Niesamowitym plusem tego likieru jest łatwość i szybkość przygotowania LIKIER KUKUŁKA łatwy Składniki szklanka wódki ( nie musi być to droga wódka - u mnie czysta żołądkowa) puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 120 g kukułek Wawel (koniecznie Wawel tylko one mają ten wyjątkowy smak) - jest to małe opakowanie. Do dzieła!!! Wlewamy do garnka mleko i wsypujemy cukierki - podgrzewamy
sierotka maRysia w kuchniinstrukcję ). Smakowała wyśmienicie :) Przepis na jedną kawę: 1 podwójne espresso lub kawa zrobiona z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ( 3/4 kubka) 1/2 szklanki lodu 1/2 szklanki mleka lub mleka skondensowanego cukier w ilości takiej jaką lubisz opcjonalnie można dodać jedną gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych Do blendera wrzucić lód, dodać mleko i cukier. Zmiksować na lodową pianę
Jemy Pijemycukier puder. Ale dziś wszystko się udało. Wyszedł pyszny krem. 2 tabliczki białej czekolady Milka ( takiej użyła) 50 mililitrów śmietanki kremówki w pokojowej temperaturze 50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w pokojowej temperaturze migdały w słupkach lub płatki Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Zestawić. Cienką stróżką wlewać śmietankę i mleko energicznie mieszając. Na koniec dodać
AZgotuj!strzał w dziesiątkę. Ciasto jest kaloryczne, ale warto od czasu do czasu skusić się na jeden kawałek. Kajmak można ugotować samemu (gotując przez około dwie godziny puszkę słodzonego mleka skondensowanego) – jednak przyznam się Wam, że tym razem poszłam na łatwiznę i skorzystałam z gotowego. Kupując kajmak upewnijcie się tylko, że zawiera wyłącznie mleko i cukier – bez sztucznych
Poezja smakuwiem co będę musiała zrobić jeszcze raz przed świętami. Likier ten wyśmienicie nadaje się na prezent gwiazdkowy. 'najlepszy likier czekoladowy' składniki (na ok.0,5l likieru) - 350 ml niesłodzonego mleka skondensowanego - 100 ml wódki - 200 g gorzkiej czekolady (lub 170g gorzkiej i 30g mlecznej/karmelowej) - 40 g cukru (7-8 łyżeczek, tutaj moje miarki ) Mleko umieścić w garnuszku i podgrzać
CookYourselfLIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE Do kawy, deserów ten domowy likier będzie wyśmienity. SKŁADNIKI: 2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego (2x411g) 1 cukier waniliowy 16g 1 1/2 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej 200 ml spirytusu WYKONANIE: W 1/2 szklance mleka rozpuścić kawę, resztę mleka przelać do garnka dodać cukier i cukier waniliowy, zagotować (gotować
Kuchnia Beatywięcej śmietany, bo jednak wyszło jej według mnie za mało :) No i oto on ! :) Składniki: 2 budynie śmietankowe 1/2 l. mleka 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka cytrynowa mleko skondensowane albo masa krówkowa 7 paczek herbatników 1 margaryna 1 1/2 szkl. cukru 1/2 l. śmietany 30% Masa budyniowa : Ugotować 2 budynie na mleku z 1/3 cukru cukru
charlotte gotujeskładniki: 4 surowe żółtka (jajka z domowego chowu) 300 g mleka skondensowanego, niesłodzonego 160 g cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 200 ml spirytusu opcjonalnie: ziarenka z 1/4 laski wanilii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem z prawdziwą wanilią oraz opcjonalnie dodatkowo z ziarenkami z wanilii. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się cukru i zestawiamy z ognia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowania kwadratowych wafli 100 g czekolady gorzkiej 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 100 g masła 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki rumu wykonanie: Czekoladę, masło oraz kawę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy mleko z puszki mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i podgrzewamy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia, dodajemy rum i dokładnie
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: masa 40 dag słonecznika bez łupinek 4 łyżki mleka pół margaryny + 2 margaryny 1 puszka mleka skondensowanego ponadto herbatniki pół szklanki spirytusu polewa 2 cienkie biszkopty przygotowane wcześniej Wykonanie: Pół kostki margaryny roztopić, dodając do niej słonecznik i 4 łyżki mleka całość trzymać na ogniu cały czas mieszając około 10 minut. Słonecznik po 10 minutach przełożyć
Pychotkaaałyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka (może być również jogurt naturalny lub maślanka) 1 całe jajko gotowa masa toffi (lub puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego trzy godziny) Przygotowujemy dwie miski. W jednej z nich mieszamy składniki suche, tj. mąka, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej mleko, jajko i olej, następnie
Słodka Kraina Wypiekówjest dedykowany tym,którzy nie lubią mocnych trunków.Polecam, jako prezent dla naszych mam, dziadków, babć. SKŁADNIKI : 30 dkg kukułek (niecałe 3 opakowania) 0,5 litra wódki Puszka mleka skondensowanego PRZYGOTOWANIE : Cukierki włożyć do słoika, zalać wódką. Odstawiać na 2-3 dni-wstrząsając słoikiem co jakiś czas. Porozpuszczanie się kukułek-dodawać stopniowo mleko (ilość mleka zależy- czy słodzone
Kopystką po garachważny element procesu . Mleko przelać przez sitko i połączyć z masą z żółtek ,można mikserem . Podgrzewać na wolnym ogniu przez kilka minut aż całość lekko zgęstnieje to konsystencji skondensowanego mleka . Ostudzić . Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zimną masą jajeczną . Całość przelać do schłodzonego naczynia , zamknąć przykrywką i wstawić do zamrażalnika . Po ok 40 minutach zmiksować , czynność
Wypieki Renepóźnej odmiany malin. Może trochę przez przypadek odkryłam ten deser, ale z pewnością będę go często powtarzała. LEKKA PIANKA z MALINAMI Składniki: (na 4 porcje) 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 serki homogenizowane (400g) 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki cukru pudru kilka malin lub innych małych owoców Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy i dokładnie studzimy. Mleko miksujemy mikserem
Bon appetit mon amieksiążki "Czekolada" // ilość krówek zależy od tego jak je pokroicie, mi wyszło ok. 12-15 ~100g czekolady gorzkiej (70%) ~100g czekolady mlecznej ~2 łyżki masła ~200ml słodkiego mleka skondensowanego ~50g suszonej żurawiny ~40g orzechów włoskich w połówkach do dekoracji (lub więcej) Przygotowujemy formę o wymiarach 15x20cm i wykładamy ją papierem. Czekolady, masło i mleko rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie
chili & sugarDomowe ptasie mleczko Składniki : mleko skondensowane niesłodzone - 500 ml galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana - 1 szkl czekolada deserowa - 200 g Przygotowanie : Galaretki rozpuścić w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mocno schłodzone mleko ubić mikserem. Dodawać po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując. Wylać piankę do szklanego lub innego naczynia, odstawić na całą noc do lodówki. Następnie wyjąć pokroić
Kuchnia Danusi