mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:46/76)

Mleczna kostka Toffi 426

wylepić dno natłuszczonych i wysypanych bułką tartą dwóch jednakowych blaszek o wym. 24x24cm. Nakłuć widelcem i piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Mleczna masa:   500ml mleka skondensowanego niesłodzonego,  400ml śmietany 30%,  3 czubate łyżki żelatyny,  5 łyżek cukru pudru,  4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,   200g masy krówkowej o smaku(...)kukułki (użyłam Helio ),  orzechy włoskie do posypania. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody, dokładnie wymieszać i odstawić. Mleko ubijać z cukrem około 5 minut, aż powstanie puszysta pianka. Następnie podgrzać to mleko i dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, powoli dodawać ją do mleka. Krótko zmiksować. Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem

Z miłości do słodkości
Domowy likier baileys 10697

wymieszać wszystkie składniki i a potem odstawić napój, żeby się dobrze przegryzł. I gotowe ! Domowy likier baileys Czas przygotowania: 15 minut + 7 dni Składniki: 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 200 ml masy krówkowej z puszki 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej 2 łyżeczki kakao 350 ml whisky Składniki: Kawę rozpuszczamy w 1/4 szklanki(...)gorącej wody, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce mieszamy masę krówkową z mlekiem, aż do całkowitego połączenia się składników. Najwygodniej jest użyć trzepaczki lub rózgi. Następnie dodajemy zimną kawę, kakao i esencję, mieszamy. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy whisky, mieszamy do połączenia składników. Likier przelewamy

Kulinarne przygody Gatity
Likier adwokat / Liqueur lawyer 293

Składniki / Ingredients: 6 żółtek / 6 egg yolks 1 szklanka cukru / 1 cup of sugar 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar750 ml (3 szklanki) mleka skondensowanego niesłodzonego / 750 ml (3 cups) condensed milk without sugar  0,15 ml spirytusu / 0,15 ml spirits  Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, ilość: ok. 3 butelek(...)Żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodajemy mleko, dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Na końcu dodajemy spirytus. Dobrze wszystko mieszamy łyżką. Gotowy likier przelewamy do butelek i wkładamy je na dobę do lodówki. Godzinę przed podaniem wyjmujemy likier z lodówki i podajemy w temperaturze pokojowej. ***** We mix the egg yolks with the sugar and vanilla sugar. Then

Projekty ze smakiem
Batoniki owsiane wg. Nigelli 122

małą blaszkę do pieczenia, chciałam by batoniki były wyższe, a przez to źle się kroiły. Smak jest rewelacyjny, słodkie i mega zbożowe:D Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 250g płatków owsianych górskich, 75g wiórek kokosowych, 100g suszonej żurawiny, 125g orzeszków ziemnych niesolonych (u mnie mieszanka studencka), 125g mieszanki nasion (dynia, słonecznik, sezam). Przgotowanie:     W jednej misce(...)mieszamy wszystkie płatki, ziarna, wiórki oraz bakalie. W małym rondelku podgrzewamy mleko. Ciepło mleko wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x33 cm (ja dałam trochę mniejszą i batoniki wyszły za wysokie) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Dokładnie rozprowadzamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 130 stopni na godzinę. Po wystudzeniu kroimy

Aga w kuchni
Likier bananowy 424

razu odrzuciłam pomysł z deserem i przystąpiłam do robienia likieru. Likier wyszedł niezbyt mocny, słodki, idealny na babskie pogaduchy:)) Składniki: 4 banany,  4 żółtka,  400ml mleka skondensowanego niesłodzonego,  1/2 laski wanilii,  szklanka cukru,  400-500ml wódki.  Wykonanie Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry i zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree(...)Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmiksowane banany i nasiona wanilii. Wlać mleko. Stale ucierając, bardzo powoli wlewać wódkę. Gdy masa będzie gładka, przecedzić i przelać do butelki. Zakręcić. Likier można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Źródło:  Słodko i pieprznie

