mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:49/76)

Sernik toffi na wafelkowym spodzie 191

wafelkowym spodzie Składniki: Spód: około 400 g wafelków o smaku toffi 30 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło roztapiamy. Wafelki mielimy w blenderze(...)blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budynie, aromat i mleko. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na schłodzony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy

Mania Gotowania
Ciasto waniliowe z masą kajmakową i kremem mascarpone 235

jajek laska wanilii łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: waniliowa masa kajmakowa opakowanie mascarpone opakowanie śmietanki 30% cukier waniliowy      Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z cukrem, mlekiem i wanilią aż do momentu gdy masa będzie gładka bez wyczuwalnych kryształków, zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, ziarenka wanilii i żółtka, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Białka(...)dzielni zarazem, możecie w tym miejscu spróbować zrobić samemu masę kajmakową, ja jednak nie jestem jeszcze w stanie podjąć się tego zdania w obawie przed agresywnymi, wybuchającymi puszkami skondensowanego mleka.       Wystudzone ciasto kroimy na pół, delikatnie zdejmujemy wierzchnią warstwę i smarujemy połową puszki masy kajmakowej (drugie pół jest to dowolnego zużycia, hyhy). Porządnie schłodzoną śmietankę

sama złodycz
Ciasto pianka czereśniowa bez pieczenia + film 162

owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 100 g masła 400 g wydrylowanych czereśni 2 opakowania galaretki wiśniowej 200 ml mleka skondensowanego bez cukru 50 g gorzekiej lub mlecznej czekolady przepis Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Ciastka zbożowe miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej(...)łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wlewamy mleko zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje, wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Następnie wrzucamy wydrylowane czereśnie, wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na około

Smakowite Dania
Genialny batonik:) 219

dość drobno ok. 200-250 g gorzkiej czekolady, posiekanej – można dać inną 70 g wiórek kokosowych  ok. 150 g posiekanych orzechów – u mnie laskowych i włoskich puszka mleka skondensowanego słodzonego (około 400g)  Użyłam 2 blaszek keksówek o wym. 12X22, kupiłam je kiedyś, bo mi się bardzo spodobały ich mikro wymiary i cena i myślałam, że trudno(...)więc następnym razem chyba wysmaruje również boki masłem), wlałam roztopione masło. Potem wsypywałam równomiernie warstwami: pokruszone ciastka, posiekaną (niezbyt drobno) czekoladę, wiórki kokosowe, a na końcu orzechy. Całość zalałam mlekiem z puszki i włożyłam na ok. 30 minut do nagrzanego do 170* piekarnika.  Przykryłam folią dopiero pod koniec pieczenia, stąd batonik wyszedł mocno przyrumieniony, u Dorotki jest prawie biały

Zdrowa Kuchnia Sowy
Mini mazurki migdałowe z kajmakiem 118

prosty i przyjemny. ;-) Taki przedświąteczny relaks. Spody: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki migdałowej 125g zimnego masła 1 żółtko 1 czubata łyżka kwaśnej śmietany Dekoracja: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (można zastąpić kupną, gotową masą kajmakową) płatki migdałów kawałek masy marcepanowej 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy. Gotową masę wkładamy do foliowego woreczka umieszczamy w lodówce(...)tworzymy otoczkę: odrywamy po kawałeczku ciasta, formujemy kuleczki i przyklejamy przy brzegach. 4. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 20 minut, do zarumienienia. 5. Przygotowujemy masę kajmakową: zamknięte mleko w puszce wstawiamy do garnka i zalewamy wodą do górnej powierzchni puszki. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Puszka powinna być cały czas zanurzona w wodzie. Studzimy - dopiero kiedy

Szefowa kuchni
najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki... 865

Składniki: twaróg 1 kg/wiaderko, serek homogenizowany 250 ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza(...)waniliowy, cukier i wszystko dobrze połączyć w trakcie ucierania wbijać po jednym jajku, utrzeć na jednolitę masę w trakcie ucierania wsypać wszystkie budynie i wymieszać w trakcie ucierania wlewać mleko z puszki na koniec wsypać śnieżkę i wszystko dobrze połączyć użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była na prezent imieninowy)lub jedna tortownica

