Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką

Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką

Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką

Składniki Ciasto (34cm x 24cm) Mąka pszenna tortowa 0,5kg Margaryna 200g, np. Kasia Jajko 2 jajka Cukier puder 200g Miód 2 łyżki Soda 2 łyżeczki Mleko 2 łyżeczki, ciepłego Kakao 1 łyżka Dodatkowo Masa krówkowa 1 puszka, użyłam kakaowej Śmietana 30% 660ml, minimum 30% Żelatyna 1 pełna łyżka Cukier waniliowy 1 opakowanie Wykonanie: Schłodzoną margarynę […] The post Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola, 20 października 2013 17:06:28

wygląda pysznie!

Nashelly, 20 października 2013 17:22:57

Uwielbiam masę krówkową! <3 do tego bita śmietanka, pyycha <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Karmel, 20 października 2013 17:26:06

bardzo smakowite ciacho:)

Anonymous, 20 października 2013 18:01:44

Czy pieczenie 10 – 15 minut wystarczy ? nie będzie surowe ?

Słodka Babeczka, 20 października 2013 18:09:54

Już uzupełniłam info ;) Przy rozdzieleniu na 2 cienkie placki – czas jest ok. Jeśli jednak pieczemy jeden placek, a potem kroimy go wzdłuż na pół, to czas pieczenia trzeba wydłużyć do ok. 20-25 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest już dobre).

Klaudia, 20 października 2013 18:10:31

Apetycznie wygląda :) Zapraszam do mnie

Renula, 20 października 2013 20:05:21

Co za ciacho!! Cudo! Ma wszystko,co lubię!

Antenka, 21 października 2013 10:25:06

mmmmmmmmmmm pyszności:) kocham takie ciacha!

JustInka, 21 października 2013 12:48:42

Każde ciasto, które ma masę krówkową i śmietanę musi być pyszne :)

EcoVitalRewolucjeNaTalerzu, 21 października 2013 15:14:09

Ze śmietaną wygląda bardzo apetycznie :).

gotowaniezestylem, 25 października 2013 22:58:54

Krem wygląda rewelacyjnie, przypomina nieco wuzetkę. Pozdrawiam