Z miłości do słodkości
Miodowe z toffi 151

jajka 15 dag miodu 125 g masła (lub pół kostki margaryny) cukier waniliowy Krem śmietankowy 0,5 l śmietany 36% 3 łyżeczki żelatyny Polewa 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (lub gotowa puszka ugotowanego toffi) 10 dag orzechów włoskich Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Przełożyć je do dwóch identycznych, prostokątnych foremek, wyłożonych papierem(...)pieczenia. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Mleko w puszcze wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny (puszka musi być cały czas zanurzona w wodzie). Śmietanę ubić na puszystą masę, dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem śmietankowym przełożyć ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować ostudzone ugotowane mleko i posypać posiekanymi orzechami. Przechowywać w lodówce

Pieguskowa Kuchnia
Kolorowa pianka typu ptasie mleczko 217

Składniki (8 porcji): 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego opakowanie galaretki wiśniowej,cytrynowej i agrestowej Do dekoracji: owoce, polewa czekoladowa lub posypka do ciast.Tutaj: 100 g porzeczek czarny i 30 g posypki do ciast Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudź. Agrestowa galaretkę wylać do formy. Ubij połowę mleka, połącz z malinowa

Menu Zdrowia
Ptasie mleczko z owocami. 312

Sweet dessert with fruit. Składniki. 1 galaretka cytrynowa 250 ml mleka skondensowanego 3 owoce kiwi 1 szkl. malin Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości podanej na opakowaniu, czyli w 250ml wrzącej wody. Odstawić ,aby lekko stężała. Owoce kiwi obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć w pucharkach wokół ścianek. Do tężejącej galaretki wlewać stopniowo zimne mleko i miksować. Galaretkę-ptasie

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto Orzechowe z Karmelem i Bezami 491

cytryny ewentualnie 1 łyżeczka spirytusu Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Ciągle ucierając dodajemy delikatnie śmietanę i sok z cytryny. Dodatkowo: 1 puszka karmelu (lub mleka skondensowanego słodzonego, gotowanego około 1,5h) 200 g bez 200 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Pierwszy blat smarujemy połową kremu. Na krem układamy bezy. Bezy przykrywamy karmelem. Na karmel kładziemy pozostały krem(...)przykrywamy drugim blatem. Czekoladę rozpuszczamy na małej mocy palinka, dodając odrobinę mleka, żeby nie była za gęsta. Czekoladą polewamy ciasto. Wkładamy do schłodzenia do lodówki i tam też przechowujemy. The post Ciasto Orzechowe z Karmelem i Bezami appeared first on Made

Made By Mom And Son
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1313

ziemniaczanej -2 łyżki mąki orkiszowej(lub pszennej) + -250g masła -3 łyżki kakao Składniki na polewę: -200g gorzkiej czekolady -6 łyżek mleka -125g masła Dodatkowo: -krówka(mleko skondensowane, słodzone) -3-4 duże paczki krakersów -słone orzeszki ziemne(ok.150-200g) I .Masę karpatkową robimy według przepisu na opakowaniu. Następnie ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego powstały krem(...)masa czekoladowa)  Żółtka, cukier waniliowy i ksylitol wraz z mąkami rozmieszać z ok. 100ml mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać rozrobioną masę i ugotować dość gęsty budyń, odstawić do ostudzenia. Następnie ucieramy kostkę masła dodając stopniowo wystudzony budyń, dokładnie ubić. Na końcu wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy. III. W blaszce  (moja miała 24x37cm) wyłożonej papierem

