żółtka z cukrem białym i wanilinowym na puszystą masę. Następnie dolewamy mleko skondensowane niesłodzone i odstawiamy do ostudzenia. Gdy już ostygnie powolutku dolewamy spirytus, cały czas mieszając. Uważamy przy tym by advocat się nie zważył. Jak komuś mimo wszystko się zważy

Aga w kuchni
Lody rabarbarowe 150

stałe wejdą do mojego lodowego menu ! Lody rabarbarowe Składniki na 2 litry lodów: 500 g rabarbaru, pokrojonego w kostkę 150 ml cukru ½ l śmietanki 30% 1 puszka skondensowanego mleka, około 400 g Wykonanie: Rabarbar wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Zagotowujemy, nie dodajemy wody !!! Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Później  studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowy sernik 176

wszystkie kolory tęczy. Kolorowy sernik Składniki: Spód 120 g ciastek pełnoziarnistych 50 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g twarogu dwu lub trzykrotnie zmielonego 3 jajka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej 1 łyżka mąki kartoflanej barwniki spożywcze w proszku: czerwony, zielony, niebieski i żółty (można zastąpić pomarańczowym)  Do dekoracji

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek z masą kajmakową 149

ciasta możemy ozdobić boki. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach aż ciasto się ładnie zarumieni. Gdy ostygnie można go posmarować gotową masa kajmakową, jeżeli nie mamy należy mleko skondensowane gotować 3 godziny do uzyskania masy. Można dekorować według uznania, ja użyłam wiśni i płatków migdałowych, można też stworzyć wzorki z roztopionej czekolady lub co nam podpowie wyobraźnia:) Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 199

malinami do kawki potrzeba: 1 zamrożony krążek biszkoptu kakaowego (wyciągnąć dzień wcześniej), rano przekrawamy go na pół, smarujemy połową masy na domowe bounty (wymieszane 200 ml słodzonego mleka skondensowane i 100 g wiórków kokosowych), domowym syropem malinowym , polewamy ułożoną na biszkopcie masę kokosową i powierzchnię górnego kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego, lekko dociskamy do masy kokosowej. Wierzch

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik Karmelowo – Orzechowy 137

masła 100 g orzechów włoskich 100 g biszkoptów typu fingers 1 łyżka brązowego cukru 600 g kremowego serka (typu soft cheese Philadephia) 300 g karmelu (lub mleka skondensowanego w puszce, wcześniej ugotowanego) 3 jajka 15 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 50 g posiekanych grubo orzechów łączymy z rozkruszonymi biszkoptami, cukrem brązowym i roztopionym masłem. Mieszamy i wykładamy

Made By Mom And Son
Toscakaka czyli skandynawskie ciasto z migdałami 176

łyżeczka proszku do pieczenia 75 g masła 80 ml maślanki Pralina: 90 g masła 110 g cukru trzcinowego 200 g migdałów w płatkach 50 ml mleka (używam mleka skondensowanego) pół łyżeczki soli pół łyżeczki aromatu lub ekstraktu z wanilii   Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. Masło

Mania Gotowania
Domowy Baileys, troszkę wzmocniony 200

Miałem kiedyś przepis na likier kawowy z przegotowanego mleka skondensowanego, wódki i kawy rozpuszczalnej. Wychodził z tego bardzo słodki i gęsty babski likierek, który trzeba było łyżeczką z kieliszka wybierać:) Ostatnio przypadkiem natknąłem się na podobny przepis w necie, pod nazwą domowy Baileys . Zaintrygowała mnie ta nazwa. Doszedłem do wniosku, że to faktycznie ma szansę przypominać w smaku Baileys

Gotuj z Misiem
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 7028

więcej w zależności jak bardzo słodkie ciasta lubicie) drobniutko potarta skórka z dwóch pomarańczy lub ewentualnie 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego 4 jajka (osobno białka i żółtka) 100 g mleka skondensowanego niesłodzonego lub śmietany 100g masła budyń waniliowy Przygotowanie: Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, kokosem i mielonymi migdałami. Blaszkę o wymiarach ok 25x36cm (NIE większą!) wyłożyć papierem do pieczenia

Ze smakiem i z pasją
KRAJANKA ŚNIADANIOWA NIGELLI 249

rozpoczęcia dnia możemy dostarczyć organizmowi za pomocą różnego jedzenia. Nigella w "Nigella Express" proponuje słodkie i prawie zdrowe batoniki/krajankę. Prawie, ponieważ za spoiwo służy tu skondensowane mleko. Oprócz smaku dużym walorem jest szybkość wykonania i możliwość eksperymentowania ze składnikami. Krajankę upiekła moja Mama :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
UPIECZ SOBIE SEZAMKI :)! 133

pocięłam, ale połamałam... Nie starałam się i wyszły doskonałe (w smaku...wygląd przemilczmy ;)). Sezamki na mleku skondensowanym... przepis genialny w swej prostocie :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Pyszne "coś":) 169

trakcie przeglądu spiżarni natrafiłam na puszkę mleka skondensowanego słodzonego, którą kupiłam dawno temu i która w związku z tym wymagała szybkiego już zużycia. Postanowiłam zrobić genialny batonik , który tak nam kiedyś wybitnie posmakował. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy

Proponowane wyszukiwania