mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:51/76)

Porzeczkowe lody z sosem balsamiko 117

Lody dla ochłody mocno porzeczkowe, przełamane sosem balsamiko. O wiele lepsze niż kupne i bez konserwantów. Słodycz lodów została przełamana sosem który jest kwaskowy. 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietany kremówki 30 % 40 dkg porzeczek czerwonych mięta sos porzeczkowy balsamiko: 1 szklanka porzeczek czerwonych 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu balsamiko Porzeczki  przekładam do garnka

wesoła kuchnia
Jak zrobić domowe lody bez maszynki 164

składnikami będą naturalny jogurt grecki i śmietanka kremówka 30 lub 36%. Możemy też dodać serek mascarpone, który jest tłusty i ładnie zwiąże masę lodową. Przyda się nam też skondensowane mleko słodzone lub,  w niektórych przypadkach nieco cukru, jeśli nasze owoce nie będą wystarczająco słodkie. Teraz musimy się zdecydować na smak naszych lodów, czyli na bazie jakich owoców

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z marakują 165

wymieszać i wyłożyć dno tortownicy o średnicy 24 cm. Schłodzić w lodówce, a w tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa 1 kg twarogu 4 jajka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser skręcić przez maszynkę dwukrotnie, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Miksujemy krótko, aby nie napowietrzyć sernika

O kuchni z uczuciem
Kostka kawosza 152

jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka mocnego naparu z kawy parzonej Pianka: 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka mocnego naparu z kawy parzonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki kopiaste żelatyny 1/4 szklanki wody Polewa czekoladowa: 200 g czekolady 50 g masła

PatiGotuje
Deser kolorowa chmurka 356

tani i TYLKO 2-SKŁADNIKOWY :) Niezawodny, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a za oknem prawdziwe upały,  które nie zachęcają do włączania piekarnika :D Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 7,5% 3 galaretki w różnych kolorach + 3 szklanki wrzątku Dekoracja: wiórki czekoladowe, pokruszone ciasteczka, kolorowe cukierki, polewa z białej lub ciemnej czekolady Przygotowanie: Galaretki rozpuścić osobno

Malinowo w kuchni
krówki 163

skondensowanego mleka niesłodzonego 100 ml mleka szklanka cukru (szklanka 250 ml) może być mniej jeśli wolicie mniej słodkie łyżka miodu pól kostki masła ( kostka 200 g) Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i stawiamy na małym ogniu i mieszamy masa ma bulgotać, ciemnieć do koloru karmelków oraz gęstnieć. Należy uważać aby masa się nie przypaliła. Kiedy masa już dostatecznie zgęstnieje

cukrem pudrem posypane
Fasolowe brownie z karobem (bez cukru, bezglutenowe) 212

wypieków fasolowych mogę uznać za udane, bo ciasto mi smakowało. Próbowałam sobie przypomnieć, do czego mogłabym porównać smak tego brownie i bingo! Wiecie, jak smakuje moja wersja? Przypomina mleko skondensowane, które dawniej, jako dziecko uwielbiałam wyjadać z tubki :D Myślę, że część z was będzie wiedziała, o co mi chodzi ;) Ciasto nie jest typowym brownie, bo nie zawiera

FitKot
Zdrowsze batoniki bounty 168

Kiedyś przygotowałam dla Was domowe kulki bounty na bazie gorzkiej czekolady, śmietany i słodkiego mleka skondensowanego. Dzisiaj chciałabym zaprezentować wersję bez laktozy, czyli z użyciem mleczka kokosowego oraz oleju kokosowego i bez sztucznych składników. Poniższe batoniki są bardzo smaczne i najlepiej smakują podane prosto z lodówki :) Składniki na 12 sztuk: biała masa 2 opakowania wiórek kokosowych

Ugotować
Tradycyjny mazurek 249

Składniki: 30 dag mąki, 20 dag masła, 10 dag cukru pudru (1 szklanka), 3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko, 1 cukier waniliowy, puszka mleka skondensowanego na kajmak. Sposób przygotowania: Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy). Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut. Po upływie czasu rozwałkowujemy

Menu Zdrowia
Kulinarna wyprawa do Wólki Kosowskiej 155

kleisty z dodatkami Bánh chưng - ciasto ryżowe z fasolą mung i tłustą wieprzowiną Giò thủ - wietnamski salceson Cháo lòng - kleik z podrobami Wietnamska zielona herbata Wietnamska kawa ze skondensowanym mlekiem i lodem - cà phê sữa đá

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kakaowe z jabłkami 254

pieczenia 0,5 szkl oleju słonecznikowego 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki kakao 6 jabłek obranych i pokrojonych w kostkę Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka skondensowanego 1 płaska łyżeczka masła (rozpuszczamy w kąpieli wodnej) Dodatkowo: masło do posmarowania formy mąka do oprószenia formy Jajka, sól, cukier waniliowy i cukier wrzucamy do miski i miksujemy

MojaQchnia.pl
Kukułczanka 125

Delikatne, słodkie, pyszne. Moja kukułczanka znika najszybciej podczas wizyt rodzinnych.   Składniki: 500 ml skondensowanego mleka niesłodzonego 300 g kukułek Wawel 250 ml białej żubrówki   Mleko wlewam do garnka. Niczym Kopciuszek wydobywam kukułki Wedel z papierków, by trafiły do podgrzewającego się mleka. Gotuję na małym ogniu ciągle mieszając. Do całkowitego rozpuszczenia kukułek. Odstawiam do wystygnięcia. Dolewa żubrówkę. Mieszam

MojaQchnia.pl
Bazar Bakalarska 11 – wycieczka 203

wszystkiego, bo mam 3 duże słoiki. Jest oczywiście też kilka barów z autentycznym wietnamskim jedzeniem np. z wietnamskimi kanapkami z pasztetem (przepis tu) i z kawą z mlekiem skondensowanym, które uwielbiam. Bazar zwiedzałam z ekipą z Fundacji Bęc Zmiana, która namówiła mnie na najbardziej awangardowy emo manicure, jaki miałam ever. Zakochałam się też w wietnamskiej cukierni, która robi torty

Ugotowane pozamiatane
Deser truskawkowy z musem z białej czekolady 135

Kilka tygodni temu mieliśmy okazję wziąć udział w szkoleniu organizowanym przez firmę Polmarkus (tutaj nasza fotorelacja) gdzie Luca Bernardini pokazał uczestnikom jak wykorzystać kilka ciekawych form

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania