Zapewniam, że warto, a już prościej być chyba nie może! Dziś sobie nimi słodziłam ten ponury dzień ;) Składniki: 1 puszka (460g) masy kajmakowej o smaku tradycyjnym (można użyć skondensowanego, ugotowanego mleka) 500 ml śmietany 36% deserowej Sposób przygotowania: Dobrze schłodzoną kremówkę wlewamy do miski (może być też schłodzona, lepiej się ubije) i ubijamy na prawie sztywno. Gdy już zacznie
Kolorowy PrzepisownikPyszny tort z bardzo efektowną dekoracją. Lustrzana polewa to prosty sposób na ozdobienie zwykłego ciasta w szybki sposób. Składniki biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm) 3x
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDynia to bardzo uniwersalne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Pyszna złocista nutella o smaku białej czekolady to moja propozycja na małe, kulinarne oszustwo. Składniki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKokosowe kuleczki to idealny pomysł na słodki deser. Składniki: 200 g kokosu 100 g cukru pudru szczypta soli 200 ml mleka słodzonego skondensowanego cukier wanilinowy Wszystkie składniki mieszamy, aby powstała masa. Z tej masy formujemy kuleczki. Układamy je na tacy i schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkościciągutka ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru (najlepiej trzcinowego) 110 g masła ciągutka: 2 kopiaste łyżki miodu 90 g masła 400 g skondensowanego słodzonego mleka Piekarnik nastawić na 190 st.C na funkcji góra-dół. Masło roztopić i wymieszać razem wszystkie składniki na ciasto (powstaną sypkie okruchy). Blaszkę o wymiarach 20x30 cm lub 25x25
Dzieje kuchennej WiewióryCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuroku. Bardzo prosty i smaczny. SKŁADNIKI Na ciasto: 35 dag maki krupczatki 1 margaryna 2 żółtka szczypta soli 1 łyżka śmietany Masa: 1 puszka skondensowanego słodkiego mleka rodzynki , migdały dekoracyjna posypka czekolada WYKONANIE Mąkę na ciasto rozcieramy z margaryną, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Ciasto owijamy w folie i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Mleko
W kuchennym oknie Ewyzapomnienie. Moja mama przypomniała nam o nim w minione Boże Narodzenie, wzięłam recepturę i zrobiłam. Pycha! W sam raz na wieczór karnawałowy w małym gronie. Składniki: 2 puszki skondensowanego niesłodzonego mleka (400 ml każda) 1 szklanka spirytusu (u mnie 200 ml) 2 szklanki cukru 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania: 1. Mleko zagotować z cukrem, zdjąć z ognia, dodać
Kuchnia domowa AniDzisiaj dzielę się z Wami przepisem na bardzo smaczny tort SPARTAK. Niewiele ciast mi smakuje, bo nie przepadam za słodyczami, a ten tort jednak trafił w
Przepisy Aleksandrywysokości papilotek Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok.30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Wystudzone serniczki dekorujemy świeżymi owocami. Można je przykleić na skondensowane, słodzone mleko, kajmak itp. U mnie były bez tych dodatków. Wersja II: - 4 ciastka czekoladowe co-nieco (lub dowolne inne) - 450-500g twarogu sernikowego - 150g mascarpone - 2/3 szklanki
Smaczne ZdroweW zeszłym tygodniu swoje 27 urodziny obchodził mój syn i z tej okazji upiekłam dla niego bardzo mocno pomarańczowy tort "Lambada". Taki wypiek sprawdzi
Przepisy Aleksandryminut. Podpiekamy przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni. Składniki na masę serową: - 700 gram twarogu zmielonego, najlepiej samodzielnie - 300 gram mascarpone - 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego - 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 4 jajka - 1 łyżka mąki pszennej - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie masy serowej: Wszystkie składniki łączymy
Życie zamknięte w smakuJeżeli w cieście jest zielenina, to prawie sałatka, prawda? ;) Jeśli o mnie chodzi, tak dostarczana codzienna porcja warzyw podoba … Czytaj dalej →
brunetkawkuchnipiekarnika. Pieczemy około 1h, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone ciasto wykładamy na paterę, polewamy karmelem i posypujemy orzechami. Dodatkowo: 200 g karmelu lub mleka słodzonego skondensowanego, gotowanego około 1,5 h 20 g orzechów włoskich lub pekan Źródło: bbcfoodgood.com The post Ciasto Jabłkowo – Karmelowe appeared first on Made
Made By Mom And Sonkoktajl powstał zeszłej nocy: 6-7 jeżyn 4cl wódki 2-3cl espresso ristretto 1cl syrop cukrowy 4 cl śmietanka 36% lub skondensowane niesłodzone mleko Jeżyny wymadlerować dodać wódkę, espresso i syrop cukrowy. Wszystko wyszejkerować z lodem i przelać do kieliszka koktajlowego. Na koniec wyszejkerować śmietankę i wlać delikatnie na koktajl. Wszelkie wzory dozwolone. Był pyszny
Jemy Pijemy