turystów do maleńkich stoisk na ulicy lub przy przystankach autobusowych.Generalnie cocada oparta jest na kokosie (coco - kokos) i cukrze a pozostałe składniki mogą się różnić. Jedni dają mleko słodzone skondensowane inni zwykłe mleko czy wodę a nawet mleko kokosowe. Można dodać żółtka a można i nie. Są tacy co lubią ubarwić smak tradycyjnej cocady i dodają owocową pulpę.Nasza
Smaki Brazyliiłyż eczki żelatyny 1 cukier wani linowy 25 dag masła 1 szklanka mąki p szennej 1 opakowanie budyniu śmketankowego 1 łyż ka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego Wyko nanie: Mleko w puszce gotować przez 3 godziny. Odstawić do przestudzenia. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę
Pasja Smakulitra śmietany 36% - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 opakowanie „śmietan fix-u” Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder z fixem i wymieszać. Składniki na karmel: - 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego lub gotowa masa krówkowa Mleko gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. Dodatkowo: - orzechy włoskie Przygotowane kruche spody przekładamy bitą śmietaną. Wierzch smarujemy karmelem, układamy orzechy. Smacznego
dom-agi.plmleczka skondensowanego Lód Sposób wykonania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy 30 ml likieru kawowego Kahlua, 30 ml likieru śmietankowego Baileys oraz 30 ml skondensowanego mleczka. Całość należy wstrząsnąć do momentu delikatnego spienienia mleka. Zawartość shakera przelewamy do kieliszka koktajlowego. Artykuł Drink Orgasm pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaOpis: Drink Malibu z mlekiem to jeden z moich ulubionych drinków. Jest on bardzo delikatny i na pewno przypadnie do gustu wszystkim kobietom! Na zdrowie Składniki
Drinkologiałyżek oleju słonecznikowego – ½ szkl. cukru – 1 łyżeczka sody – 1 szkl. mleka – 6 czubatych łyżek masy kajmakowej gotowej lub otrzymanej po dwugodzinnym gotowaniu puszki skondensowanego, słodzonego mleka zanurzonej całkowicie w wodzie (uwaga puszki nie otwierać, gdy jest gorąca) Wszystko razem włożyć do miski i krótko zmiksować do połączenia składników (lub dobrze wymieszać łyżką). Wlać do wysmarowanej
Kocham CzekoladęCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego 600 ml śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu z wanilii 170 g ciastek Oreo Mleko i śmietankę schłodzić co najmniej 24 godziny w lodówce. Schłodzone mleko, śmietankę kremówkę
kulinarnyswiatdomiewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego kajmaku należy gotować mleko w puszcze w kąpieli wodnej przez około 4 godziny. Na początek przygotowuję blachę. Wykładam ją dokładnie papierem do pieczenia
Kocham CzekoladęMazurek kajmakowy to klasyk wśród wielkanocnych mazurków. Bardzo często w przepisach wykorzystywana jest gotowa masa lub ta powstała z mleka słodzonego skondensowanego gotowanego w puszce, ale jest to bardziej masa krówkowa. Klasyczny kajmak przygotowuje się z mleka, cukru i masła. Jest to sposób czasochłonny, gdyż gotowanie mleka z cukrem może trwać kilka godzin. Ja przygotowałam szybszą wersję kajmaku
Smakołyki Berenikinagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do ostygniecia. Dodatkowo: 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki karmelu lub mleka słodzonego skondensowanego (gotowanego około 1,5h) 50 g orzeszków ziemnych solonych Ganache: 100 g czekolady gorzkiej 4 łyżki mleka Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, na małej mocy palinka lub w kąpieli wodnej
Made By Mom And Sonużyć: dowolnie białą lub ciemną czekoladę i solone orzeszki ziemne. Składniki na blachę:24 x 34 cm około 450 g herbatników 400 g gotowej masy krówkowej lub mleko słodzone skondensowane (gotowane przez 3 godziny) Składniki na masę mleczną: 2 opakowania cukru wanilinowego po 16 g 1 szklanka (250 g) cukru 1 szklanka (250 g) mleka
potrawyregionalnełasuchów :) Domowe Bounty – bardzo proste do przygotowania. A jakie pyszne :) Ponoć lepsze od oryginału. Mniam… Zróbcie sami! Zaskoczycie wszystkich! Składniki: (ok 10 batoników) 200g wiórków kokosowych Mleko słodzone skondensowane zagęszczone (ja kupiłam puszkę 533g – do tej ilości wiórków wykorzystałam ok 1/3 puszki) 2 tabliczki czekolady mlecznej Przygotowanie: Do miseczki wsypać wiórki kokosowe. Wlać mleko
Moja DelicjaCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego 700 ml śmietanki 36% 2 cytryny sok z 1,5 cytryny 2 łyżki wódki Cytryny dokładnie umyć, wyparzyć, skórkę zetrzeć na tartce. Z 3 połówek wycisnąć sok. Mleko
kulinarnyswiatdomibloga Moje Wypieki. Wafelki bezglutenowe kupicie w większych sklepach czy supermarketach. Lody można zrobić z dowolnymi, sezonowymi owocami. Pyszne, domowe, bezglutenowe :) SKŁADNIKI: 70 dag jagód puszka mleka słodzonego skondensowanego (około 400 g) 2 łyżki soku z cytryny 300 ml śmietany kremówki Owoce umyj i wrzuć do garnka z 125 ml wody. Zagotuj i podgotuj(...)minuty delikatnie mieszając. Odstaw z ognia. Mleko w puszce i śmietankę mocno schłodź (najlepiej włożyć do lodówki dzień wcześniej). Owoce odsącz na sitku (nie wyciskając), sok zachowaj. Zmiksuj blenderem i dodaj sok z cytryny. Kremówkę ubij na sztywno, dodaj mleko w puszce i nadal chwilę ubijaj, na końcu wrzuć owoce. Dobrze wymieszaj. Gotowe lody przelej do pojemnika
Kuchnia bezglutenowaOpis: Drinka Biały Rosjanin ( White russian ) polubią szczególnie osoby które lubią smak kawa dlatego że ten właśnie drink zawiera likier kawowy połączony wraz z mlekiem zagęszczonym
Drinkologiaminut w lodówce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu lekkiego zarumienienia. Składniki na masę serową: - 300 gramów niesolonych orzeszków pistacjowych (waga bez łupinek) - 400 gramów mleka słodzonego skondensowanego - 2 łyżeczki wody różanej lub ekstraktu z wanilii - 2 jajka - 250 gramów serka mascarpone - 250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie Przygotowanie masy serowej: Pistacje miksujemy(...)mąkę i jeszcze chwilę, aż zacznie się zbijać w grudki, jednak uważamy, żeby nie oddzielił się od nich tłuszcz. Dodajemy mleko. Dodajemy jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy serek mascarpone, twaróg, wodę różaną/ekstrakt z wanilii i miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony spód. Wyrównać. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez
Życie zamknięte w smaku