mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:32/76)

Tort Mrowisko 111

mąki • 3 łyżki cukru • cukier waniliowy • 3 żółtka • 4 łyżki śmietany • szczypta soli • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Krem • 200 g masła • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • cukier waniliowy • 5 łyżek maku • 100 g orzechów włoskich • 3 łyżki płatków migdałowych Dekoracja • 1 czekolada gorzka • 1 czekolada deserowa • kilka całych migdałów bez skórki • 1 łyżka płatków(...)jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem • Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło się gładkie, dodawać po łyżce mleka skondensowanego cały czas ucierając. • Gdy powstanie gładki krem dodać mak i wymieszać. • Do kruszonki dodać pokrojone orzechy, płatki migdałowe i wymieszać z kremem

To co kocham
Tort kwiat 191

cukru* 150 g mielonych migdałów* 200 g mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta solikrem z serka mascarpone* 250 g serka mascarpone* 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 80 ml zimnej przegotowanej wodydo nasączenia* olejek migdałowy(...)wystudzenia.Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty.Nasączyć biszkopt wodą wymieszaną z olejkiem migdałowym. Można też dodać nieco alkoholu.Krem z serka mascarponeSerek wyjąć do pojemnika i utrzeć mikserem, następnie dodawać mleko skondensowane i dalej ucierać, aż do uzyskania puszystego kremu.Powstałym kremem przełożyć biszkopt.Krem z gotowanej śmietanyŻelatynę namoczyć ok. 1 godzinę wcześniej.Śmietanę wlać do rondelka, zagotować, zestawić, wsypać cukier

Mix smaku
Nalewka kokosowa 186

minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: - 400g wiórków kokosowych, - 1 puszka mleczka kokosowego (opcjonalnie) - 0,5 litra spirytusu, - 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego, - 2 szklanki wody, - 1 cukier waniliowy, Kokosówka :-) Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)posłużył do tego słój do kiszenia ogórków), dodać   mleko kokosowe (nie jest ono konieczne , ale wtedy smak jest bardziej wyrazisty) i zalać alkoholem. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić na 10 dni, od czasu do czasu wstrząsając . Po tym czasie przecedzić ,dodać rozpuszczony cukier waniliowy i wodę. Pomału dolewać mleko skondensowane , cały czas mieszając. Likier jest dobry

Aromatyczne Podróże
MAZUREK mocno czekoladowy 253

wszystkiego. Nawet w leczeniu gardła, gotuje się syropy wykrztuśne. 2 łyżki bardzo zimnej wody szczypta soli Pomada: 200 g gorzkiej czekolady (minimum 70 % zawartości kakao) 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (530 g) 1 łyżeczka esencji waniliowej Góra: -100 g posiekanej mlecznej czekolady -100 g posiekanej gorzkiej czekolady -100 g orzechów PECAN u mnie od Skworcu  pokrojonych w kawałeczki(...)Ciasto nakłuć widelcem w kilkunastu miejscach.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić blaszkę i piec ciasto około 10 minut. Wyciągnąć i przestudzić (nie wyłączać piekarnika). Do rondla wlać mleko skondensowane, wrzucić połamaną czekoladę i dodać esencję waniliową.  Wszystko razem podgrzewać, cięgle mieszając. Czekolada powinna się rozpuścić ,a masa być jednolita. Pomadę wylać na podpieczone ciasto. Posypać wierzch

Z Kuchni Do Kuchni
Szybki deser bannoffee 778

toffi (w postaci dulce de leche – przepis poniżej, lub ugotowanego skondensowanego mleka). Bazą są albo kruszone ciasteczka, najlepiej zbożowe, albo ciasto półkruche. Toffi w bannoffee może występować jako wspomniane dulce de leche (moje ulubione, najdelikatniejsze i o najlepszej konstystencji), ugotowane słodzone mleko skondensowane w puszce (wystarczy je gotować od 2 do 3 godzin, ale trudno kontrolować konstystencję(...)studzenia, a nie chcemy, żeby z sosu zrobił się krem. Sos dulce de leche można przelać do słoiczków, wystudzić i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. ** masa kajmakowa z mleka kondensowanego Puszkę słodzonego (!) mleka kondensowanego wstawić do garneczka z wodą, tak by puszka była cały czas przykryta (w razie potrzeby wodę należy dolewać). Gotujemy zamkniętą (!) puszkę

Pociąg Do Kuchni
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 150

laskowych, włoskich, ziemnych, brazylijskich) i migdałów 1 szklanka cukru 4 łyżki wody 2-3 łyżki oliwy z oliwek masa kajmakowa: 200 g gotowej masy kajmakowej lub puszka słodzonego mleka skondensowanego 30 g śmietanki kremówki 30% wykonanie: ciasto: Cukier ucieracie z masłem. Musi być ono miękkie, możecie je też pokroić na drobne kawałki. Gdy masa będzie puszysta, dodajecie po jednym(...)kremem z praliną. masa kajmakowa: Masę kajmakową podgrzewacie i mieszacie ze śmietanką. Studzicie, oblewacie przełożone już kremem ciasto i posypujecie resztą praliny. Jeżeli robicie masę sami, to uważajcie. Puszkę mleka skondensowanego zalewacie wodą w garnku (woda ma ją zatopić) i przykrywacie. Gotujecie ok. 2 godzin. Otwieracie dopiero po wystudzeniu. W przeciwnym razie Wasza kuchnia stanie się jaskinią słodkości

GRUBY WAŁEK
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 219

prawdziwą wanilią 1,5 łyżki kakao 1 jajko 60g masła (w dość drobnych kawałkach) szczypta imbiru Sernikowa masa:  1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu (wiaderko) 5 jajek ¾ puszki mleka skondensowanego słodzonego 4 łyżki skrobi ziemniaczanej Ok.100ml ostudzonej, zaparzonej z 2 torebek herbaty Teekanne  ¾ szklanki cukru + odrobina cukru z prawdziwą wanilią sok z 3 limonek + otarta skórka(...)ok.30min. - ale jest to tylko awaryjna sytuacja.) Twaróg umieścić w misce i połączyć miksując wraz z mąką ziemniaczaną i dodać imbir. Następnie na małych obrotach, po trochu, partiami wlewać mleko skondensowane. Po jego całkowitym wlaniu dodajemy jajka ( ja wbijałam mniej więcej jedno jajko na minutę). Na końcu dodajemy: wyciśnięty sok z limonki wraz ze startą skórką oraz ostudzony napar

Symfonia Smaków
Tort lis – pomysł na dekorację XII 197

musi być dobrze schłodzony. Tort lis - pomysł na dekorację Składniki na polewę mirror glaze do dekoracji tortu o średnicy 21-24 cm: 300 g cukru pudru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml wody (do cukru pudru) 2 łyżki żelatyny w proszku 125 ml wody (do żelatyny) 350 g czekolady deserowej Żelatynę zalewamy bardzo ciepłą wodą(...)mieszamy. Do niewielkiego garnka z grubym dnem wsypujemy cukier puder, dodajemy skondensowane mleko i 150 ml wody. Podgrzewamy mieszając od czasu, do czasu aż do zagotowania płynu. Ściągamy z ognia. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dobrze mieszamy. Do miski wsypujemy kawałki białej czekolady i zalewamy ją gorącym płynem z żelatyną. Odstawiamy na kilka minut i po tym czasie mieszamy dokładnie

