mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:36/76)

Ptasia pianka z truskawkami 2281

przecież prawdziwa pianka tylko w wersji XXL ;-) Deser przygotowuje się szybko i jedyny jego minus to fakt, że tak samo szybko znika... Polecam!  Składniki: 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 150 g masła o temperaturze pokojowej 7 białek /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)pozwolić by kawałek folii wystawał poza obręcz - później będzie łatwiej przenieść deser na paterę. Truskawki umyć, odszypułkować. Poukładać truskawki w tortownicy centrycznie - wokół obrzeża tortownicy zataczając coraz mniejsze kręgi. Mleko wlać do rondelka, dodać masło. Lekko podgrzać by masło całkowicie rozpuściło się. Zdjąć z ognia, wystudzić, lekko schłodzić. Żelatynę lub agar zalać ok. 100 ml wody - tyle by woda przykryła

maniapieczenia
ROLADA EARL-GREY + film 169

smakują, ale czegoś im brak. A dzisiaj: olśnienie :) Ciasto będzie smakowało osobom, które przepadają za smakiem bergamotki (na przykład ja :)). Bitą śmietanę będę robić już tylko z mlekiem skondensowanym . Pycha! CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Dyniowy sernik i krótka przerwa 171

mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g mielonych orzechów laskowych masa serowa: 800 g serka kremowego 450 g puree z dyni 350 g słodzonego mleka skondensowanego 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy 5 jajek polewa: 90 g ciemnej czekolady(...)najniższych obrotach miksera. Ciasto równomiernie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek zmiksować na gładką masę z dyniowym puree, mlekiem, śmietaną, budyniem, cynamonem, ekstraktem i skórką pomarańczową. Na końcu po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Masę serową wyłożyć na upieczony spód. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Shot Oreo 369

likierze kokosowym i następnie w kakao aby zrobić chrusty na obrzeżach kieliszka Następnie na dno kieliszka wlewamy syrop czekoladowy Teraz w shakerze mieszamy 1/3 likieru kokosowego oraz 1/3 mleka skondensowanego Wszystko razem mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszków i gotowe! Na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Shot Oreo pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty

Drinkologia
Truskawkowiec z galaretkami 176

szkl  mąka , 1 łyżka  ocet 10% , Sól , pianka , 1 opak  galaretka agrestowa , 1 opak  galaretka truskawkowa , 1 opak  galaretka cytrynowa , 1 puszka  mleko skondensowane-niesłodkie , 1 łyżka  kakao , mus truskawkowy , 250 g  śmietana 24% , 1 kg  truskawki świeże , 2 opak  galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka oddzielić od żółtek(...)rozpuścić każdą w 1 szkl wrzącej wody, wymieszać odstawić do lekkiego stężenia. Mocno schłodzone mleko ubić na sztywno, podzielić na 4 części. Do pierwszej części dodać galaretkę truskawkową Druga to galaretka cytrynowa Trzecia to galaretka -agrestowa Czwarta to kakao. Wszystkie części ubić z mlekiem skondensowanym.  MUS TRUSKAWKOWY   Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji

Kuchnia Danusi
Sernik jagodowy na zimno 181

ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste) 125 g masła niesolonego Masa: 500 g jagód/borówek 600 g serka kremowego /w temperaturze pokojowej/ 300 ml śmietany 30-36% 200 ml mleka słodzonego skondensowanego 9 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny dodatkowo: 1 galaretka niebieska (lub lepiej dwie) 150-200 g jagód/borówek 1. Ciasteczka rozdrobnić w melakserze(...)należy ją podgrzać na małym ogniu) dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zostawić do przestudzenia. 3. Przestudzoną masę jagodową wymieszać z serkiem kremowym. Schłodzoną śmietanę połączyć z mlekiem skondensowanym i zmiksować do uzyskania delikatnej pianki. Masę jagodowo-serową połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć na spód ciasteczkowy i wstawić do lodówki na kilka godzin. 4. Galaretkę rozpuścić zgodnie

