płatków jęczmiennych 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika 50 g ziaren sezamu 50 g orzechów laskowych 75 g suszonej żurawiny 75 g wiórków kokosowych 1 puszka skondensowanego słodzonego mleka Wykonanie: Mleko wlewamy do garnka, lekko je podgzrewamy, stanie się wtedy rzadsze i dokładnie oklei płatki i nasiona. Następnie po kolei dodajemy wszystkie składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową
Kulinarne przygody Gatitydeser z winogronami Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 6 godzin Składniki: 1 galaretka z czarnej porzeczki 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka 2 łyżki cukru pudru 500 ml Nestea Grean Tea mała kiść winogron Wykonanie: Galaretkę z czarnej porzeczki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Natomiast
Kulinarne przygody GatityPrzepis na "Ciasto milionera" przewija się na wszystkich blogach, zagranicznych i polskich. Ten słodki mazurek zachwycił moją Mamę do tego stopnia, że postanowiła go
Przepisy AleksandryNie będę udawać, że to ciasto jest łatwe, bo takim nie jest. Do tego jest pracochłonne, ale ja właśnie lubię piec takie wypieki. Kiedy gotowy tort
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) W tym roku na Wielkanoc przygotowałam trzy likiery (i myślę nad czwartym :)). Kukułka i kawowy to moi zdecydowani faworyci. Jeżeli przygotowałaś/eś
Przepisy AleksandryLikier nr 3 to wersja dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy AleksandryNasz drugi tegoroczny mazurek. Wersja dla wielbicieli kajmaku i orzechów. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Przepisy AleksandryWielokrotnie spotkałam się na zagranicznych stronach ze sławną Marlenką. Oryginalną można kupić nawet w wysyłkowym sklepie w Wielkiej Brytanii! Koniecznie musiałam poznać smak tego ciasto, więc
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Kiedy zobaczyłam to ciasto to wiedziałam, że muszę je upiec. Bardzo spodobał mi się efekt dekoracyjny, jaki uzyskuje się używając folii bąbelkowej. Ciasto
Przepisy AleksandryZapraszam na najprostsze lody pod słońcem! Co najważniejsze nie potrzebujesz do nich maszyny do lodów, ani nie musisz ich co jakiś czas mieszać. Dzięki alkoholowi nie
Przepisy AleksandryKokosanki upiekłam w podzięce dla mojej koleżanki z pracy Angie. Zrobiła mi niedawno ogromną niespodziankę i w taki słodki sposób chciałam się jej odwdzięczyć. Makaroniki to
Przepisy AleksandryCześć! Kolejny już raz chciałabym Wam przedstawić ciekawy pomysł na drugie śniadanie z Fitellą, które to z pewnością zabierzecie ze sobą. Przygotujcie sobie ciut więcej, gdyż
Pora coś zjeśćPost Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepolecam wypróbować przepis. Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 puszka 530 g mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) około 80 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietanę, przez(...)chwile miksuję, następnie dodaję cukier waniliowy i miksuję do momentu aż śmietana się ubije. Następnie mikser ustawiam na wolne obroty i cały czas miksując, dodaję małym strumyczkiem mleko. Po dodaniu całego mleka jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały. Na koniec stopniowo dodaję wiórka kokosowe, cały czas miksując. Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej lub szklanej, nakrywam
Uwaga Babcia Gotuje