W Mojej Kuchni Lubię
Kruche Babeczki a`la Toffifee z Orzechami Macadamia 207

się z całością. Warto je wypróbować. Składniki na babeczki 12 sztuk: 120 g mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru pudru 2 surowe żółtka DODATKOWO 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 12 orzechów  macadamia  (ja użyłam podwójnej ilości, bo babeczki piekłam również z podwójnej porcji) 8 kostek czekolady gorzkiej 4 kostki czekolady mlecznej posypka cukrowa - najlepiej taka(...)nieduże kulki i wygnieść w foremkach. Babeczki piekę w 150-180 stopni. Czas pieczenia.....na oko, czyli patrzymy na kolor i ewentualnie sprawdzamy wykałaczką. Masa toffi:  Puszkę z mlekiem gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 2 godziny. Studzimy. Czekolada:  Obie czekolady roztapiamy na parze. Babeczki napełniamy masą toffi, w którą wkładamy po jednym orzechu  macadamia . Całość

Blondynka Gotuje
Ptasie mleczko z brzoskwiniami i nutą herbacianą 268

William's Tea . SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu. Ptasie mleczko: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 opakowania galaretki zielonej, Dodatkowo: 200 ml mocnego naparu herbaty Sir William's ROYAL TASTE ROYAL EARL GREY  1 puszka brzoskwiń, 2 opakowania galaretki czerwonej. PRZYGOTOWANIE(...)pieczenia. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt nasączam naparem herbacianym. 2. Ptasie mleczko: Galaretki zielone rozpuszczam w 2 szklankach wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzone mleko miksuję z tężejącą galaretką. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Galaretki czerwone rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku. Studzę. Brzoskwinie odsączam z syropu i kroję na mniejsze kawałki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Torcik dla Anny 137

pięknie się prezentuje.  Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * dżem wiśniowy * 600ml śmietany kremówki * 2 łyżki cukru pudru * 200g serka mascarpone * polewa -150g cukru, 100g mleka skondensowanego słodzonego, 75ml wody, 1 łyżka żelatyny, 60ml wody, 150g białej czekolady  * czerwony barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 części(...)Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 60ml wody. Podgrzać cukier z mlekiem i wodą. G dy się zagotu je dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wsypać czekoladę połamaną na kostki. Całość dokładnie wymieszać. Dodać barwnik spożywczy. Przestudzoną polewą oblać cały tort. Udekorować

Magiczne Życie Marty
ciasto limonkowo-cytrynowe... 184

Składniki: herbatniki 25 sztuk, masło 15 dag, aromat migdałowy 2 krople NADZIENIE: żółtka 4 sztuki, mleko skondensowane słodzone 1 puszka, cytryna 3 sztuki, limonka 3 sztuki, białka 4 sztuki, cukier puder 3 łyżki przepis jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - herbatniki petit berry /4 paczki/ rozdrobnić w blenderze, wlać stopione masło i zmiksować do połączenia(...)wyparzonych sześciu cytryn zetrzeć skórkę, z limonki zostawić trochę do posypania ciasta gotowego, wycisnąć z nich sok żółtka utrzeć w robocie z 3 minuty na większych obrotach, wlać mleko z puszki, sok i starte skórki cytryn, na mniejszych obrotach mieszać z 2 minuty, masę wylać na podpieczone ciasto z białek ubić sztywną pianę z cukrem pudrem, wyłożyć na masę cytrynową