Smaczne Zdrowe
Wafle z masą krówkową (kajmakiem) 218

pozostawiamy, by lekko przestygła, po czym rozsmarowujemy na waflach. 3. Sposób z zrobionej samodzielnie masy krówkowej Przyrządzamy masę krówkową wg poniższego przepisu: 300g cukru 30g masła 120 ml mleka skondensowanego (bez cukru) 1 opakowanie cukru waniliowego (lub laska wanilii) 300g białej czekolady (lub deserowej – jeśli masa ma być o smaku kakao) 1 – 2 opakowania wafli (najlepiej prostokątnych lub kwadratowych(...)Cukier i cukier waniliowy rozpuszczamy w garnku, który następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy masło i mleko. Ponownie masę zagotowujemy. Od zagotowania gotujemy około 3 minuty, cały czas mieszając. Garnek zdejmujemy z ognia i wsypujemy drobno posiekaną czekoladę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady, po czym pozostawiamy gotową masę do przestygnięcia. Przestygniętą masą przekładamy wafle. Uwaga: By wafle dobrze zlepiły

Smakowy Raj
Tarta LimOnkowa 155

Składniki: 2 op ciastek owsianych lub pełnoziarnistych 0,5 kostki masła 1 mała puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru trzcinowego 3 limonki  Przygotowanie: ciastka kruszymy- wałkiem, widelcem, pałką czy mikserem, masło roztapiamy i zalewamy nim ciastka, masę o konsystencji mokrego piasku przekładamy do foremki na tartę, zapiekamy 15 minut w temp(...)żółtka ucieramy z mlekiem na puszystą, gęstą masę białka ubijamy na pianę z cukrem trzcinowym Limonki myjemy, ścieramy z nich skórkę, a następnie wyciskamy sok. DO masy żółtkowej wlewamy sok z limonek oraz pomału dokładamy pianę z białek, Masę przekładamy na podpieczony spód Pieczemy 20 minut w temp 165- 170'C. Dekorujemy plasterkami limonki, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Ciasto cytrynowe 126

spód 1i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników 2 łyżki cukru 1/2 kostki stopionego masła           masa 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 żółtka 1/2 szklanki soku z cytryny 3/4 szklanki śmietanki kremówki przepis           spód Pokruszone herbatniki mieszamy z rozpuszczonym masłem i cukrem(...)dnie formy do tarty. Pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st.C. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy .          masa Łączymy mleko z żółtkami ( najlepiej zmiksować), dodajemy sok z cytryny i bardzo dokładnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na podpieczonym spodzie i pieczemy całość jeszcze 15 minut. Formę z ciastem odstawiamy do ostygnięcia

Smakowite Dania
Batoniki musli 165

moich batonikach znalazły się płatki owsiane i jaglane, rodzynki, słonecznik, pestki dyni, migdały i orzechy laskowe oraz lekkie i chrupiące ekspandowane ziarna gryki.    Składniki: 530 g mleka skondensowanego 50 g ekspandowanych ziaren gryki 200 g płatków owsianych 100 g płatków jaglanych 100 g rodzynek 100 g orzechów laskowych 50 g ziaren słonecznika 50 g pestek dyni(...)płatków migdałów szczypta soli Przygotowanie: Odmierzamy i wkładamy do dużej miski wszystkie składniki. W garnuszku lekko podgrzewamy mleko, aby było bardziej płynne. Zalewamy całość ciepłym mlekiem, mieszamy dokładnie i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie przygotowujemy formę do pieczenia o rozmiarach 23x33 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia. Ponownie mieszamy masę w misce, następnie przekładamy do formy i wyrównujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie 235

krówkową dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy lub formy na tartę o śr. ok. 21-24cm. Schłodzić. Porzeczkowa pianka: 3/4 szklanki czarnych porzeczek, 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego,  3 łyżki cukru,  galaretka porzeczkowa,  100ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru. Porzeczki umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Odstawić na 10 minut, by owoce(...)puściły sok. Zagotować, po czym przetrzeć przez sito. Powstały sok ostudzić, reszta nie będzie na potrzebna;) Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić. Mleko ubijać na najwyższych obrotach przez około 5-7 minut, aż powstanie puszysta pianka. Powoli wlewać tężejącą galaretkę i sok z porzeczek. Miksować jeszcze około 4 minut. Masę wylać na przygotowany spód. Schłodzić. Gdy pianka zastygnie ubić śmietankę

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania