mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:40/76)

Jak zrobić karmel z mleka skondensowanego słodkiego (zagęszczonego)? 215

Kolejna prosta porada :) Składnik tylko jeden :) Po prostu 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego (zagęszczonego) Nie ma w tym nic trudnego: puszkę z mlekiem wkładamy do garnka z wodą tak, aby była cała przykryta. Ja nie stawiam, tylko kładę i od czasu do czasu przekręcam. Nie robimy żadnych dziurek, nigdzie! (bo takie pomysły też słyszałam...), tylko po prostu wkładamy

Szczęśliwa kuchnia
3 BIT 210

kilka kropli aromatu rumowego; Wykonanie: Zimną herbatę wymieszać z rumem lub aromatem rumowym i ponczować ciasto biszkoptowe. Ot, cała filozofia:) Składniki na masę: 25 dkg masła; 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g); Wykonanie: Masło utrzeć na puszysty krem, dodawać powoli mleko, cały czas przy tym ucierając. Dodatkowo: 400 g herbatników szkolnych; Przełożenie ciasta: biszkopt-masa-herbatniki (ułożone jeden obok

In my kitchen
Jak zrobić karmel z mleka skondensowanego słodkiego (zagęszczonego)? 217

Kolejna prosta porada :) Składnik tylko jeden :) Po prostu 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego (zagęszczonego) Nie ma w tym nic trudnego: puszkę z mlekiem wkładamy do garnka z wodą tak, aby była cała przykryta. Ja nie stawiam, tylko kładę i od czasu do czasu przekręcam. Nie robimy żadnych dziurek, nigdzie! (bo takie pomysły też słyszałam...), tylko po prostu wkładamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dwuskładnikowe lody śmietankowe – ze śmietanki i mleczka skondensowanego  114

gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne. Dwuskładnikowe lody śmietankowe – ze śmietanki i mleczka skondensowanego Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 400 ml słodzonego mleka skondensowanego (1 puszka) Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy tak jak pianę z białek – uważamy, żeby jej nie przebić. Dodajemy mleczko skondensowane i chwilę ucieramy

PatiGotuje
Słodzone mleko skondensowane 91

było naprawdę gęste. Przed użyciem konieczne było jego podgrzanie. Po co był mi taki efekt? Odpowiedź już jutro... zaglądajcie, będzie genialny przepis z użyciem słodzonego mleka skondensowanego własnej roboty! ;).   Składniki: (na 1 słoiczek- ok. 500 g) 800 ml mleka 300 g cukru 40 g masła Przygotowanie: Mleko przelać na głęboką patelnię, zasypać cukrem. Postawić

Nastoletnie Wypiekanie
Ajerkoniak - domowy likier jajeczny 409

także wykorzystać jako polewę do lodów, do nasączenia biszkoptów do tiramisu czy przygotowania kremów do ciast. Z całą pewnością się nie zmarnuje;)   Składniki: 6 żółtek 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 1 laska wanilii 200 ml wódki Przygotowanie: Mleko podgrzewamy, dodajemy ziarenka wyskrobane z wanilii, następnie studzimy. Żółtka miksujemy, stopniowo dodajemy cukier. Następnie stopniowo dodajemy wystudzone

Smakowity Blog Kulinarny
Domowe batoniki musli 183

błyskawicznych 1/2 szkl słonecznika 1/2 szkl orzechów włoskich 1 szkl rodzynków 1/2 szkl pestek z dyni 2/3 szkl mieszanki orzechów laskowych, nerkowca, migdałów 1 szkl wiórków kokosowych puszka mleka skondensowanego słodzonego 250g dżemu brzoskwiniowego  W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Mleko i dżem przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać z suchą mieszanką. Blaszkę o wymiarach 24x36cm

Smakołyki Asi
Nalewka kukułkowa 560

zazwyczaj na bazie owoców a dzisiaj mała odmiana bo przygotowana na bazie popularnych cukierków. W smaku bardzo karmelowa, pycha :) Składniki: - 500 g cukierków kukułek - 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego - 0,5 litra spirytusu Przygotowanie: Cukierki wrzucamy do gotującego się mleka i mieszamy, aż się całkowicie rozpuszczą, następnie studzimy. Kukułkową masę przelewamy do słoika i dodajemy spirytus. Całość odstawiamy

Zainspirowana w kuchni
Lody Oreo 131

Tylko 3 składniki a wyszły genialne w smaku. Oliwka już pyta kiedy robimy następne ;) następnym razem na pewno z podwójnej porcji ;) Polecam :) 330 ml śmietanki 30% 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 5-6 ciasteczek oreo  Ciasteczka drobno posiekać. Zimną kremówkę ubić, dodać mleko i ciasteczka, wymieszać. Wlać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin

Smakołyki Asi
Wielkanocne życzenia i ciasto krówka 146

słodko-słonych połączeń, polecam użycie słonych krakersów zamiast herbatników :) Składniki na blachę o wymiarach 24 x 28 cm: ok 400 g herbatników lub krakesów masa krówkowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub 1 puszka (ok 500 g) gotowej masy krówkowej Zamkniętą puszkę mleka wkładamy do rondelka, zalewamy wodą tak, aby cała puszka była zakryta, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy

Zawsze głodna!
Likier pomarańczowy 105

mleka skondensowanego słodzonego 400 ml skórki pomarańczowej w syropie (do ciast) 750 ml wódki Mleko zmiksować ze skórką pomarańczową na jednolitą masę, stopniowo do blendera wlać wódkę.. Rozlać do butelek

Gotowanie jest łatwe
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 180

niej mleka bawolic – jest ono zdecydowanie bardziej tłuste i treściwe od mleka krowiego. Żeby móc zbliżyć się do oryginalnego smaku, połowę mleka w przepisie możecie z powodzeniem zastąpić mlekiem skondensowanym (słodzonym lub nie). Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zamienić je na mleko bez laktozy, roślinne lub całkowicie odtłuszczone. To jednak nie do końca będzie tan sam smak

Karo in the Kitchen
Babeczki czekoladowo – karmelowe z pistacjami. 222

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 150 g cukru mała torebka cukru waniliowego 140 g masła ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka 170 ml mleka Dodatkowo:Karmel ,gęsty ,z mleka skondensowanego , śmietana kremówka i pistacje . Suche składniki połączyć razem. Roztopione masło rozmieszać z mlekiem . Do mokrych składników dodac suche i wymieszać krótko. Nakladamy masę do połowy foremek na muffinki ,dodajemy

Ladylaura.
Herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, czekolada! 1478

ciasto 3bit bez pieczenia przepis na formę o wymiarach ok. 35x25 cm Do warstwy krówkowej będziemy potrzebować: 550-600 g kajmaku (może być gotowy lub ugotowane w puszce mleko skondensowane) 100 g prawdziwego masła w temperaturze pokojowej Do warstwy budyniowej: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier trzcinowy do smaku (4 łyżki powinny wystarczyć

Ratunku obiad
Brigadeiro- Brazylijski deser 121

można je włożyć w ozdobne papilotki, albo do pudełeczka. Proste do wykonania. Zrobiłam z prażonym sezamem i z kruszoną czekoladą. Przepis na około 30 małych kulek. 1 Puszka mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki dobrego kakao 50 g masła posypka Na małym ogniu podgrzewać mleko, masło i przesiane kakao.  Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając aż masa zgęstnieje

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk