Składniki: 1 l mleka 2 duże paczki krakersów 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 l śmietany 30% 10 dag płatków migdałowych 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy 25 dag masła 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego Wykonanie: Mleko z puszki gotować przez 3 godziny. Przestudzić. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajo. R... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...