Trzeci talerz
Urodzinowy tort owocowy 694

gęsty krem(nie miksujcie za długo, bo zrobi się masło) Poncz do tortu zróbcie według uznania. Użyłam herbaty z cukrem i cytryną. Czekoladowy drip- polewa. 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić . Cukier z wodą zagotować w garnku tylko do chwili(...)cukier całkowicie się rozpuści.  Odstawić z ognia. Dodać skondensowane mleko wymieszać i wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 - 34 stopni. Porządnie schodzone ciasto (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) oblać schłodzoną czekoladą. Oblewać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
O tym, jak zmieniłam Niemca na Francuza i torcik dla wędkarza 179

cukru 300 ml śmietany kremówki (38%) 3 listki żelatyny niebieska polewa lustrzana: 65 ml wody 100 g cukru 100 g glukozy w płynie 70 g słodzonego skondensowanego mleka 2,5 listka żelatyny 100 g białej czekolady niebieski barwnik spożywczy w żelu dodatkowo: 100 g marcepanu plastycznego 50 g kuwertury czekoladowej barwniki spożywcze Jajko z cukrem i cukrem waniliowym ubić(...)sztywno. Partiami dodawać do musu truskawkowego, delikatnie mieszając łyżką.  Mus truskawkowy wyłożyć na czekoladowy, wyrównać powierzchnię. Zamrozić. Polewa lustrzana: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wodę, cukier, glukozę i mleko skondensowane zagotować. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Zalać posiekaną czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia, a następnie zmiksować blenderem uważając, żeby nie napowietrzyć masy. Na końcu dodać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowy tort z glazurą czekoladową 169

puszystego masła, cały czas miksując dodawać mleko z cukrem pudrem. Miksować tak długo aż masa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut) Glazura czekoladowa 100 ml mleka skondensowanego słodkiego 180 g czekolady deserowej 130 g cukru 75 ml wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić . Cukier z wodą zagotować w garnku tylko(...)chwili aż cukier całkowicie się rozpuści.  Odstawić z ognia.  Dodać skondensowane mleko wymieszać i wsypać pokruszoną czekoladę.  Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 stopni (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) Porządnie schodzone ciasto oblać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babka na mleku skondensowanym 244

Składniki: 250 g mąki tortowej, 250 g masła, 100 g cukru, 200 ml słodzonego skondensowanego mleka, 4 jajka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko skondensowane i dalej ucierać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia - dodawać partiami do masy na przemian

Nie tylko w kuchni
Czekoladowy Napoleon 256

mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soku z cytryny szczypta soli 1 łyżka kakao   Masa: 4 żółtka 65 g wody 380 g skondensowanego mleka słodzonego (ok. 3/4 puszki) 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej 400 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru (lub więcej) 1 łyżka likieru (pominęłam)   Polewa: (u mnie z mlecznej czekolady(...)Upieczony placek wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. W taki sam sposób przygotować pozostałe 11 części ciasta.   Masa: Żółtka i wodę umieścić w garnuszku, wymieszać trzepaczką. Dolać mleko skondensowane, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu do zgęstnienia (masa nie może się zagotować!). Gorącą zdjąć z ognia, dodać do niej posiekaną czekoladę i odczekać 1-2 minutki

Nastoletnie Wypiekanie
Likier Kukułka 758

szklanka spirytusu (250 ml) 350 – 400 ml skondensowanego mleka nie słodzonego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wodę zagotowujemy w rondelku. Wrzucamy kukułki i mieszamy do czasu, aż cukierki się rozpuszczą. Musimy pilnować, aby cukierki nie przywarły do dna. Wlewamy mleko skondensowane i zagotowujemy. Odstawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Do zimnej

Poezja smaku
Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Przepis na lody karmelowe bez maszynki, bez jajek. 156

Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna) 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne) mała szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów Przygotowanie Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli. Nie ma konieczności ubijania jej na sztywno(...)wystarczy, że "powiększy" swą objętość. Zmniejszamy moc miksera i powoli wlewamy skondensowane mleko karmelowe, ciągle miksując. Jeśli chcemy podać lody z jakimiś dodatkami np. orzeszkami, należy je teraz dodać i całą mieszankę lekko przemieszać. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do plastikowego pojemnika z zamknięciem i wkładamy do zamrażalnika. Aby lody były bardziej puszyste doradzaj je podczas mrożenia przemieszać 2 razy

Słodkie okruszki