Skala smaku 6/10 ja wolę jednak bardziej słodkawe ciasta ale wśród gości kosztujących znalazły się osoby zachwycone smakiem, jak kto lubi;) blaszka 25x29 Składniki 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO 2 JAJA 6 ŁYZEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻKA SODY PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘSCI.DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO,A DO TRZECIEJ
Kubki smakucytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 250ml gorącej wody. Po rozpuszczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Mleko skondensowane zmiksować i podzielić na trzy części. Do każdej części dodać galaretki ostygnięte i zmiksować. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy nakładać na przemian zmiksowane masy: po dwie łyżki gęstszych
W kuchni u Monikiwymieszać. Rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę przygnieść i wstawić na godzinę do lodówki. Serek wrzucić do miski, dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Wlać mleko skondensowane i znowu wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Na garnku z parującą wodą postawić miskę i włożyć połamane, pokruszone czekolady. Zmniejszyć gaz i podgrzewać czekolady, cały czas
Kuchnia Pokoleńtarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDamski likier na babskie spotkania i pogaduchy. Lekko słodki, kremowy, o wyraźnym aromacie kawy Inka. Do tego niezbyt mocny. Świetnie smakuje schłodzony. Składniki: 200ml śmietanki kremówki 300ml mleka skondensowanego niesłodzonego 6 płaskich łyżek Inki 6 płaskich łyżek cukru 100ml spirytusu 100ml wódki 50 ml przegotowanej wody mineralnej Sposób
Pyry na Gazrozgrzać do 180C. Na dolnym poziomie ustawić naczynie z gorącą wodą. Do dużej miski przełożyć zmielony biały ser i puree z dyni, dokładnie wymieszać. Mieszając rózgą stopniowo wlewać mleko skondensowane. W dalszym ciągu mieszając dodawać po jednym jaja. Na koniec dodać mąkę i przyprawy. Ostatni raz dobrze wymieszać. Masę serowo-dyniową przełożyć na schłodzony spód. Formę ustawić na kratce
Pełny talerzproponuję kawałek dyniowej babki . Dyniowe latte Składniki: Korzenny dyniowy syrop 2 laski cynamonu 1 cm świeżego imbiru 3 goździki 100 ml wody 250 ml dyniowego puree mała puszka skondensowanego mleka 100 ml śmietanki 3 łyżki klonowego syropu ½ łyżeczki waniliowego ekstraktu, u mnie na wódce szczypta utartej gałki muszkatałowej Dyniowe latte świeżo zaparzone expresso spienione mleko cynamon do posypania
codojedzeniaSkładniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego
My Culinary Artwody łyżeczka zapachu cytrynowego masa sernikowa: 0,5 kg zmielonego sera twarogowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka zapachu waniliowego 3 jajka 2 łyżki skondensowanego mleka słodzonego 3 łyżki cukru do białek 1 łyżka cukru do żółtek Sposób przygotowania: Biszkopty zmielić w malakserze, dodać masło, wodę i zapach, dokładnie wymieszać. Tortownicę (u mnie
na moim stole...wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik) - 1 papaja (bądź mniejsze mango) - 1 nektarynka (lub brzoskwinia) - 1 banan - 2 jajka - 3 płaskie łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej *opcjonalnie: banan i roztopiona biała czekolada do dekoracji
Be Fit Be Strongdeser owocowy. Dla tych, którzy nie mają jednak cierpliwości, albo też chęci do bawienia się w karmelizację, polecam gorąco najprostszy sposób na karmel, mianowicie zakup puszki słodzonego mleka skondensowanego i gotowanie go przez trzy godziny w garnku z wodą. Jedyne wytyczne są takie, by poziom wody nie opadł poniżej powierzchni puszki, a już po zagotowaniu puszkę dobrze schłodzić
Przepysznik - BLW i nie tylkozłagodziła ostrość wszystkich smaków. Co najlepsze, bez mieszania wyszły całkiem miękkie lody, więc śmiało możecie czegoś takiego popróbować. Nie polecam natomiast wlewania do sorbetu czystego mleka, czy nawet mleka skondensowanego niesłodzonego, bo wyjdzie Wam twarda jak kamień bryła, która musi postać pół godziny na blacie w kuchni, żeby stać się w miarę zjadliwą ;) Lody dołączają do Akcji Lodowej
Przepysznik - BLW i nie tylkodomu. Cóż powiedzieć? ... Niebo w gębie! Piękny kolor i aromat, odpowiednio słodki, niezbyt mocny ... ot taki "babski" trunek na "babskie" spotkanie :)) Składniki: 600 ml skondensowanego mleka niesłodzoneg o około 300 gramów kukułek ok 300-350 ml wódki (w zależności od upodobań, jeśli lubimy mocniejsze trunki dodajemy większą ilość alkoholu) Wykonanie: Kukułki wkładamy do garnka, zalewamy
Walijskie PichcenieKawa mrożona poleca się na upały! Mrożona (dosłownie) kawa, lody waniliowe i mocno schłodzone mleko skondensowane. Temu połączeniu nie oprze się żaden łasuch. Mój mąż był zachwycony tym „wypasionym” chłodzącym napitkiem! Do przygotowania
Szybko Tanio Smacznieoleju kokosowego 1 łyżeczka waniliowej pasty lub ekstraktu 2 jajka 150 g utartej cukinii 250 g pokrojonego w kostkę ananasa, u mnie świeży ¼ łyżeczki soli Polewa mała puszka skondensowanego mleka, słodkiego, u mnie 225 g kokosowe wiórki do posypania Utrzyj cukinię na tarce o grubych oczkach i pozostaw na sicie do obcieknięcia. Wymieszaj cukinię z jajkiem, ananasem i rozpuszczonym
codojedzenia