mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:38/76)

Lody z Nutellą 179

kremem orzechowo- czekoladowym są banalnie proste i warto je wypróbować. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Lody z Nutellą Składniki na około 1 litr lodów: 350g Nutelli puszka mleka skondensowanego niesłodzonego pół szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy razem, schładzamy w zamrażalniku 2-3 godziny. Następnie przelewamy do maszynki do lodów i mieszamy 30 minut. Masę ponownie przelewamy

Smak mojej kuchni
Lody kawowe z chałwą 98

Najlepsze będą oczywiście przygotowane w maszynie do lodów - idealnie puszyste i kremowe. Przepis z Moich Wypieków . Polecam! Lody kawowe z chałwą Składniki na około 1 litr: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego pół szklanki mleka 300ml śmietany kremówki 1 łyżka likieru kawowego (dodałam likieru adwokatowego) pół łyżeczki cynamonu 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w 1 szklance mleka 100g chałwy

Smak mojej kuchni
domowe mleczne krówki-ciągnące i pyszne 269

nimi się nie dzieje.  Dopiero po wzięciu do buzi miękną i można je rozkosznie żuć :-) No ale dość pisaniny-do krówek marsz! :-) SKŁADNIKI -200 g mleka skondensowanego niesłodzonego -100 ml mleka  -1 szklanka cukru 250g -1 czubata łyżka miodu -100g masła lub margaryny Podane składniki dajemy do garnka o grubym dnie, i na średnim ogniu gotujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowo-karmelowe chwile (babeczki) z orzechami do piwa Brown Ale 134

zapraszam Was na czekoladowo-karmelowe chwile (babeczki) z orzechami, które są wprost idealne do zimnego piwa Brown Ale. Spróbujcie. Składniki: (na 14-16 babeczek) Składniki mokre: 2 łyżki skondensowanego karmelowego mleka słodzonego 3/4 szklanki mleka 2 całe jajka 150 g masła lub margaryny Składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao(...)jeśli lubicie bardziej słodkie smaki możecie dać łyżkę słodkiego kakao i resztę ciemnego do wypieków). Mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Do przestudzonej margaryny dodajemy jajka, mleko i 2 łyżki skondensowanego karmelowego mleka słodzonego, wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników. Tak przygotowane mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy łyżką do połączenia. Na koniec dodajemy rozdrobione orzechy, delikatnie mieszamy. Masę przelewamy

Słodkie okruszki
Wafle nadziewane mojej mamy 1326

cudowne wypieki. Dziś coś prostego na początek. Mamo Kocham Cię:) Proponuję, zrobić większy zapas mleka słodzonego i zagotować kilka puszek, będzie na tzw.czarną godzinę. Składniki: opakowanie wafli mleko skondensowane słodzone Wykonanie: Puszkę mleka gotujemy w wodzie przez około 3 godziny. Studzimy. Wafle przekładamy masą, rozpoczynając nakładanie na mniejszą kratkę wafla i przykrywając większą

Apetyt na Zielone
Ciasto tres leches z owocami (Pastel de Tres Leches con Fruta) 179

minut w 160 - 170°C, do suchego patyczka.* Upieczone ciasto odstawić na 10 minut do ostudzenia. W tym czasie przygotować syrop. Syrop mleczny 320 g mleka skondensowanego słodzonego 270 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 200 g mleka 3,2% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wszystkie składniki wymieszać razem. Wystudzone ciasto gęsto ponakłuwać patyczkiem do szaszłyków lub widelcem. Stopniowo wylewać syrop

Pełny talerz
Pastel de 3 leches - meksykańskie ciasto Trzy Mleka 132

żurek, ciotka przysłała przepis na ciasto chyba najbardziej popularne w Meksyku. Przepis pochodzi z rejonu miasta Terreón . Tradycyjny deser Ameryki Łacińskiej to ciasto biszkoptowe przesiąknięte mieszanką trzech rodzajów mleka - skondensowanego z cukrem, skondensowanego bez cukru i mleka pełnego. Pokryte bitą śmietaną i udekorowane owocami. Słodkie i wręcz ociekające mlekiem, rewelacyjne jako deser w ciepłe i gorące