W Mojej Kuchni Lubię
Podwójny tort dla Tymka 141

jeden z 3 czyli z połowy składników  * słoik dżemu wiśniowego  * 800ml śmietany kremówki * 250g serka mascarpone  * 4 łyżki cukru pudru * polewa -300g cukru, 200g mleka skondensowanego słodzonego, 7150ml wody, 2 łyżki żelatyny, 120l wody, 300g białej czekolady  * zielony i pomarańczowy barwnik sp ożywczy  * czekoladowe literki oraz ozdoby na tort Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić(...)godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi tort. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 120ml wody. Podgrzać cukier z mlekiem i wodą. G dy się zagotu je dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Wsypać czekoladę połamaną na kostki. Całość dokładnie wymieszać. Polewę podzielić na 3/4 i 1/4. Dodać zielony barwnik do większej ilości polewy

Magiczne Życie Marty
Sernik krówkowy na spodzie Oreo 161

Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo (2 opakowania) 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki drobnego cukru (można pominąć, bo sernik jest dość słodki) 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g czekolady z Daim (opcjonalnie(...)masłem i wykładamy nimi dokładnie dno blaszki. Wkładamy do lodówki na około 30 minut. Przygotowujemy masę serową. Sery przekładamy do misy miksera. Miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń, aromat, mleko i cukier. Miksujemy. Na końcu dodajemy kolejno jajka, cały czas miksując. Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Czekoladę siekamy na kosteczkę i wrzucamy do masy

Mania Gotowania
KOLOROWE PTASIE MLECZKO 207

będą różne galaretki - ja przygotowywałam z galaretek Winiary - pianki wyszły idealne. Polecam! Uwaga! Te pianki szybko znikają z talerzy :) Liczba porcji : "góra" ptasiego mleczka SKŁADNIKI: 2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego (po ok. 530g każda) 2 opakowania galaretki truskawkowej Winiary 1 opakowanie galaretki agrestowej Winiary 1 opakowanie galaretki np. jagodowej Winiary dodatkowo: kwadratowa lub prostokątna forma (tak, aby każda wylana(...)jedną truskawkową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody (każdą oddzielnie). Drugą, pozostałą galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody. Wszystkie galaretki odstawiamy do wystudzenia. Krok 2. Dobrze schłodzone mleko dzielimy na 3 części. Pierwszą część ubijamy mikserem (końcówkami do piany), powoli i cienką stróżką dolewamy wystudzoną galaretkę agrestową, chwilę miksujemy - do połączenia składników, powstałą masę wylewamy do uprzednio przygotowanej

Moja Książka Kucharska
Mazurek kajmakowy 171

mąki pszennej, najlepiej krupczatki 50g cukru pudru (0,5 szkl. syropu klonowego albo 3 łyżki miodu) 200g masła, zimnego 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka puszka mleka skondensowanego słodzonego ozdoby (u nas migdałowe i czekoladowe jajeczka, ale równie dobrze zdadzą egzamin migdały, suszone owoce, wiórki kokosowe i sos czekoladowy) Mąkę przesiać i wrzucić do niej masło, posiekać(...)miejscu. Piec 20 minut w 200 stopniach na złoty kolor. Masę kajmakową najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby zdążyła dobrze ostygnąć, a co za tym idzie stężeć odpowiednio. Puszkę z mlekiem wkładamy do garnka z wodą, wody musi być na tyle dużo, żeby nie tylko przykrywała puszkę, ale miała jeszcze sporo zapasu. Garnek postawić na gazie i gotować 2-3 godziny

Przepysznik - BLW i nie tylko
rolada mandarynkowa z makiem 156

ciasto: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę: 1 puszka mandarynek w syropie 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki pomarańczowe 2 banany do dekoracji: bita śmietana listki melisy kilka cząstek mandarynek z puszki Białka ubić w cukrem na sztywno. Ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie(...)nią w roladę, jednocześnie odrywając papier. Pozostawić do wystygnięcia. Sok z mandarynek zagotować z 1/2 szklanki wody. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać, odstawić do stężenia. Mleko ubić mikserem na piankę, dolewając tężejącą galaretkę. Mandarynki pokroić na mniejsze kawałki, banan obrać ze skórki. Roladę rozwinąć, zdjąć ściereczkę. Rozsmarować piankę, ułożyć owoce i zwinąć roladę. Odstawić do stężenia. Przed

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania