Składniki Ciasto (34cm x 24cm) Mąka pszenna tortowa 0,5kg Margaryna 200g, np. Kasia Jajko 2 jajka Cukier puder 200g Miód 2 łyżki Soda 2 łyżeczki Mleko 2 łyżeczki, ciepłego Kakao 1 łyżka Dodatkowo Masa krówkowa 1 puszka, użyłam kakaowej Śmietana 30% 660ml, minimum 30% Żelatyna 1 pełna łyżka Cukier waniliowy 1 opakowanie Wykonanie: Schłodzoną margarynę […] The post Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam masę krówkową! <3 do tego bita śmietanka, pyycha <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Czy pieczenie 10 – 15 minut wystarczy ? nie będzie surowe ?
Już uzupełniłam info ;) Przy rozdzieleniu na 2 cienkie placki – czas jest ok. Jeśli jednak pieczemy jeden placek, a potem kroimy go wzdłuż na pół, to czas pieczenia trzeba wydłużyć do ok. 20-25 minut (najlepiej sprawdzić patyczkiem,czy ciasto jest już dobre).
Każde ciasto, które ma masę krówkową i śmietanę musi być pyszne :)
Krem wygląda rewelacyjnie, przypomina nieco wuzetkę. Pozdrawiam