Grahamka, weka i kajzerka
LIKIER A'LA MALIBU. 1558

nigdy nie są przyrządzane z przymusu. LIKIER A'LA MALIBU /własny;/ 300g wiórków kokosowych 0,4-0,5 litra wódki 0,1 litra spirytusu 96% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego Wiórki kokosowe zalewam w dużym słoju alkoholem i pozostawiam na 3 dni. Po tym czasie dokładnie wyciskam alkohol z wiórków, zalewam je ciepłą

W kuchni Karmel-itki
Poezja Amaretto z kajmakiem 146

pieczenia i gotową masę wylewamy na okrągłą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 min w 170 C, ostawić do ostudzenia. Krem; 25 dag masła 1 puszka mleka skondensowanego  20 dag bakali Mleko w puszce zalać woda i gotować ok 3 godzin, przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzone mleko(kajmak), na końcu dodać bakalie.  Dodatki

Apetyczna babeczka
Magiczne ciasto na niepogodę 192

małe kawałki ;) Smacznego! PS. Na koniec parę słów o masie krówkowej, którą bardzo lubię. Czasami zdarza mi się kupować gotowce jednak najbardziej lubię masę krówkową z ugotowanego słodzonego mleka skondensowanego. Wystarczy puszkę takiego mleka włożyć do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cały czas całkowicie zakryta wodą.) Efekt? Najlepsza masa krówkowa

Ratunku obiad
Czekoladowa panna cotta 158

innej wersji, najlepiej czekoladowej:) Znalazłam stosowny przepis ,  lekko go zmodyfikowałam  i przystąpiłam do pracy:) Składniki na 4 porcje - spore filiżanki: * 250 g śmietanki 30% * 100 g mleka skondensowanego niesłodzonego * 50 g mleka zwykłego 1.5% * 2.5  łyżeczki żelatyny * 100 g gorzkiej czekolady * 60 g drobno posiekanych orzechów włoskich * 40 g fruktozy * 2 łyżki amaretto Żelatynę zalałam zimną

Zdrowa Kuchnia Sowy
Lody na patyku + film 165

przepis bo maliny można zamienić na inne sezonowe owoce lub też ich nie dodawać wtedy uzyskamy pyszny śmietankowy smak lodów.     składniki na 12 sztuk 250 ml mleka skondensowanego bez cukru 250 ml mleka zwykłego 3/4 szklanki cukru pudru 200 g malin przepis Do miski wrzucamy opłukane maliny i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. W drugiej misce

Smakowite Dania
domowe wafelki z kajmakiem 137

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1 opakowanie wafli 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego wykonanie: Puszkę z mlekiem wkładamy do garnka zalewamy ją wodą (ok. 2 – 3 cm ponad powierzchnię puszki). Przykrywamy pokrywką. Gdy woda zacznie wrzeć gotujemy na małym ogniu przez ok. 1,5 – 2 godz. Po tym czasie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia się

Domowy Smak Jedzenia
Chleb tostowy na zakwasie 218

neutralny zapach, utrzymuje świeżość do 3 dni. Kombinowania z nim nie było dużo. Jest prosty w wykonaniu. Oto potrzebne składniki : 450 g przesianej mąki pszennej 250 ml. mleka skondensowanego niesłodzonego 180 ml. pełnotłustego mleka Całość połączyć i odstawić na 15 min. Po tym czasie dodać łyżeczkę miodu, łyżeczkę drobnej soli i 1,5 łyżki zakwasu żytniego jasnego ( gęstego

apetytnapieczenie
ciasto słonecznikowiec 744

cukrem również na patelni, dodajemy podprażony słonecznik, mieszamy i podsmażamy do zrumienienia uważając aby całości nie przypalić a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego 200 g masła wykonanie: Mleko gotujemy w garnku wypełnionym wodą pod przykryciem przez ok. 2 godz. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch

Domowy Smak Jedzenia