UgotujmyTo.pl
BABKA A'LA "FRANKFURTER KRANZ" 165

Frankfurtu nad Menem. Przepis, który dzisiaj przedstawiam, jest zainspirowany tylko wyglądem Korony. Chciałam bardzo podziękować Pani Tamarze z Kijowa za miłą wiadomość i recepturę na babkę na mleku skondensowanym :). Pani Tamara mówi, że przepis ten dostała od swojej rosyjskiej koleżanki. Serdeczne pozdrowienia i do kolejnego maila. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
DOMOWY LIKIER IRISH CREAM 227

gwarantuję Wam, że zniknie dużo wcześniej!:)) SKŁADNIKI na około 1 litr: 300 ml whiskey (użyłam Jack Daniel's) 300 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej WYKONANIE: Wszystkie składniki zmiksować razem na gładki płyn. Gotowe!  Likier przelać do butelki i przechowywać w lodówce max. 2 miesiące. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
KEY LIME PIE – THE SIMS 3 – tarta limonkowa z bezą 224

MASA LIMONKOWA (5 min) Żółtka ubijamy mikserem lub trzepaczką ok. 2-3 min – powinny stać się nieco bielsze i utworzyć puszystą masę. Następnie dodajemy mleko skondensowane oraz sok i skórkę z limonki. Wszystko miksujemy razem ok. 1 min. 7. PIECZENIE MASY LIMONKOWEJ (12 min) Blaszkę z ciasteczkowym spodem wyciągamy z piekarnika i od razu wylewamy na niego masę limonkową

Nerds Kitchen
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 188

minuty, aż ciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę (nawet z małą rezerwą) i gotujemy przez ok 2,5 godziny.  Czekoladowy krem

Symfonia Smaków
Przedświąteczne zwariowanie i sernik dyniowy 130

formę o średnicy 20 cm) spód: 100 g ciastek digestive 50 g masła masa serowa: 500 g ricotty 235 g puree z dyni 4 jajka 200 g mleka skondensowanego słodzonego 50 g cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej kruszonka: 100 g mąki pszennej 60 g zimnego masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Galaretka owocowa z mleczną pianką 131

domowo, słodko i letnio 💓. Galaretka owocowa z mleczną pianką Czas przygotowania: 40 minut + czas chłodzenia Składniki: 1 opakowanie  mieszanki kompotowej Poltino 3 łyżki cukru 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego mleka 10 łyżek wody 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki wody Wykonanie: Zamrożoną mieszankę wrzucamy do garnuszka, stawiamy na najmniejszym ogniu i rozmrażamy. Nie doprowadzamy do gotowania. Rozmrożone owoce

Kulinarne przygody Gatity
Domowy likier Irish Cream – domowy Baileys 424

śmietanka Zott sprawdza mi się znakomicie. Szukajcie na sklepowej półce takiej z najdłuższą datą przydatności. Nie nada się śmietanka do kawy 18% – tłuszcz jest tutaj absolutnie potrzebny. Skondensowane mleko słodzone to dodatkowa porcja nabiału i cukier. Nie barwię mojego Baileys karmelem ani nie słodzę dodatkowo – to słodkie mleko wystarczy w zupełności. Nie żadna masa krówkowa (serio, jak widzę(...)nalaniem warto wstrząsnąć butelką żeby ponownie go wymieszać. Najlepszy smak osiąga około 3 dnia od zrobienia. SKŁADNIKI na około 900ml likieru 300ml dobrej irlandzkiej whiskey (Jameson, Bushmills) 400g mleka słodzonego, skondensowanego 200g śmietanki 30%, rzadkiej 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao 2 pełne (z lekkim czubkiem) łyżeczki kawy rozpuszczalnej orzechowej Douwe Egberts 2 łyżeczki ekstraktu wanilii na alkoholu (np. Wilton

Karo in the Kitchen
Jogurtowe lody z borówką amerykańską 121

borówką amerykańską Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Jogurtowe lody z borówką amerykańską Czas przygotowania:  15 minut + czas mrożenia Składniki: 1 szklanka zmiksowanego dojrzałego mango 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 szklanki jogurtu typu greckiego sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki borówek amerykańskich Wykonanie: W kielichu blendera umieszczamy zmiksowane mango, sok z cytryny i skondensowane słodzone mleko. Wszystko

Kulinarne przygody Gatity
Jogurtowe lody z mango (bez maszynki) 122

lody wspólnie z dzetami ! Będzie super zabawa ! Jogurtowe lody z mango (bez maszynki) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka zmiksowanego dojrzałego mango 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 szklanki jogurtu typu greckiego sok z 1/2 cytryny Wykonanie: W kielichu blendera umieszczamy zmiksowane mango, sok z cytryny i skondensowane słodzone mleko. Wszystko dokładnie blendujemy. Powstała masę

Kulinarne przygody Gatity